...
...
 
 

Turistička naselja Terme Tuhelj

 

Turističko naselje je naselje u kojemu se gostima pružaju usluge smještaja sa prehranom, a mogu se pružati i druge ugostiteljske usluge. U turističkom naselju gost ima mogućnost bavljenja športom i drugim oblicima rekreacije na otvorenim prostorima, koji su prilagođeni specifičnim uvjetima destinacije Terme Tuhelj. Turističko naselje je sadržajna cjelina koja se sastoji od: recepcije, ugostiteljskih, športskih i drugih sadržaja za rekreaciju, različitih tipova smještajnih jedinica. Smještajne jedinice u turističkom naselju mogu biti, sobe, obiteljske sobe, suite, apartmani, studio apartmani... U turističkim naseljima destinacije Terme Tuhelj se uz brojne ugostiteljske sadržaje, restorane, nalaze i specijalizirane trgovine, suvenirnice, frizerski i kozmetički saloni te sportski sadržaji (tenis, nogomet, rukomet, odbojka na pijesku, sportovi na vodi, stolni tenis, minigolf, košarka itd.). Turistička naselja su idealna za sportske aktivnosti, ronjenje, biciklizam ili pak jedrenje, uživanje u aqua parkovima ili sudjelovanje u nekoj od zabavnih aktivnosti iz programa animacije. Turistička naselja najveću pozornost posvećuju obitelji i djeci. Pa tako turistička naselja u destinaciji Terme Tuhelj imaju mini klub, dječje igralište, a djeca mogu uživati u maštovitim programima animacije. Ukoliko želite provesti idealan odmor, odabir smještaja u turističkom naselju je savršen odabir. Nudimo vam velik izbor turističkih naselja. Izaberite svoj smještaj, rezervirajte turističko naselje i provedite bezbrižan odmor u prekrasnoj destinaciji Terme Tuhelj.

Cirka četrdesetak kilometara sjeverozapadno od Zagreba, u dolini okruženoj zelenim zagorskim brežuljcima i predivnim pejzažima, smjestile su se Terme Tuhelj jedan od bisera Hrvatskog kontinentalnog turizma. Ove terme imaju povijesnu reputaciju, koja seže još u Rimsko doba kada su bile poznate pod nazivom "smrdeče toplice" zbog izraženog mirisa sumporvodika.

Pozicija termi na samom izvoru termalne vode i ljekovitog blata izuzetno je povoljna i pruža mogućnost prakticiranja kako mnogobrojnih sportsko-rekreativnih sadržaja tako i sadržaje za opuštanje i obnavljanje  energije.

Iz sportsko-rekreativnih sadržaja možemo izdvojiti terene za tenis, košarku, nogomet, stolni tenis, te teren za mini-golf. Veliki dio ponude u vidu aktivnog odmora čini Vodeni park,  koji čine tri unutarnja bazena: dječji, plivački i welness bazen s jacuzzi masažama, vodenim slapovima i gejzirima.

Kompleks na otvorenom sastoji se od 6 bazena.  Dječji bazen je najšareniji a sadrži dvorac na vodi, dva vodena topa, bazen s igračkama i 4 tobogana.  Za odrasle su tu hidro masaža, slapovi s podvodnim masažama, bazen s valovima.

Uz vodeni park Terme Tuhelj nude brojne programe za saunu i masažne tretmane koji će pomoći tijelu u pročišćavanju i obnovi energije. Iako prvenstveno destinacija aktivnog oblika odmora, Terme Tuhelj imaju veliku ulogu kao lječilišna destinacija u vidu zdravstvenog turizma. Blagodati termalnih voda i peloidnog blata koji se stvara na samom izvoru od neprocjenjive su koristi za ljudski organizam.  Poznati su pozitivni učinci termalnih voda i peloidnog blata na reumatske bolesti, povrede kostiju i zglobova, ginekološke probleme te kao uspješna kombinacija u borbi protiv celulita.

U večernjim satima zabavu mozete potražiti u barovima ili večernjem klubu.

Ako poželite dašak romantike u blizini Tuheljskih toplica nalazi se barokni dvorac Mihanović koji je ime dobio po autoru hrvatske himne Antunu Mihanoviću budući da je jedno vrijeme on u njemu boravio. Dvorac je iz 18. st i idealno je mjesto za razne svečane prigode poput vjenčanja, a moguća je organizacija poslovnih susreta i kongresa. U sklopu dvorca nazali se vinoteka pogodna za obiteljska okupljanja i proslave.

Smještaj možete potražiti u hotelima ili privatnim kućama, a ukoliko se "umorite" od odmora i poželite razgledati okolicu mogući su  izleti u okolicu. Posebno je zanimljiv Dvorac Veliki Tabor. Što se tiče gastronomije najbolje ćete je iskusiti probate li specijalitete lokalne kuhinje u mnogobrojnim agroturizmima u okolici.

Terme Tuhelj su jedne od najmodernijih termi u Hrvatskoj, bogate sportsko -rekreativnim sadržajima i welness programima. Stoga, kada se umorite od posla i poželite  razmaziti svoje tijelo i duh Terme Tuhelj su pravi izbor.

 
 

Apartmanska naselja Terme Tuhelj