...
...
 
 

Skijalište Cerkno

 

Na granici Primorske i Notranjsko Kraske sa Gorenjskom, na padinama Črnog Vrha na visini od 1291m nadmorske visine nalaze se skijaške staze najmodernijeg slovenskog skijališta –Cerkno.
Skijaški centar se proteže na 70 hektara u rasponu od 900-1300 m nadmorske visine a skijaška sezona traje od prosinca do travnja. U slučaju slabog prirodnog snijega postoji sustav zasnježivanja koji pokriva 100% dužinu svih staza.
Do skijaškog centra iz istoimenog mjesta Cerkno vozi ski bus, do polazne stanice žičare sa kabinama. Skijalište ima ukupno 18 km skijaških staza, 5 km lakih, 7 km srednje teških i 6 km teških te 5 km staza za skijaško trčanje. Bordanje je dozvoljeno na svim stazama skijališta. Skijalište je pogodno za obitelji s djecom i za skijaše sa različitim nivoima skijaškog iskustva, a ukoliko se na skijaška iskustva po prvi puta pripremate upravo na Cerknu pomoći će Vam škole skijanja i boardanja. Cerkno je jedino slovensko skijalište koje se može pohvaliti dvijema natkrivenim sjedežnicama, jedinima u Sloveniji.
Na vrhu skijališta nalazi se par ugostiteljskih objekata a tu je uređen i dječiji vrtić na snijegu a moguć je i najam skijaške opreme.
Ljeti Cerkno postaje mjesto ispreplitanja brojnih alpskih staza i poprište prakticiranja raznih aktivnosti: biciklizam, lov, ribolov, blizina Ravenske jame, sportsko penjanje, paragliding itd.
Smještaj na Cerknu možete pronaći u hotelu na skijalištu ili u njegovoj blizini gdje se nalaze apartmani, planinski domovi, sobe, agroturizmi i privatne kuće koji nude mogućnost iznajmljivanja.
Za dobar gastronomski užitak na skijalištu pobrinut će se restoran na gornjoj stanici žičare a razni barovi, pizzerije, restorani, taverne i gostionice na raspolaganju su Vam u krugu svega nekoliko kilometara.
Cerkno je sigurno skijalište koje će svojim ski liftovima, raznolikošću staza i ostale ponude te svojom kvalitetom zadovoljiti svakoga tko svoje skijaške sposobnosti želi iskušati baš na njemu.

 

Skijalište Cerkno - Hoteli, apartmani, turistička naselja, vile sa bazenom