...
...
 
 

Budva

 

Budva je smještena u centru crnogorskog dijela Jadranske obale smatra se jednim od najstarijih gradova na Jadranu. Primorski grad u čijem se središtu nalaze srednjovjekovne zidine Starog grada, postao je turističko središte Crnogorskog primorja. Apartmani, hoteli, restorani, sobe i pansioni sastavni su dio raznolike turističke ponude u Budvi. Turistički sadržaj Budve obogaćuju i tradicionalne manifestacije kulture i zabave. Budva je poznata po bogatom noćnom životu, kada ulice i trgovi žive duboko u noć.

U samom središtu Crnogorskog primorja nalazi se budvanska rivijera koja zahvaća područje od 122 km2. Budvanska rivijera poznata je po pješćanim plažama koje se protežu u dužini od 25 km, a poznatije plaže su Trsteno, Jaz, Buljarica, Bečićka plaža, plaža Mogren, Slovenska plaža, plaža Drobni pijesak.. U središtu budvanskog zaljeva nalazi se otočić Sv. Nikola, poznat kao Skolj. Poznatija mjesta u budvanskoj rivijeri jsu Bečići, Pržno, Miločer, poluotok Sveti Stefan..

Legenda, koja svoju potvrdu ima u mnogim grčkim mitovima, kaže da je Budvu osnovao Kadmo, sin feničanskog kralja Agenona. Protjeran iz Tebe stigao je u ove krajeve na volovskoj zaprezi i osnovao Budvu.

Bečići su udaljeni od Starog grdada Budve 3km. Ako krenete šetnicom od Bečića, put će vas dovesti do zidina Starog grada. Bečićka plaža je duga 1950m i prostire se od Zavale do Đevištenja jedna je od najljepših pješćanih plaža i izuzetno je atraktivna zona za kupanje, sportske igre, rekreaciju i odmor. Odmah uz plaže nalaze se brojni hoteli i privatni smještaji - apartmani i sobe.

Pržno je malo ribarsko mjesto koje se nalazi u samoj blizi poluotoka Sveti Stefan. Okruženo borovom šumom i Miločerskim parkom idealno je obiteljski odmor.

 

Budva - Hoteli, apartmani, turistička naselja, vile sa bazenom