...
...
 
 

Terme Tuhelj

 

Cirka četrdesetak kilometara sjeverozapadno od Zagreba, u dolini okruženoj zelenim zagorskim brežuljcima i predivnim pejzažima, smjestile su se Terme Tuhelj jedan od bisera Hrvatskog kontinentalnog turizma. Ove terme imaju povijesnu reputaciju, koja seže još u Rimsko doba kada su bile poznate pod nazivom "smrdeče toplice" zbog izraženog mirisa sumporvodika.

Pozicija termi na samom izvoru termalne vode i ljekovitog blata izuzetno je povoljna i pruža mogućnost prakticiranja kako mnogobrojnih sportsko-rekreativnih sadržaja tako i sadržaje za opuštanje i obnavljanje  energije.

Iz sportsko-rekreativnih sadržaja možemo izdvojiti terene za tenis, košarku, nogomet, stolni tenis, te teren za mini-golf. Veliki dio ponude u vidu aktivnog odmora čini Vodeni park,  koji čine tri unutarnja bazena: dječji, plivački i welness bazen s jacuzzi masažama, vodenim slapovima i gejzirima.

Kompleks na otvorenom sastoji se od 6 bazena.  Dječji bazen je najšareniji a sadrži dvorac na vodi, dva vodena topa, bazen s igračkama i 4 tobogana.  Za odrasle su tu hidro masaža, slapovi s podvodnim masažama, bazen s valovima.

Uz vodeni park Terme Tuhelj nude brojne programe za saunu i masažne tretmane koji će pomoći tijelu u pročišćavanju i obnovi energije. Iako prvenstveno destinacija aktivnog oblika odmora, Terme Tuhelj imaju veliku ulogu kao lječilišna destinacija u vidu zdravstvenog turizma. Blagodati termalnih voda i peloidnog blata koji se stvara na samom izvoru od neprocjenjive su koristi za ljudski organizam.  Poznati su pozitivni učinci termalnih voda i peloidnog blata na reumatske bolesti, povrede kostiju i zglobova, ginekološke probleme te kao uspješna kombinacija u borbi protiv celulita.

U večernjim satima zabavu mozete potražiti u barovima ili večernjem klubu.

Ako poželite dašak romantike u blizini Tuheljskih toplica nalazi se barokni dvorac Mihanović koji je ime dobio po autoru hrvatske himne Antunu Mihanoviću budući da je jedno vrijeme on u njemu boravio. Dvorac je iz 18. st i idealno je mjesto za razne svečane prigode poput vjenčanja, a moguća je organizacija poslovnih susreta i kongresa. U sklopu dvorca nazali se vinoteka pogodna za obiteljska okupljanja i proslave.

Smještaj možete potražiti u hotelima ili privatnim kućama, a ukoliko se "umorite" od odmora i poželite razgledati okolicu mogući su  izleti u okolicu. Posebno je zanimljiv Dvorac Veliki Tabor. Što se tiče gastronomije najbolje ćete je iskusiti probate li specijalitete lokalne kuhinje u mnogobrojnim agroturizmima u okolici.

Terme Tuhelj su jedne od najmodernijih termi u Hrvatskoj, bogate sportsko -rekreativnim sadržajima i welness programima. Stoga, kada se umorite od posla i poželite  razmaziti svoje tijelo i duh Terme Tuhelj su pravi izbor.

 

Terme Tuhelj - Hoteli, apartmaji, turistična naselja, počitniške hiše