...
...
 
 

Podstrana

 

Jugoistočno od grada Splita-točnije 8 km udaljena, između rijeke Žrnovice i brežuljka Mutograsa, smjestila se Podstrana.  Kao jedno od mjesta koje se smjestilo duž obalni pojas dug 6 km, Podstrana obiluje predivnim šljunčanim plažama, čistim morem  i bujnom mediteranskom vegetacijom, borovima i tamarisom.

Podstrana je omiljeno kupalište Splićana. Osim kao turističko mjesto Podstrana je poznata po uzgoju salate, bresaka i trešanja.

Prema najstarijim povijesnim izvorima područje današnje  Podstrane pripadalo je ilirskom plemenu Pituntina.  Naravno i ovdje su Rimljani ostavili svoj trag a iz srednjeg vijeka datiraju dvije crkvice Sv.Jurja dok je župna crkva Sv. Ante iz baroka.  Povijesni izvori također  navode da  je kod crkve Sv.Martin sklopljen mir između mletačkog dužda Petra Tradenija i kneza Mislava.

Ljeti Podstrana nudi raznovrstan program glazbenih, književnih, likovnih i scenskih sadržaja. Razvojem turizma, kroz zadnjih par decenija, smještajna ponuda je znatno poboljšana pa smještaj možete pronaći u hotelima, apartmanima, sobama. Gastro ponuda se sastoji od domaćih specijaliteta na bazi ribe te dalmatinskih vina koji se nude u restoranima i konobama.

Ukoliko volite planine one koje se uzdižu ponad magistrale su idealne za dnevni izlet u prirodu. Sportski sadržaji dostupni su u blizini hotela, a za ljubitelje noćnog života tu su mnogobrojni kafići i barovi a za one željne cjelonoćnog provoda preporučuje se posjet Splitu.

Podstrana ima dobru geografsku poziciju koja je pogodovala razvoju turizma na tom području. Blizina Splita jamči gostu mogućnost izbora među brojnim sadržajima koje grad nudi, dok mu sama Podstrana pruža mogućnost da se skrasi na mirnoj plažici i uživa u prirodi.

 

Podstrana - Hoteli, apartmaji, turistična naselja, počitniške hiše