...
...
 
 

Lopar

 

Lopar je pitoreskno naselje na sjeveru otoka koje je od grada Raba udaljeno 14 km, Dom je osnivača republike San Marino-kamenoklesca Marina. Ukoliko u Lopar dolazite iz pravca Raba prvo spomen obilježje na koje ćete naići je ono Sv. Marinut.  Njemu u čast hotelsko naselje i autokamp nose ime "San Marino". Vrlo živopisno i raznoliko mjesto koje je uvelike zadržalo vezu s prošlošću što se može primjetiti u govoru i načinu života mještana.

Osim bogate plodne doline Lopar krase i predivne pješčane plaže. Najpozatija  je Rajska plaža, idealna za ne baš vješte plivače i djecu zbog dugog plićaka. Uz Rajsku plažu najpoznatije su nudističke plaže Ciganka, Sahara i Stolac. Pijesak, plitka topla voda, gusta šuma koja pruža zaštitu od vjetrova i jarkog sunca naročito su privlačne obiteljima koje dolaze s malom djecom. U blizini Rajske plaže nalazi se također sportsko rekreativni centar sa različitim sadržajima: tenis, nogomet, košarka,odbojka, minigolf, stolni tenis i mnogi vodeni sportovi.

Smještaj se osim u hotelskom naselju i kampu San Marino nudi i u privatnim kućama, apartmanima,  sobama i stanovima. Iako je turizam znatno izmjenio izgled Lopara, njegovi stanovnici su ostali isti, uvijek nasmješeni i prijateljski raspoloženi.

 

Lopar - Hoteli, apartmaji, turistična naselja, počitniške hiše