...
...
 
 

Rab

Prateći jugozapadnu obalu otoka Raba, nakon ogoljelog Mišnjaka, Barbata i Banjola dolazimo do Grada Raba.

Grad Rab stekao je svoj status grada već u 10. g. prije Krista kada ga je rimski car Oktavijan August proglasio municipijem i priznao mu samostalnost. Grad je nedugo nakon toga dobio epitet FELIX, što u prijevodu znači "sretan" a dobivali su ga jedino gradovi kojima se željelo odati priznanje i pohvalu. Rab predstavlja svojevrsnu šetnju kroz različita povijesna razdoblja a u prilog tome govore mnoge građevine različitih stilova: romanika, renesansa, gotika... Mnoštvo Crkvica svjedoči o velikoj duhovnosti Rabljana od kojih mnoge više nisu u funkciji ili su uništene. Glavna, stolna Crkva je ona Uznesenja Blažene Djevice Marije koju krase bogati uresi. Glavni trg grada Raba je trg. Sv.Kristofora kojeg krasi fontana s dvijema skulpturama, Kalifrontom i pastiricom Dragom, likovima u mjesnoj legendi o nesretnoj ljubavi. Od impozantnih građevina spomenimo i stari dio grada kojim dominiraju 4 zvonika pretežno romaničkog stila te zidine kojima je grad još uvijek većim djelom okružen.

Do gradskih zidina nalazi se park Komrčar kojeg krasi dugo šetalište i kupalište.

Grad Rab je ljeti najživlje i najposjećenije mjesto na otoku, prepuno zbivanja, zabava i manifestacija, mjesto gdje ljudi uživaju u druženju i ljepoti samog grada.

Iako prostorno oganičen, grad Rab nudi smještaj svojim posjetiteljima u sobama, apartmanima i stanovima visoke kategorije.

Grad Rab idealno je odmorište  za one koji žele uživati u mirnom okruženju, sjeni stoljetnih borova, mirisu i plavetnilu mora a da se ne odreknu pogodnosti kojih pruža grad.

 

Rab - Hoteli, apartmaji, turistična naselja, počitniške hiše