Hoteli Otok Hvar Pronađite destinaciju, ponudu za vaše putovanje...
 
 
...
...
 
 

Hoteli Otok Hvar

Hoteli, ovisno o željama i potrebama gostiju, gostima uz uslugu noćenja i prehrane, pružaju usluge zabave i dodatnih sadržaja. Hoteli nude kvalitetan i raznovrstan izbor smještaja. Veliki hoteli, obiteljski hoteli, all inclusive hoteli, luksuzni hoteli, hoteli baština, romantični hoteli, wellness hoteli, last minute hoteli. Ponuda hotela Otok Hvar svakom gostu omogućava smještaj za ugodan i bezbrižan odmor. Razmišljate o opuštajućem odmoru sa svojom obitelji, partnerom ili aktivnom odmoru sa prijateljima? Bez obzira gdje ste odlučili provesti svoj odmor, razmišljate li o ljetovanju, zimovanju ili o kratkom vikend odmoru. Tražite hotel direktno na plaži sa prekrasnim pogledom na more, hotel uz skijalište ili tražite hotelski smještaj za relaksirajući odmor na nekoj osami u netaknutoj prirodi.. Odaberite destinaciju Otok Hvar i hotel samo po vašem ukusu. Ukoliko tražite luksuzni hotel, naša ponuda hotelskog smještaja učiniti će vaš boravak nezaboravnim. Luksuzni hotel spaja komfor hotelskog smještaja sa individualnim pristupom svakom gostu. Sobe i apartmani su moderno opremljeni i skladno namješteni. Smještaj u luksuznom hotelu vam omogućuje da uživate u luksuzu, wellnessu, sadržajima za pravi užitak. Tražite li povoljni hotel ili neku last minute ponudu za destinaciju Otok Hvar hoteli u našoj ponudi ispuniti će vaša očekivanja i učiniti vaš odmor ugodnim i zanimljivim

Otok Hvar je najduži otok na Jadranu i smjestio se između otoka Brača, Visa, Korčule i poluotoka Pelješca i Makarskog primorja. Pred zapadnim djelom južne obale su Pakleni otoci.
Najveći broj naselja razvio se oko plodnog Velog polja, a veća naselja leže uz obalu; Hvar, Stari grad, Jelsa, Vrboska. Sva naselja povezana su sa cestom, a otok je povezan sa kopnom trajektnim linijama. Najvažnije grane su turizam, poljodjelstvo (vinogradi, masline, smokve, ružmarin, lavanda), ribarstvo i stočarstvo.
Otok Hvar je naseljen od ranog neolita, a Grci su tu osnovali koloniju Faros. Oko 235. g.pr. Krista otok Hvar ulazi u sklop ilirske države kralja Argona, a kasnije dolazi pod vlast Rima. Zbog različitih vladavina, a svaka je ostavila svoj trag, otok Hvar je poseban i ističe se bogatom poviješću i kulturnom baštinom. Danas je, otok Hvar, s gradom Hvarom i ostalim mjestima jedno od turistički najrazvijenijih i najpoznatijih odmorišnih središta u Hrvatskoj. Privatni smještaj, apartmani i pansioni, vile, hoteli uklopili su se u sadržaj svakog mjesta.
Grad Hvar je smješten na južnoj obali u uvali pred kojom su Pakleni otoci. Danas je grad Hvar vrlo razvijeno turističko središte s brojnim hotelima, kampovima, apartmanima, vilama, nudističkim plažama, marinom. U Hvaru ćete na svakom koraku pronaći tragove prošlosti. Središte starog dijela grada jest gradski trg. Iznad trga, unutar gradskih zidina stoje dijelom sačuvane palače hrvatskih plemića, a na južnom obranku kuće pučana. Na trgu je Arsenal, najmonumentalniji spomenik Hvara, koji je najstarije kazalište u Hrvatskoj koje djeluje i danas. Katedrala Sv. Stjepana, palača Paladini, tvrđava Fortica, gradska loža, crkva Sv. Kuzme i Damjana, franjevački samostan samo su dio prebogate baštine Hvara.
Starigrad na Hvaru je gradić i luka u dnu Starigradskog zaljeva, nekad trgovinsko-pomorsko središte, a danas pravo turističko središte. Starigrad ima moderno opremljene vinarije, hotele, kupalište. U uvalama u zaljevu ima manjih plaža, a uz sjevernu obalu moguć je podvodni ribolov. U blizini na otoku Kabalu lovište je zečeva i fazana, te je razvijen lovni turizam. Kulturna baština Starog grada je; ostaci iz rimskog i starokršćanskog doba (mozaici), ljetnikovac Petra Hektorovića, crkva Sv. Roka, dominikanski samostan, trg Škor i dr.
Jelsa je gradić i luka na sjevernoj obali otoka Hvara. Starigrad je nastao iz grčke kolonije Pharos.
Istočno do Jelse je pješčana uvala Mina, a na obližnjem poluotočiću kupalište Soline. U svojoj turističkoj ponudi Jelsa nudi smješataj: apartmani, sobe, pansioni i vile, luksuzni hoteli i kampovi. Hvarske specijalitete isprobati ćete u lokalinim restoranima i konobama.
Vrboska se smjestila u dubokoj uvali okružena vinogradima i borovom šumom. U istočnom - Pjace i u zapadnom - Padva dijelu grada ima osim tipičnih primorskih seoskih kuća i nekoliko gotičkih, renesansnih i baroknih zgrada. Marina u Vrboskoj ima oko 100 vezova i otvorena je tokom cijele godine.
Sućuraj je od svih hvarskih naselja najbliži kopnu pa je, uz lijepe uvale i plaže, kvalitetnu ponudu domaće hrane, prethodnica organiziranog turizma na cijelom otoku Hvaru. Zapadno od Sućuraja, na sjevernoj obali Hvara, ima mnogo uvala s pješćanim plažama - Vela Moševčica, Mlaska, Bristova, Pokrivenik i dr. More oko Sućuraja je bogato srdelama, a stanovnici su istinski majstori u soljenju srdela, te taj specijalitet svakako valja kušati.
Sveta Nedelja je naselje u južnom, strmom dijelu otoka Hvara. U okolici su vinogradi, od kojih se radi neka od najpoznatija hrvatska vina - Plavac, a u nekom vinskom podrumu sigurno ćete kušati hvarska vina.
Pakleni otoci su vrsta otočića i hridi isped južnog djela otoka Hvara, od kojeg ga dijeli Pakleni kanal. Najveći otok u skupini je Sveti Klement, a jedino stalno naseljeno mjesto je Vlaka. Otočići su raj za nautičare zbog prekrasnih uvala i pješčanih plaža. Na otoku Jerolim nasuprot mjesta Hvara je nudistička plaža i kamp.
Uzgoj lavande i proizvodnja lavandinog ulja donedavno su bile osnovne djelatnosti otoka Hvara. U doba cvatnje u lipnju i srpnju, plantaže lavandina cvijeta ostavljale su prekrasan dojam. Čipka od agave je karakteristična za otok Hvar, a izrađivale su je redovnice benediktinskog samostana u Hvaru koje sakupljaju agavino lišče staro najmanje tri godine. Iz njega izvlače niti duljine 1m, koje obrađuju na tri različita načina več više od 100 godina.

 
 

Hotel Otok Hvar