...
...
 
 

Kuće za odmor Makarska rivijera

 

Luksuzne vile, kuće za odmor sa bazenom pružit će vam nezaboravan odmor. Ovisno o vašim željama, možete pronaći ponudu luksuznih vila, kuća za odmor sa bazenom Makarska rivijera na samoj obali mora ili u unutrašnjosti, za odmor u tišini i spokoju netaknute prirode. Luksuzne vile mogu smjestiti veće obitelji ili grupe prijatelja, te omogućuju odmor i vrhunski smještaj na prekrasnoj destinaciji Makarska rivijera. Bilo koju luksuznu vilu ili kuću za odmor sa bazenom odaberete pružit će vam nezaboravne trenutke u zagrljaju luksuza i komfora. Svaka pojedina vila ima svoju fascinantnu priču koju svaka osoba doživljava na poseban način. Karakter pojedine vile i posebnost koja se očituje u kvaliteti te sa svim dodatnim uslugama čine luksuzne vile neodoljivim i šarmantnim za svakog gosta. Prepustite se traženju vašeg idealnog smještaja, pretražite našu ponudu luksuznih vila, kuća sa bazenom Makarska rivijera. Kuća za odmor uz more ili luksuzna vila sa bazenom u unutrašnjosti pružit će vam ljepote i užitke jednostavnog života. Prekrasna priroda, ugodno okruženje, luksuzni smještaj neka budu vaš izbor za nezaboravan odmor na destinaciji Makarska rivijera.

Makarska, antički Makar, prekrasno je mjesto ispod Parka prirode Biokova, prekrasne planine, omiljenog izletišta planinara i avanturista. Biokovo je 1981. god proglašen parkom prirode, a ujedinjuje tri različite vrste krajolika: u podnožju su plodne zaravni iznad kojih je područje surih kraških stijena, a nad njima je visoravan prošarana ponikvama koje su među najdubljima u Hrvatskoj. Park prirode Biokovo je prepun u svijetu jedinstvena ljekovitog i aromatičnog bilja, a svake godine privlači tisuće planinara i izletnika. Planinari, letači, skakači našli su na Biokovu svoj raj i izvan ljetne sezone.
Makarska je luka i turističko središte Makarske rivijere. Makarska leži u prostranoj uvali koju s istoka zatvra rt Osejava, a sa sjeverozapada poluotok Sv. Petar. Stanovici se bave uzgojem vinove loze, maslina i smokva, a bave se i turizmom i ribarstvom.
Makarska se razvila uz obalu, a sastoji se od stare jezgre mediteranskog tipa i novijeg djela sa hotelima, restoranima, autkampom, apartmanima i vilama. Park i borova šuma obrubljuju 1500m dugu plažu u Donjoj luci, a brojne su i pješčane uvale. Na obali je barokna crkva Sv. Filipa Nerija i zgrada bivšeg samostana filipinaca. U podrumu samostana smješten je Malakološki muzej s bogatom zbirkom školjaka oko 10 000 tisuća primjeraka. Na trgu je barokna župna crkva Sv. Marka, barokna fontana, te najljepša barokna zgrada u Makarskoj, palača Ivaniševića.
Čitava Makarska rivijera, duga stotinjak kilometara, je područje izuzetno razvijenog ljetnog i zimskog turizma, brojnih sportskih mogućnosti u moru i na kopnu. U Makarskom primorju smjestio se niz slikovitih naselja koja su u većoj mjeri uspjela sačuvati izvornu ruralnu arhitekturu, unatoč osjetnoj turističkoj izgradnji. Nakon što se obnovila od razornog potresa koji ju je zadesio 1962. god., Makarska rivijera postaje jedno od najpoznatijih turističkih područja hrvatskog Jadrana. Na Makarskoj rivijeri ostala mjesta su Tučepi, Podgora, Živogošće, Igrane, Brela, Baška voda, Drvenik. Brela i Baška voda su veća mjesta u blizini Makarske i skoro pa su spojena u jednu cjelinu, a poznata su turistička odredišta na Jadranu. Velika turistička ponuda obuhvaća privatni smještaj, apartmane, vile, hotele i kampove.
Tučepi su udaljeni od Makarske 3 km, a većina apartmana nalazi se uz samo more.
Podgora je 7 km jugoistočno od Makarske, a poznata su po izvorima vrele pitke vode i ljekovitom slanom vrelu Klokun. Drvenik leži u dvije uvale (Donja vala i Gornja vala) 24 km jugoistočno od Makarske. Stanovništvo se bavi ribarstvom, maslinarstvom i turizmom. Lijepe šumovite uvale s izvorima pitke vode daju mu osobitu draž.
Živogošće je smješteno na kosinama Biokova, gdje je više lijepih šljunčanih plaža obrubljenih borovom šumom. Ispod franjevačkog samostana je veliki slatkovodni izvor, koji za vrijeme oseke ostaje na suhom, a iznad izvora, u živoj stijeni na latinskom jeziku uklesan je elegijski distih u pohvalu zemlji darovateljici. Vrstan smještaj - hoteli, apartmani, sportski tereni, vodeni sportovi, ugodne šetnje uz more čine Živogošče ugodnim boravištem.

 
 

Kuće za odmor Makarska rivijera - Luksuzne vile sa bazenom