...
...
 
 

Terme Laško

 

Odmor u ljekovitoj vodi Terme Laško - Drugačiji doživljaji lijepih voda Laško ujedinjuje privlačnost pogleda na rijeku i iznenađujuću ljepotu termalne vode.

Najnovija istraživanja pokazala su da voda iz laških termi osim blagotvornog kemijskog sastava ima i povoljan bioenergetski učinak i pomažu uspostavljanju energetske ravnoteže u organizmu. Blagodatni ionski sastav i pravilan oblik kristala već 150 godina brinu o ponovnom uspostavljanju zdravlja i dobrobiti organizma. Izvori stoljetnih tradicija i novih pogleda Još u rimsko doba u ljekovita termalna izvorišta uz rijeku Savinju dolazili su rimski legionari, a za vrijeme vladavine austrougarskog cara Franje Josipa I. pitoreskni gradić Laško postaje mondeno lječilište.

Uz hotel Zdravilišče Laško, u augustu 2008. otvoren je novi hotel Wellness Park Laško, koji je u kratko vrijeme postao je jedan od najpopularnijih wellness odredišta u Sloveniji. Laško čuva ljepotu prošlosti, s novim termalnim centrom ispod gorde staklene kupole, i iznenađujuće oblikuje sadašnjost.

Priznato lječilište

U Centru zdravstvenog turizma, u hotelu Zdravilišče Laško na raspolaganju su preventivni i kurativni programi. Gostima je na raspolaganju cijeli dan, a mogu birati aktivnosti koje imaju samo jednu svrhu: koristiti duši i tijelu. Izvori termalne vode s temperaturom od 31 do 34 ˚C, postupci liječenja, terapije i medicinski stručnjaci jamče kvalitetne zdravstvene usluge. Povjerenje gostiju prema stručnom medicinskomu osoblju i prirodnim danostima, osobito termalnoj vodi, osnova su na kojoj se razvijaju zdravstvena ponuda i programi liječenja. Obolenja koja liječijo su: stanja kod oštećenja i operacija sustava organa za kretanje s funkcionalnim ispadima, degenerativni zglobni i izvanzglobni reumatizam, posebno oboljenja kralježnice, mišićna i neurološka oboljenja te stanja nakon oždanog udara i ginekološka oboljenja. Odkrijte raj za igru, odmor i relaksaciju Već na prvi pogled oduševit će vas arhitektura, futuristički dizajniran hotel smješten je uz samu rijeku ispod brda Hum, a iz soba za shiatsu, ajurvedsku i tajlandsku masažu pruža se pogled na prekrasnu prirodu. Uz takav doživljaj, užitak u aromaterapeutskim kupkama te brojnim anti-ageing i detoksikacijskim tretmanima još je potpuniji.

Novi wellness hotel nudi suvremeno opremljene sobe, kulinarske majstorije, vrhunske bazene i sauna centar, a za opuštanje tijela i duha raznovrstan izbor masaža i terapija u jednom od najsavršenijih SPA centara u ovom dijelu Europe. Gostima hotela na raspolaganju su sobe kategorije 4*, opremljene LCD TV-om, priključkom za internet, telefonom, klimom, sefom i ogrtačem za kupanje.Najveća atrakcija u hotelu je kompleks zatvorenih bazena smještenih pod velikom staklenom kupolom koja se ljeti otvara, a za zimskih večeri sjaji zahvaljujući svjetlosnim efektima. Iznad bazena s valovima, vodenim toboganom i brzom rijekom nalaze se i tri ‘viseća’ whirlpoola. Zimi je posebno zanimljivo kupanje u vanjskom grijanom bazenu (temperatura vode je od 32 do 34 stupnja) projektiranom u obliku kristala, s pogledom na zvjezdano nebo i Crkvu sv. Mihaela.

Wellness Spa Centar Dolazak u Wellness Spa centar nudi vam osvježavajući odmor u mirnom i opuštajućem okruženju. Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji tradicije, iskustava i suvremenih spa rituala, u vašem se tijelu svaki put dogodi neko malo čudo. Pažljivo zamišljen centar za relaksaciju zasniva se na holističkom pristupu svakom pojedincu i predstavlja prostor koji vas neprestano poziva, obraća vam se i pruža vam inspiraciju. Stručno odabrana ponuda i savršeno izvedene usluge naših programa svoju snagu crpe prvenstveno iz filozofije zdravog načina života i ljepote. Tu ćete na jednom ugodnom mjestu pronaći mnogo lijepoga: od šarolikih orijentalnih i klasičnih masaža, različitih terapija, sve do kupelji i suvremenih programa za njegu. Usprkos svojoj zaokruženoj ideji, ponuda Wellness Spa centra nikada nije potpuno dovršena priča. Sa svakim novim danom stvaraju se, naime, nove ideje i iscrtavaju novi planovi, a u njima glavnu ulogu igrate vi. Izbor wellness ponude zaokružuju: ajurvedske masaže, tajlandske masaže, Comfort Zone rituali, njege lica, tijela, obloge i maske poznatih vrhunskih kozmetičkih linija Comfort Zone, Elemis i Pevonia Botanica; jedinstvene tehnike izvođenja stone terapije, kliničke aromaterapije, havajske lomi-lomi masaže i shiatsu masaže; Tematski osmišljene kupelji s romantičnim ozračjem, gdje možete sami ili s partnerom boraviti u trenucima opuštanja; fitness centar s najsuvremenijim Technogym spravama; holistički centar pilates zasnovan na tehnici Body Mind programa. Obogatite svoje slobodno vrijeme Najljepši pogled na Laško je iz restorana Grad Tabor, koji se nalazi u utvrdi grofova celjskih iz 11. stoljeća. Iz Laškog se ne može otići bez kušanja nadaleko poznatog piva, koje se proizvodi još od 1825. Za sve posjetitelje termi Laško organiziran je i turistički obilazak tvornice i muzeja piva. Program animacije nudi gostu relaksacijsko-obrazovne sadržaje koje u vrijeme blagdana i školskih praznika još dodatno obogaćujeju. Mnogobrojni vrhovi u okolici pozivaju na hodanje i nude prekrasan pogled na grad i valovita pobočja okolice, uređene i označene staze pozivaju na vožnju bicikla, a slast ribolova možete doživjeti na rijeci Savinji, Gračnici ili ribnjaku na Marofu. U večernjim satima gostima su na raspolaganju plesna glazba, različiti koncerti, zdravstvena i putopisna predavanja, druženja uz društvene igre ili kreativnost u kreativnim radionicama. Na želju gostija organiziraju prijevoz kočijom, let balonom, jahanje konja, splavarenje, penjanje po stijeni za penjanje ili skok padobranom u tandemu. Laško je od granice Hrvatska - Slovenija udaljeno samo 45 minuti vožnje autom, i 10 minuti od Celja, koji je treči največi grad u Sloveniji.

 

Terme Laško - Hoteli, apartmani, turistička naselja, vile sa bazenom