...
...
 
 

Hoteli Otok Brač

 

Hoteli, ovisno o željama i potrebama gostiju, gostima uz uslugu noćenja i prehrane, pružaju usluge zabave i dodatnih sadržaja. Hoteli nude kvalitetan i raznovrstan izbor smještaja. Veliki hoteli, obiteljski hoteli, all inclusive hoteli, luksuzni hoteli, hoteli baština, romantični hoteli, wellness hoteli, last minute hoteli. Ponuda hotela Otok Brač svakom gostu omogućava smještaj za ugodan i bezbrižan odmor. Razmišljate o opuštajućem odmoru sa svojom obitelji, partnerom ili aktivnom odmoru sa prijateljima? Bez obzira gdje ste odlučili provesti svoj odmor, razmišljate li o ljetovanju, zimovanju ili o kratkom vikend odmoru. Tražite hotel direktno na plaži sa prekrasnim pogledom na more, hotel uz skijalište ili tražite hotelski smještaj za relaksirajući odmor na nekoj osami u netaknutoj prirodi.. Odaberite destinaciju Otok Brač i hotel samo po vašem ukusu. Ukoliko tražite luksuzni hotel, naša ponuda hotelskog smještaja učiniti će vaš boravak nezaboravnim. Luksuzni hotel spaja komfor hotelskog smještaja sa individualnim pristupom svakom gostu. Sobe i apartmani su moderno opremljeni i skladno namješteni. Smještaj u luksuznom hotelu vam omogućuje da uživate u luksuzu, wellnessu, sadržajima za pravi užitak. Tražite li povoljni hotel ili neku last minute ponudu za destinaciju Otok Brač hoteli u našoj ponudi ispuniti će vaša očekivanja i učiniti vaš odmor ugodnim i zanimljivim

Otok Brač je najveći dalmatinski otok i treći po veličini na Jadranu. Sutvid na Vidovoj gori (780 m) najviši je vrh Brača i svih jadranskih otoka. Vidova gora je atraktivan vidikovac, s kojeg puca pogled na sve strane otoka Brača i na otok Hvar. Nedaleko od vrha Vidove gore nalazi se Vičja jama, kao i jedna špilja duga 46 m. Najdublja, do sada istražena jama je Jama kod Matešića stana, dubine 285 m. Ime Brač spominje se prvi put u X. stoljeću.
Otok Brač je jedna od najpoznatijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Svojom ljepotom, bogatom ponudom zabave, sporta i smještaja ulazi u sam vrh hrvatskog turizma. Od privatnog smještaja na otoku Braču izdvajaju se vile, apartmani, sobe i pansioni,.
Brojne uvale i male plaže nižu se na Braču jedna za drugom. Prema mnogima, dvije najljepše pješčane plaže nalaze se na sjevernoj strani otoka i to su Vela Luka – Supetar i Lovrečina, dok se na južnoj strani otoka svojom ljepotom ističe nadaleko poznat Zlatni Rat u Bolu.
Osim stočarstva, maslinarstva, vinogradarstva, turizma, jedna od najznačajnijih djelatnosti od pamtivijeka bilo je kamenarstvo. Poznato je da je brački kamen korišten za gradnju mnogih znamenitih građevina u svijetu – Bijela kuća u Washingtonu, Dioklecijanova palača u Splitu.
Otok Brač danas ima 22 mjesta, a to su: Pučišća, Bol, Sutivan, Supetar, Postira, Povlja, Nerežišća, Blaca, Milna, Škrip, Ložišća, Murvica, Sumartin. Sva mjesta su drugačija, sa specifičnim ugođajem i građevinama, umjetninama i znamenitostima.
Supetar je luka, gospodarsko i kulturno i turističko središte Brača. Smješten je preko puta Splita, na sjevernoj obali Brača. Pod imenom Supetar mjesto se prvi put spominje 1423. godine, a ime je dobilo po sv. Petru. Obala oko Supetra, između Mirca na zapadu i Splitske na istoku, oduševit će kupače svih dobi. Raznovrsnošću smještaja - apartmani, hoteli, pansioni i sobe, ugostiteljskom ponudom, zabavnim programima te mogućnostima za sport i rekreaciju, Supetar zadovoljava visoke standarde bračkog turizma.
Pučišća su, uz Supetar, najveće otočko mjesto i luka smještena u dubokoj i dobro zaštičenoj uvali. Kuće se penju uz strme obronke i mnoge su prenamjenjene kao apartmani ili sobe. U Pučišću djeluje jedina kamenoklesarska škola u Hrvatskoj.
Postira su od Supetra udaljena 8 kilometra. Nekoliko kilometara istočno od mjesta nalazi se jedna od najljepših pješčanih uvala, Lovrečina. U postirskoj se luci nižu visoke kamene kuće bračkih veleposjednika. Među njima se ističe renesansni kaštel Lazanić, u kojem se rodio pjesnik Vladimir Nazor.
Povlja se nalazi u najistočnijoj od destak uvala na istočnom dijelu sjeverne obale otoka Brača.
Sutivan je naselje i luka na krajnjem sjevernom dijelu otoka Brača. Blizina Splita i lijepe, pretežno šljunčane plaže čine Sutivan omiljenim izletištem Splićana i gostiju iz drugih mjesta.
Nerežišča leže 382 m nad morem, podno nekdašnje utvrde Graca, na kamenom obronku Grižice. To je mjesto stoljećima bilo središte otoka, ali i raskrižje otočknih putova. Ovdje je od X. stoljeća stolovao brački knez, čija se palača nalazila na najvišem od tri seoska trga.
Bol je najpoznatije turističko središte Brača. Nalazi se na srednjem dijelu južne obale otoka. Priroda ovdje zaista nije škrtarila, istočno i zapadno nižu se brojne lijepe plaže. Najpoznatija među njima je plaža Zlatni Rat. Taj je šljunčani rt jedinstveni prirodni fenomen: ovisno o tome otkuda pušu vjetrovi i kako udaraju valovi, pomiču se i tako mijenja oblik.
Blaca su napušteni smostan, a danas brački muzej Pustinja Blaca, jedno od najljepših izletišta na otoku.
Milna je, uz lučicu Bobovišče, jedino naselje na zapadnoj obali Brača. Smješteno je u pitomoj uvali, zaštičenoj od vjetrova, a izložena suncu. Smatra se da je Milna najveća, najzaštičenija i najljepša bračka luka, a samo mjesto lijep je primjer skladne urbane strukture iz razdoblja kasnog baroka. U dnu uvale uz mjesto Milna, nalazi se marina. Marina je otvorena tijekom cijele godine, a već zbog činjenice da se nalazi u samom mjestu , opskrba nautičara je vrlo dobra.
Sumartin je danas, uz Supetar i Bol, vrata otoka Brača. Trajektni promet, turističke jahte te posjet lijepo uređenom samostanskome muzeju odaju dojam živog turističkog mjesta. Čisto more, ponuda svježe ribe domačih kočara, nadasve lijepa priroda, mogućnost kontakta s nedirnutim otočnim okolišem, te mogućnost zabave u obližnjem Bolu, čine Sumartin privlačnim boravištem.
Ložišća su smještena na strmom kamenom proplanku 150 metara nad morem. Kuće su razmiještene jedna nad drugu, od udoline do vrha brijega. Ložišča su jedno od rijetkih mjesta koja su očuvala izvorni otočki seoski izgled.
Selca se nalaze na bračkom kopnu, na 114 metara nadmorske visine. Selca su poznata po svojim kamenoklesarima. Sve tajne klesraskog zanata Bračanima je prvi otkrio mletački zarobljenik, češki klesar Stambucco, po kojem ovdašnji mještani dobivaju prezime Štambuk.
Ronjenje na otoku Braču je jedinstveni doživljaj zbog netaknute prirode i ljepote Jadrana. Ulaz u jamu u uvali Lučica, nedaleko od Bola, nalazi se na samo tri metra dubine, uz samo obalu.

 
 

Hotel Otok Brač