Advent u Zagrebu

Advent u Zagrebu

28. studenoga, 2017 Hoteli Zagreb, Apartmani Zagreb, Smještaj u Zagrebu, Sobe u Zagrebu, Advent u Zagrebu

Polako nam se bliži najljepše doba u godini, a sama pomisao na Božić, miris kuhanog vina, medenjaka, lampica, zvončića, božićnih drvca i jaslica, daje nam želju da posjetimo neki od europskih Advenata. Među nama najbližima, svakako je onaj u našem glavnom gradu Zagrebu, koji je prošle godine proglašen najboljim Adventom u Europi. Prema najavama organizatora, ove će godine biti još bolji i bogatiji, a održavati će se od 02.12.2017. - 07.01.2018.-e godine, a tema ovoga Adventa je Orient Express. Radi se svakako o jednom od najpoznatijih vlakova uopće. Vlaku koji predstavlja sinonim za luksuz, misteriju i prvu asocijaciju na jedan od najpoznatijih romana uopće, onaj Agathe Christie čija se radnja dešava upravo u ovome vlaku. Njegova najpoznatija ruta svakako je ona koja je spajala Pariz i Istanbul, a koja je prolazila i kroz Zagreb. 

U adventsko vrijeme Zagreb je prepun kulturnih događanja, gdje svatko može pronaći nešto za sebe, a prekrasno ukrašene ulice grada, barem će Vas nakratko odvesti u taj čaroban svijet Božića. Stoga na vrijeme rezervirajte Vaš smještaj u Zagrebu. Bilo da tražite smještaj u nekom od atraktivnih hotela u Zagrebu, Vaš smještaj možete osigurati i u nekom od apartmana iz naše ponude.Booking.com

Prvog i službenog dana otvaranja, klizači će otvoriti sezonu klizanja na Tomislavcu, gdje će Vas dočekati i brojna ponuda kućica odakle će se širiti miris vina, kobasica, te ostalih gastronomskih delicija. A tu će biti i brojna događanja za djecu. Svi oni koji žele biti dio ovogodišnjeg Ledenog parka, a nikada nisu klizali, zato se ne trebaju brinuti, jer Vas ovdje čekaju stručnjaci iz škole klizanja. Cijena ulaznica za klizanje i više su nego pristupačne, one iznose 15 kn odnosno 20 kn ovisno o vremenu klizanja, a sva djeca do 6 godina klizat će se besplatno. Također tu su i obiteljske karte, te popusti za studente, umirovljenike i branitelje. Tijekom trajanja Adventa ovdje možete uživati i u glazbi koju će izvoditi različiti izvođači. 


Nakon Ledenog parka, uputite se prema Zrinjevcu, jer upravo se ovdje održava tradicionalno paljenje lampica. Prekrasne krošnje obasijati će tisuće bijelih lampica, paviljonom će se širiti zvuci glazbe, a mnogima će ovo postati i najdraže mjesto. Ovdje možete uživati u tradicionalnom valceru i mnogim drugim klasicima, ili pak u starim zagrebačkim specijalitetima. Na ovome mjestu možete kupiti brojne ručno rađene suvenire. 


Europski trg najpopularnije je odredište za sve mlade. Ovdje se održavaju brojni koncerti, izložbe, a nalazi se u samom centru grada. Na glavnom gradskom trgu, svi posjetitelji mogu uživati u pravoj Božićnoj čaroliji. Nadalje, odavdje možete krenuti i putevima Kaptola, do same Zagrebačke katedrale. Tu Vas čekaju tradicionalne žive jaslice, koje upriličuju štićenici zajednice Cenacolo. Način na koji to oni rade, s puno emocije, u Vama će probuditi poseban osjećaj mira. Dočekati će Vas pastiri, domaće životinje s kojima se možete i slikati, mudraci i štalica. Osim ovih najpopularnijih destinacija, brojni posjetitelji mogu uživati i u bogatim programima u Tunelu, na željezničkom kolodvoru, na Prekrižju, u Klovićevim dvorima, u Marićevom prolazu, Gornjem gradu na Strossu, zatim Griču te mnogim drugim lokacijama. Ne sumnjamo da će Advent u Zagrebu i ove godine nadmašiti sva očekivanja, da će zadovoljiti očekivanja i onih najzahtjevnijih, privući sve veći broj posjetitelja, ne samo iz Hrvatske, nego i iz drugih europskih i svjetskih gradova, te na kraju svega nadamo se da će svi barem nakratko ući u ovaj pravi svijet bajki, uživati u svemu što se nudi i otići kući sretniji i zadovoljniji, do ponovnog susreta.


Cjelokupan program ovogodišnjeg Adventa možete pogledati na službenim stranicama Adventa u Zagrebu.Smještaj

Hoteli - Rezervacija smještaja u hotelima. Pronađite hotel koji odgovara svim Vašim željama!

Hoteli

Rezervacija smještaja u hotelima. Pronađite hotel koji odgovara svim Vašim željama!

Apartmani, sobe - Velika ponuda apartmana, soba u kojoj ćete zasigurno pronaći oazu za sebe!

Apartmani, sobe

Velika ponuda apartmana, soba u kojoj ćete zasigurno pronaći oazu za sebe!

Kuće za odmor - Velik izbor villa i kuća za odmor sa bazenom. Doživite nezaboravan odmor!

Kuće za odmor

Velik izbor villa i kuća za odmor sa bazenom. Doživite nezaboravan odmor!

Turistička naselja - Turistička naselja za ljetovanje i odmor savršen su izbor za Vaš smještaj.

Turistička naselja

Turistička naselja za ljetovanje i odmor savršen su izbor za Vaš smještaj.

Vile sa bazenom - Vile sa bazenom za nezaboravan odmor i poseban doživljaj!

Vile sa bazenom

Vile sa bazenom za nezaboravan odmor i poseban doživljaj!

Kampovi, glamping - Kampovi, glamping za opuštajući odmor u prekrasnoj prirodi

Kampovi, glamping

Kampovi, glamping za opuštajući odmor u prekrasnoj prirodi

Hosteli - Odlična ponuda hostela sa povoljnim cijenama

Hosteli

Odlična ponuda hostela sa povoljnim cijenama

Agroturizam - Bogata ponuda agroturizama, seoskog smještaja

Agroturizam

Bogata ponuda agroturizama, seoskog smještaja

Smještaj na brodu - Pretražite ponudu smještaja na brodovima

Smještaj na brodu

Pretražite ponudu smještaja na brodovima