Skijanje u Italiji

Skijanje u Italiji

28. prosinca, 2017 skijanje, Italija, madonna di campiglio, cortina d'ampezzo, sestriere

Iako nam je prva asocijacija na Italiju njezina gastronomija, Italija je i zemlja brojnih poznatih skijališta. Ta se skijališta nalaze na sjeveru zemlje, blizu granica sa Austrijom, Švicarskom, Francuskom i Slovenijom. Neka od najpoznatijih skijališta su Sestriere, Madonna di Campiglio, Cortina d'Ampezzo, Livigno, Kronplatz, Piancavallo, Val di Fiemme,Val di Fassa, Tarvisio, Sappada, Val Gardena, Nassfeld, Folgaria i mnoga druga. Talijanska skijališta uzdižu se do 2800 metara nadmorske visine u blizini francuske granice, dok su ostala na cca 2300 metara. Neka od karakteristika tih skijališta su sunčano vrijeme, dobra hrana, očišćene pristupne ceste, uslužni i ljubazni domaćini, brz i lagan pristup skijalištima, blizina Hrvatske, povoljne cijene skipassa te vrhunski uređene staze.

Sestriere je najstariji skijaški kompleks u Italiji na dvije tisuće metara nadmorske visine kojeg uređuju dvije države. Sastoji se od 400 km uređenih staza te 88 ski liftova. Ukoliko želite uživati u panoramskom pogledu, možete otići gondolom do Mount Fraiteva. Ovo se područje popularno naziva i Milky Way. 165 uređenih staza, od kojih je najduža 5 km, zadovoljit će sve zaljubljenike ovog zimskog sporta. Postoji mogućnost odlaska na tzv. heli-skijanje za sve one koji traže više avanture, a koje Vas vodi dolinama oko Sestrierea. Sauze d'Oulx ima i snowpark, a ulaznice za lift samo za snowpark dođu 15 € po danu.

Madonna di Campiglio, u regiji Trentino, poznato je mondeno talijansko skijalište, gdje svoj odmor provode brojni poznati milanskog jet seta. Smještena je na nadmorskoj visini od 1550 metara. Ona je i u prošlosti bila odredište za brojne bogate Austrijance, ali i za ostale iz srednje Europe. Skijalište obuhvaća 150 km uređenih staza (44 km plavih, 36 km crvenih,15 km crnih) te 22 km staza za skijaško trčanje. Skijališta koja su povezana su: Campiglio i Pinzolo te Folgarida i Marilleva. U Madonnu di Campiglio može se doći s četiri strane, iz bilo kojeg mjesta u selu, a kroz samo selo ide pješačka zona gdje su brojne trgovine, vinoteke, barovi, restorani. Cortina d'Ampezzo ima tisuću godina staru povijest i tradiciju. Cortina obuhvaća 66 staza ukupne dužine 85 km, od toga 11 crnih, 28 crvenih i 27 plavih te 34 liftova. Cortina ima tri ski aree. To su Cortina Cube (Cristallo, Faloria, Mietres), TofanaLagazuoi / 5 Torri. Aree su međusobno povezane ski busevima, a skijati se može sve do travnja. Cortina d'Ampezzo dio je Dolomita Superski, jednog od najvećih svjetskih skijaških udruženja s 1.200 km (745 milja) skijaških staza u 12 skijaških regija. U ski arei Tofana možete brzo doći od početnih padina u donjem području do tehnički zahtjevnih padina, kao što su Canalone i slavni Schuss. Samo za stručne skijaše, prekrasna i slikovita crna vožnja Vertigine Bianca jedna je od samo dva obronka u Cortini koja nisu pripremljena, pružajući skijašima mogućnost uživanja u svježem snijegu.


Kronplatz je smješten u prekrasnoj dolini Pustertal i mnogi ga smatrajaju jednim od najboljih skijališta u južnom Tirolu. Dobio je ime prema vrhovima planina koji podsjećaju na pijetlovu krijestu. Jedan dan na padinama u Kronplatzu nudi sve što možete poželjeti za svoj odmor. Ova moćna planina između Bruneck-Brunica, Sv. Vigil-San Vigilio i Valdaora-Olang ima 32 najsuvremenija lifta koja služe 119 kilometara staza, od onih koji su tek počeli ili počinju skijati pa do pravih profesionalaca. Tim  profesionalaca osigurava da posjetitelji uživaju u izvrsnim uvjetima tijekom cijele sezone. Kronplatz je ujedno i najpopularnije skijalište među Hrvatima. Skijalište se nalazi na visini od 975 do 2275 metara nadmorske visine, okruženo s 13 turističkih mjesta. 40 staza uglavno plavo-crvenih, ukupne su duljine 114 km. Ovdje Vas čekaju besprijekorno uređene staze, više od 260 topova za proizvodnju umjetnog snijega, odličan noćni život, brojne pivnice, restorani i barovi, a zbog brojnosti Hrvata često možete čuti i hrvatsku glazbu. 


Stoga ako ste još uvijek neodlučni gdje provesti svoj zimski godišnji odmor, možda Vam ovaj blog i ponuda talijanskih skijališta pomognu u odluci!

Smještaj

Hoteli - Rezervacija smještaja u hotelima. Pronađite hotel koji odgovara svim Vašim željama!

Hoteli

Rezervacija smještaja u hotelima. Pronađite hotel koji odgovara svim Vašim željama!

Turistička naselja - Turistička naselja za ljetovanje i odmor savršen su izbor za Vaš smještaj.

Turistička naselja

Turistička naselja za ljetovanje i odmor savršen su izbor za Vaš smještaj.

Kuće za odmor - Velik izbor villa i kuća za odmor sa bazenom. Doživite nezaboravan odmor!

Kuće za odmor

Velik izbor villa i kuća za odmor sa bazenom. Doživite nezaboravan odmor!

Privatni smještaj - Velika ponuda privatnog smještaja u kojoj ćete zasigurno pronaći oazu za sebe!

Privatni smještaj

Velika ponuda privatnog smještaja u kojoj ćete zasigurno pronaći oazu za sebe!

Vile sa bazenom - Vile sa bazenom za nezaboravan odmor i poseban doživljaj!

Vile sa bazenom

Vile sa bazenom za nezaboravan odmor i poseban doživljaj!