Italija Poiščite odlično destinacijo za svoje počitnice
 
 
...
...
 
 

Italija

Najveći dio Italije predstavlja veliki poluotok koji se pruža duboko u Sredozemno more i čiji oblik podsjeća na čizmu, a -Sicilijom i Sardinijom stvara zasebna mora, Jadransko more na sjeveroistoku, Jonsko more na jugoistoku, Tirensko more na jugozapadu i Ligursko more na sjeverozapadu. Na sjeveru se nalazi velika nizina rijeke Po i njenih pritoka koji se spuštaju s Alpa, Apenina i Dolomita.Najveći vrh Italije je Monte Bianco (Mont Blanc) koji ima 4 810 m. Italija ima poznata tri vulkana: Vezuv kod Napulja, Etna na Siciliji (aktiv...
Prikaži več

 
 

Najveći dio Italije predstavlja veliki poluotok koji se pruža duboko u Sredozemno more i čiji oblik podsjeća na čizmu, a -Sicilijom i Sardinijom stvara zasebna mora, Jadransko more na sjeveroistoku, Jonsko more na jugoistoku, Tirensko more na jugozapadu i Ligursko more na sjeverozapadu. Na sjeveru se nalazi velika nizina rijeke Po i njenih pritoka koji se spuštaju s Alpa, Apenina i Dolomita.
Najveći vrh Italije je Monte Bianco (Mont Blanc) koji ima 4 810 m. Italija ima poznata tri vulkana: Vezuv kod Napulja, Etna na Siciliji (aktivni vulkan) i Stromboli.


Italija je znamenita zbog svoje umjetnosti, spomenika i kulture. Od brojnih spomenika najpoznatiji su Kosi toranj u Pisi i Coloseum u Rimu.
Italija je poznati proizvođač riže i vina, te je uz Španjolsku jedan od najvećih proizvođača maslinovog ulja u svijetu.


Glavni grad Italije je Rim, kojeg su utemeljili braća Romul i Rem, koje je, prema legendi, odgojila vučica.
Italija je poznata i po slavnoj talijanskoj kuhinji (pizza, špageti) te po modi, vinu, operi, dizajnu itd. Italija se sastoji od 20 regija koje obuhvaćaju 103 provincije koje sadrže čak 8000 općina. Svaka regija ima posebne karakteristike po kojima se izdvaja.


Općinu Abruzzo karakteriziraju srednjovjekovni gradovi i mnogobrojni dvorci. Regija je bogata prirodnim ljepotama i poviješću, te je masovni turizam još uvijek u začetku.


Regija Valle D`Aosta je najmanja i najrjeđe naseljena talijanska regija. Dolina Aosta je alpska dolina i veliko je središte za zimske sportove. Glavne gospodarske djelatnosti ove regije su poljoprivreda i turizam, od kojih je najrazvijeniji seoski turizam.


Kalabrija je regija koja se nalazi u Južnoj Italiji i obuhvaća «vrh» talijanske čizme, te se između regije Kalabrije i Sicilije nalazi Mesinski tjesnac.


Jedna do administrativnih regija je Emilia-Romagna koja se nalazi u sjevernoj Italiji. Regija ima jako razvijenu industriju,posebno prehrambenu i automobilsku (Ferrari) te imaju vrlo razvijen turizam duž cijele Jadranske obale.


Lacij je regija u središnjoj Italiji. Od velike je važnosti za povijest, umjetnost te kulturu općenito.
Ekonomski najrazvijenija regija je zasigurno Lombardija u kojoj se nalaze najveća talijanska jezera: Lago di Como, Adda i Lago D`Iseo.


Jedno od najljepših dijelova Italije je zasigurno pokrajina Toscana, koja se nalazi u središnjoj Italiji i ima oko 120 zaštićenih područja prirode. Poznata turistička središta su Firenza, Luca i Maremma.


Jedna od najpoznatijih regija koja se ističe vrlo bogatim umjetničkim i kulturnim vrijednostima je Veneto. Veneto graniči sa Austrijom, te sa talijanskim regijama Lombardija, Furlanija-Julijanska krajina i Emilia-Romagna. Arena koja se nalazi u Veroni poznata je u cijelom svijetu te je namijenjena izvođenju opere.Mjesto Abano Terme je poznato po termalnim kupeljima, a najpoznatija mjesta za odmor su Jesolo, Cortina D`Ampezzo i jezero Lago Di Garda. Iz ove regije potječu mnoga poznata vina te je regija sve više orijentirana prema kulturnom turizmu.


Sardinija je zasigurno jedan od najljepših otoka na Sredozemlju te je po veličini drugi otok u Italiji. Na Sardiniji vlada mediteranska klima.


Regija koja se izdvaja među ostalima je zasigurno Sicilija. Najveći je otok na Mediteranu poznat po turizmu i vrlo razvijenoj poljoprivredi.


Puglia je regija u jugoistočnoj Italiji. Poljoprivreda im je vazna grana privrede, a uzgajaju se masline, grožđe, žitarice, smokve i duhan. U zadnje vrijeme u ovoj regiji se i industrija razvija sve brže. Glavni grad je Bari koji je veliko administrativno srediste ove regije. Poluotok Salento koji obuhvaca ovu regiju čini tzv. `petu` talijanske čizme.


Jedna od značajnijih regija u Južnoj Italiji je zasigurno Kampania čiji glavni grad čini poznati Napulj. Ime regije potječe od latinske riječi campania felix što znači sretna pokrajina.


Pijemont je planinska regija u Italiji. Glavni grad regije je Torino. Regija je značajna po tome što je okružena Alpama. Na planini Monte Viso izvire rijeka Po. Pijemont je jedno od najpoznatijih vinorodnih regija u Italiji. U okolici Torina se nalazi poznata automobilska tvornica «Fiat».


Jedna od autonomnih regija u Italiji je Trentino-Južni Tirol. Turizam je vrlo razvijen u ovoj regiji, najviše se ističe skijaški turizam koji je vrlo popularan. Plodne doline ove regije omogućuju proizvodnju vina, voća, mliječnih proizvoda i drveta.


Ligurija je jedna od primorskih regija u Italiji, te pripada najmanjim talijanskim regijama. Regija leži na obali Ligurskog i dijelom Tirenskog mora te je na tom području turizam vrlo razvijen.


Marke se nalaze u središnjem djelu poluotoka sa Anconom kao glavnim gradom i administrativnim središtem. Marcke (Marche) su pozbate po industriji obuće, industrije namještaja i mehaničke industrije te brodogradnje. Osim ovih grana razvijen je i turizam zahvaljujući kupališnim i umjetničkim centrima.


Molise je još jedna regija središnje Italije poznata  po svojim raznovrsnim vrhunskim kulinarskim specijalitetima. Neki od vazniji proizvoda jesu masline te pojedini djelovi Molisea spadaju u agroudruge tipa ''Citta' dell'olio''. Molise je s jedne strane okruzen Jadranskim morem te pretezito pjescana osim vidikovca Termoli.


Regija Basilicata je mediteranski orjentirana regija u čijem unutarnjem dijelu prevladava uzgoj žitarica, dok su na obalanom djelu locirani vingogradi i voćnjaci. Turizam ove regije temelji se na dvijema tiplogijama: povijesno-kulturalni i obalni.


Srce Italije predstavlja Umbria. Umbria je jedina regija koja se nalazi na samom poluotoku a nema izlaska na more. Pored turizma Umbria je poznata po poljoprivredi, obrtništvu i raznovrsnoj industriji.


Na kraju tu je i Friuli - Venezia Giugluia, autonomna regija s posebnim statutom koja se nalazi na sjeveroistočnom djelu "čizme". U regiji prevladava industrijski sektor, uzgoj žitarica i vinove loze. Što se tiče turizma možemo slobodno reći da ova regija nudi kako planinske tako i obalne destinacije koje je vrijedno posjetiti.


Republika Italija smatra se jednom od najpoznatijih turističkih odredišta u Europi. Poznata po predivnim građevinama, jedinstvenoj kuhinji te vrlo raznolikoj turističkoj ponudi zasigurno je jedna od onih država u Europi i svijetu koje kad ih posjetite ostavljaju na Vas snažan dojam.

Raziščite našo odlično ponudbo namestitev, hoteli, apartmaji, sobe, turistična naselja, počitniške hiše, luksuzne vile z bazenom, kampi, mobilne hiške, hostli, kmečki turizem in izberite idealno namestitev za vaše počitnice.

Italija - Iskanje in rezervacija namestitve je zelo preprosta. Izberite nastanitev, ki najbolj ustreza vašim željam.

Za nepozabno doživetje in spomine, ki si jih boste zapomnili. Za vaše sproščujoče počitnice in posebno doživetje. Preživite počitnice z družino ali prijatelji.

Italija - Namestitve v lepi in zanimivi destinaciji. Izberite destinacijo in namestitev samo po svojem okusu. Namestitev v naši ponudbi bo izpolnila vaša pričakovanja in naredila vaš dopust prijeten in zanimiv. Rezervirajte namestitev in preživite sproščujoče počitnice na destinaciji.

 
 
 

Alghero

 

Amalfi -obala

 

Aosta

 

Apulia

 

Avola

 

Bari

 

Benetke

 

Benečija

 

Bergamo

 

Bibione

 

Bologna

 

Cagliari

 

Campania

 

Castellammare del Golfo

 

Catania

 

Cefalù

 

Cinque Terre

 

Como

 

Cortona

 

Desenzano del Garda

 

Elba

 

Favignana

 

Firence

 

Gallipoli

 

Gardsko jezero

 

Genova

 

Giardini Naxos

 

Ischia

 

Jezero Como

 

La Spezia

 

Lazio

 

Lecce

 

Lido di Jesolo

 

Lignano Sabbiadoro

 

Ligurija

 

Lipari

 

Livigno

 

Lombardija

 

Lucca

 

Marina di Ragusa

 

Marsala

 

Matera

 

Mestre

 

Milano

 

Monopoli

 

Noto

 

Olbia

 

Ostuni

 

Otok Ischia

 

Otok Lampeduza

 

Otok Pantelleria

 

Otok Procida

 

Otok Salina

 

Otok Sant’Antioco

 

Otok Vulcano

 

Otranto

 

Pisa

 

Polignano a Mare

 

Pontine

 

Porto Cesareo

 

Rim

 

Rimini

 

Salento

 

Salerno

 

San Teodoro

 

San Vito lo Capo

 

Sanremo

 

Santa Teresa Gallura

 

Sardinia North

 

Sardinija

 

Sicilija

 

Siena

 

Sirakuze

 

Sirmione

 

Smučišča Italija

Na sjevernom i alpskom dijelu , blizu granice sa Francuskom, Švicarskom, Austrijom i Slovenijom nalaze se mnogobrojna talijanska skijališta. Skijališta u Italiji dižu se do nekih 2300 m nadmorske visine što im omogućava dugačke...

 

Sorrento

 

Taormina

 

Terme, Spa, Wellness Italija

 

Torino

 

Torre Lapillo

 

Toskana

 

Trapani

 

Trentino

 

Tropea

 

Trst

 

Verona

 

Via Francigena

 

Vieste

 

otok Capri