...
...
 
 

Delnice

 

Delnice je grad koji se nalazi na najvišoj nadmorskoj visini u Hrvatskoj - 698 m. Grad je okružen uzvišenjima Drgomlja, Petehovca i Japlenškog vrha.  Različotost klime i vegetacije na malom području omogućava raznovrsnu turističku ponudu kako u zimskim tako i u ljetnim mjesecima. Delničko područje obuhvaća mnoštvo zaštićenih objekata priorode koji su možda manje poznati, osim NP Risnjak naravno, ali isto tako predivni i svakako vrijedni posjećivanja. Tu su park -šuma  Japlenški vrh, dolina leptira, ski centar Petehovac,  a šarenoliki biljni i životinjski svijet svakom od ovih lokaliteta daje neku određenu posebnost.  

Beskrajno zelenilo u proljeće i ljeto, predivne boje jeseni i bijeli plašt zime čine delnički kraj privlačnim domaćim i inozemnim gostima. Bujne šume, bistri  potoci, mnoštvo špilja, jama i ponora samo su neke od atrakcija ovog kraja.  Svakako okosnica turističke ponude je aktivni turizam te ekološka svijest lokalnog stanovništva  i njihova nastojanja da se očuva izvorna čistoća i ljepota ovog kraja. Ovo područje idealno je za visinske pripreme sportaša, rekreativce, šetnje i boravak u prirodi te zimi za skijaše i ljubitelje zimskih sportova.  U Kupskoj ili Brodskoj dolini možete se okušati u kajaku, kanuingu ili raftingu, sportskom ribolovu i uživati u kupanju u bistroj rijeci.

S razvojem turizma iz godine u godinu nude se raznovrsne mogućnosti smještaja: hoteli, pansioni, sobe i apartmani u privatnim kućama. Lokalne gorske specijalitete možete kušati u jednom od restorana, a osvježenje možete potražiti  u kafićima, barovima ili pubu.

Dodatna prednost Delnica je izrazito važno tranzitno značenje. U blizini je poluautocesta Rijeka  - Kupjak, stara magistralna cesta Zagreb - Rijeka (koja se danas s pravom naziva Lujzinska turistička cesta) te tranzitni pravac iz Slovenije: Ljubljana-Kočevje-Delnice.  Dobra povezanost s ostatkom zemlje  i blizina većih gradova, a s druge strane izrazito očuvana priroda okosnica su još nadolazećeg uspješnijeg razvoja turističke ponude Delnica i cijelog  goranskog kraja.

 

Delnice - Hoteli, apartmani, turistička naselja, vile sa bazenom