Skijanje u Austriji

Skijanje u Austriji

30. studenoga, 2017 skijanje, zimski odmor, skijališta, austrija, Kitzbühel, Nassfeld, Tirol

Dolaskom zime i snijega započinje i sezona skijanja, mnogima najomiljenijeg sporta. Jedna od zemalja, u kojoj možete provesti svoj savršeni zimski godišnji odmor je i Austrija. Zemlja, u kojoj dominiraju Alpe, jedna je od najpopularnijih zimskih destinacija sa brojnim i raznovrsnim skijalištima i odlično uređenim stazama za skijanje i ostale zimske sportove.

Skijališta u Austriji nude i mnoge druge zimske sportske aktivnosti, kao što su skijaško trčanje ili planinarenje, a ukoliko se želite samo opustiti ili uživati u očaravajućem planinskom ambijentu, austrijski wellness hoteli nude Vam svoju bogatu ponudu. Od bazena sa ljekovitom vodom, sauna, SPA, masaža, raznih terapija...Austrija je istinski raj za ljubitelje sporta, jer u isto vrijeme nudi opuštanje i rekreaciju. 

Vorarlberg, Tirol i Salzburg posebno nude jednu ili više skijališta u skoro svakoj dolini, koja su umrežena i povezana najmodernijim žičarama i uspinjačama.

Ali i Koruška i Štajerska su popularne skijaške regije, gdje možete provesti svoj nezaboravan odmor za skijanje kao samac, par ili sa cijelom obitelji.

Jedno od najpoznatijih skijališta u Austriji svakako je Kitzbühel, popularno skijalište među brojnim skijašima, smješteno u pokrajini Tirol, koja skijašima nudi 60 svjetski poznatih uređenih staza. Skijalište se proteže na čak 9 vrhova, odnosno 179 km staza. Postao je i stalnim odredištem održavanja Svjetskog skijaškog kupa. Upravo je i to jedan od najvažnijih razloga zbog kojeg brojni poznati i dolaze u ovu destinaciju jer se ovdje održava najopasnija utrka spusta za skijaše. Skijalište navečer postaje pravom mekom glamura i svih onih koji žele biti viđeni. 


Innsbruck, odnosno ledenjak Stubai je najveće ledenjačko i skijaško područje u Austriji, mjesto vječnog snijega i leda, mnogima omiljena destinacija za obiteljski odmor. Svjedoci smo promjene klime i globalnog zatopljenja, no ovo mjesto uspješno prkosi tome, a snijeg se zadržava skoro do lipnja, pa je idealno odredište za sve one koji ipak nisu u mogućnosti otići na skijanje tijekom prva dva mjeseca, pa na ovom području mogu skijati i u samo proljeće. 

Nassfeld je skijalište koje se nalazi u Koruškoj na samoj granici sa Italijom. 110 km uređenih staza, 30 žičara, staze za utrke, restorani, kolibe i još mnogo mnogo toga čeka Vas na ovom poznatom austrijskom skijalištu. No bez obzira što su to najpoznatija, svakako treba spomenuti i ostala skijališta kao što su Schladming, Zell-am-See, Sölden, Ischgl, Kreischberg, Flachau, Bad Kleinkirchheim, Saalbach-Hinterglemm, Gerlitzen, Bad Gastein, Bas Hofgastein, Katschberg i mnoga druga.

Stoga provedite Vaš savršeni zimski odmor upravo na ovom području, jer raznovrsnost čini odmor u Austriji tako posebnim! Booking.com

Smještaj

Hoteli - Rezervacija smještaja u hotelima. Pronađite hotel koji odgovara svim Vašim željama!

Hoteli

Rezervacija smještaja u hotelima. Pronađite hotel koji odgovara svim Vašim željama!

Apartmani, sobe - Velika ponuda apartmana, soba u kojoj ćete zasigurno pronaći oazu za sebe!

Apartmani, sobe

Velika ponuda apartmana, soba u kojoj ćete zasigurno pronaći oazu za sebe!

Kuće za odmor - Velik izbor villa i kuća za odmor sa bazenom. Doživite nezaboravan odmor!

Kuće za odmor

Velik izbor villa i kuća za odmor sa bazenom. Doživite nezaboravan odmor!

Turistička naselja - Turistička naselja za ljetovanje i odmor savršen su izbor za Vaš smještaj.

Turistička naselja

Turistička naselja za ljetovanje i odmor savršen su izbor za Vaš smještaj.

Vile sa bazenom - Vile sa bazenom za nezaboravan odmor i poseban doživljaj!

Vile sa bazenom

Vile sa bazenom za nezaboravan odmor i poseban doživljaj!

Kampovi, glamping - Kampovi, glamping za opuštajući odmor u prekrasnoj prirodi

Kampovi, glamping

Kampovi, glamping za opuštajući odmor u prekrasnoj prirodi

Hosteli - Odlična ponuda hostela sa povoljnim cijenama

Hosteli

Odlična ponuda hostela sa povoljnim cijenama

Agroturizam - Bogata ponuda agroturizama, seoskog smještaja

Agroturizam

Bogata ponuda agroturizama, seoskog smještaja

Smještaj na brodu - Pretražite ponudu smještaja na brodovima

Smještaj na brodu

Pretražite ponudu smještaja na brodovima