...
...
 
 

Turistična naselja Terme Tuhelj

 

Tourist resort is a settlement in which guests are provided accommodation with meals, catering and other services. In the tourist resort guest has the possibility of practicing sport and other forms of recreation in open spaces, which are adapted to the specific conditions of destination Terme Tuhelj. Tourist resort consists of: reception, catering, sports and other facilities for recreation, different types of units. Accommodation units in the tourist resort can be: rooms, family rooms, suites, apartments, studios ... Tourist resorts in Terme Tuhelj have numerous catering facilities, restaurants, specialized shops, souvenir shops, hair and beauty salons and sports facilities (tennis, football, handball, volleyball, water sports, table tennis, miniature golf, basketball, etc.). Tourist resorts are ideal for sports activities, diving, cycling or sailing, enjoying the aqua parks or participating in some of the fun activities of the animation program. Resorts greatest attention turn to families and children. So tourist resorts in Terme Tuhelj have a mini club, playground, and children can enjoy the imaginative animation programs. If you want to spend a perfect vacation, choosing accommodation in the tourist resort is the perfect choice. We offer a large selection of tourist resorts. Choose your accommodation, book a tourist resort and spend carefree holiday in the beautiful Terme Tuhelj.

Cirka četrdesetak kilometara sjeverozapadno od Zagreba, u dolini okruženoj zelenim zagorskim brežuljcima i predivnim pejzažima, smjestile su se Terme Tuhelj jedan od bisera Hrvatskog kontinentalnog turizma. Ove terme imaju povijesnu reputaciju, koja seže još u Rimsko doba kada su bile poznate pod nazivom "smrdeče toplice" zbog izraženog mirisa sumporvodika.

Pozicija termi na samom izvoru termalne vode i ljekovitog blata izuzetno je povoljna i pruža mogućnost prakticiranja kako mnogobrojnih sportsko-rekreativnih sadržaja tako i sadržaje za opuštanje i obnavljanje  energije.

Iz sportsko-rekreativnih sadržaja možemo izdvojiti terene za tenis, košarku, nogomet, stolni tenis, te teren za mini-golf. Veliki dio ponude u vidu aktivnog odmora čini Vodeni park,  koji čine tri unutarnja bazena: dječji, plivački i welness bazen s jacuzzi masažama, vodenim slapovima i gejzirima.

Kompleks na otvorenom sastoji se od 6 bazena.  Dječji bazen je najšareniji a sadrži dvorac na vodi, dva vodena topa, bazen s igračkama i 4 tobogana.  Za odrasle su tu hidro masaža, slapovi s podvodnim masažama, bazen s valovima.

Uz vodeni park Terme Tuhelj nude brojne programe za saunu i masažne tretmane koji će pomoći tijelu u pročišćavanju i obnovi energije. Iako prvenstveno destinacija aktivnog oblika odmora, Terme Tuhelj imaju veliku ulogu kao lječilišna destinacija u vidu zdravstvenog turizma. Blagodati termalnih voda i peloidnog blata koji se stvara na samom izvoru od neprocjenjive su koristi za ljudski organizam.  Poznati su pozitivni učinci termalnih voda i peloidnog blata na reumatske bolesti, povrede kostiju i zglobova, ginekološke probleme te kao uspješna kombinacija u borbi protiv celulita.

U večernjim satima zabavu mozete potražiti u barovima ili večernjem klubu.

Ako poželite dašak romantike u blizini Tuheljskih toplica nalazi se barokni dvorac Mihanović koji je ime dobio po autoru hrvatske himne Antunu Mihanoviću budući da je jedno vrijeme on u njemu boravio. Dvorac je iz 18. st i idealno je mjesto za razne svečane prigode poput vjenčanja, a moguća je organizacija poslovnih susreta i kongresa. U sklopu dvorca nazali se vinoteka pogodna za obiteljska okupljanja i proslave.

Smještaj možete potražiti u hotelima ili privatnim kućama, a ukoliko se "umorite" od odmora i poželite razgledati okolicu mogući su  izleti u okolicu. Posebno je zanimljiv Dvorac Veliki Tabor. Što se tiče gastronomije najbolje ćete je iskusiti probate li specijalitete lokalne kuhinje u mnogobrojnim agroturizmima u okolici.

Terme Tuhelj su jedne od najmodernijih termi u Hrvatskoj, bogate sportsko -rekreativnim sadržajima i welness programima. Stoga, kada se umorite od posla i poželite  razmaziti svoje tijelo i duh Terme Tuhelj su pravi izbor.

 
 

Apartmajsko naselje Terme Tuhelj