...
...
 
 

Terme Laško

 

Termalni centar Laško posjećuje se već odavno. Rimski legionari, misionari srednjega vijeka, a u XIX stoljeću austrougarski imperatori isprobali su čari kupki u termalnim vodama.
Terme Laško su u današnjim danima postale zdravstveno turistički termalni centar koji se orijentira osobama sa poteškoćama u kretanju i svima onima koji žele izbjeći takve probleme.
Termalni centar se nalazi u parku pokraj rijeke Savinje, blizu staroga grada i brda prikladnog za šetnje.
Arhitektura termalnog centra Laško nije naišla na prepreke, te je u termalnom centru postavljena kompletna oprema za kretanje osoba sa invaliditetom.
Prirodni resursi termalnog centra Laško jesu isotermične vode sa temperaturama od 32oC do 35oC.
Termalni centar nudi raznovrsne specijalizirane usluge za: postoperativnu rehabilitaciju i ozljede na lokomotornom sistemu, degenerativni reumatizam, specifične probleme s kičmom i udovima, neurološke i mišićne probleme, te probleme s bolestima na mozgu i živčanom perifernom sustavu te smetnje sa cirkulacijom.
Zdravstveni i termalni centar Laško je specijalizirani i kompletno opremljeni centar koji ima mogućnost ponuditi razne terapije: hidroterapija (kupka Hubbard, unutarnji i vanjski bazeni sa termalnom vodom, terapeutski bazeni), kineziterapija, elektoterapija, termoterapija sa blatom i hiperbarična terapija. Boravak u termama za blagostanje tijela i satisfakciju svakog gosta je popraćen najboljom medicinskom njegom, dijetetskom prehranom i individualnom njegom za parcijalno ili totalno invalidne osobe kojima je potrebna pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.
Termalni centar Laško omogućuje svojim gostima uporabu usluga Kluba Zdraje gdje ima više od 500 m2 raznih sauna: rimska sauna, turska sauna «1001 noć», razne finske saune: klasična, sa kristalima, kromoterapeutska – terapija sa bojama i aquaviva sauna – aromatska terapija. Moguće je isprobati iskusno tuširanje, bazen sa masažom, bazen sa termalnom vodom, zonu za opuštanje, solarij, fitness sa kardiolinijom, centar za ljepotu sa raznim tretmanima za lice i tijelo, pedikuru i manikuru, razne masaže kao što su anticelulitna, aromatska, reflektivna, shiatsu, Ayuveda, masaža sa toplim kamenima, indijansku masažu i masažu glave.
U termalnom centru Laško nisu samo bitni zdravstveni tretmani, ljepota i relaksacija, termalni centar ima na raspolaganju moderno opremljenu salu za sastanke sa kompletnom tehničkom opremom koja može prihvatiti od 60 do 130 osoba, te se u termalnom centru može organizirati vjenčanje u prekrasnoj Zlatnoj dvorani sa raznovrsnim gastronomskim ponudama.
Rekreacija i sport su dva bitna faktora za zdravlje. Terme Laško su kompletno opremljene te su gostima na raspolaganju: otvoreni i zatvoreni bazeni sa termalnim vodama i masažama, dvorane za vježbe tokom jutarnjih sati i bazen sa termalnom vodom, tokom popodnevnih sati kada kompetentne i stručne osobe vode programe za rekreaciju, wirphool kade, tenis tereni i stolovi za ping pong, lov divljači i ribolov ili samo picnic u prirodi, a nakon svega na večer gosti mogu uživati u kulturnim programima i koncertima. U grupama uz instruktore moguće je priključiti se treninzima joge, kromoterapije i meditacije.
Termalni centar Laško smješten je na poziciji odakle se s lakoćom stiže do starog grada Laško i Laško Manor, do dvorca Tabor gdje se nalaze restoran, vinarija i sala za vjenčanja, može se posjetiti pivnica Laško, crkva Marijegraške sa freskama iz XVI stoljeća ili samo šetati okolnim brdašcima.

 

Terme Laško - Hoteli, apartmaji, turistična naselja, počitniške hiše