...
...
 
 

Turistička naselja Skijalište Cortina dAmpezzo

 

Turističko naselje je naselje u kojemu se gostima pružaju usluge smještaja sa prehranom, a mogu se pružati i druge ugostiteljske usluge. U turističkom naselju gost ima mogućnost bavljenja športom i drugim oblicima rekreacije na otvorenim prostorima, koji su prilagođeni specifičnim uvjetima destinacije Skijalište Cortina dAmpezzo. Turističko naselje je sadržajna cjelina koja se sastoji od: recepcije, ugostiteljskih, športskih i drugih sadržaja za rekreaciju, različitih tipova smještajnih jedinica. Smještajne jedinice u turističkom naselju mogu biti, sobe, obiteljske sobe, suite, apartmani, studio apartmani... U turističkim naseljima destinacije Skijalište Cortina dAmpezzo se uz brojne ugostiteljske sadržaje, restorane, nalaze i specijalizirane trgovine, suvenirnice, frizerski i kozmetički saloni te sportski sadržaji (tenis, nogomet, rukomet, odbojka na pijesku, sportovi na vodi, stolni tenis, minigolf, košarka itd.). Turistička naselja su idealna za sportske aktivnosti, ronjenje, biciklizam ili pak jedrenje, uživanje u aqua parkovima ili sudjelovanje u nekoj od zabavnih aktivnosti iz programa animacije. Turistička naselja najveću pozornost posvećuju obitelji i djeci. Pa tako turistička naselja u destinaciji Skijalište Cortina dAmpezzo imaju mini klub, dječje igralište, a djeca mogu uživati u maštovitim programima animacije. Ukoliko želite provesti idealan odmor, odabir smještaja u turističkom naselju je savršen odabir. Nudimo vam velik izbor turističkih naselja. Izaberite svoj smještaj, rezervirajte turističko naselje i provedite bezbrižan odmor u prekrasnoj destinaciji Skijalište Cortina dAmpezzo.

Cortina d'Ampezzo jedno je od najpoznatijh skijališta u dolomitskim Alpama često je odredište poznatih osoba te zbog toga i odise kozmopolitskim ozracjem. Slavu je steklo održavanjem Zimskih olimpijskih igara 1956. godine te mnogobrojnim filmovima koji su tamo snimani kao sto su: Pink Panther s Davidom Nivenom i Peterom Sellersom, Samo za tvoje oči s Rogerom Mooreom, VonRyan Express s Frankom Sinatrom, Cliffhanger sa Sylvesterom Stalloneom.

Ovo srediste istoimenog skijalista smjesteno je u dolini koja se nalazi izmedju tri brda u srcu dolomitskih Alpa te zbog samog polozaja pocetkom 20. Stoljeca nazivaju je ''kraljicom Dolomita''.

Cortina je poznata kao najmondenije skijalište u Italiji koje ima 1000 godina dugu povijest gdje  ćete moći odsjesti u apartmanskim kućama u omanjim gradićima pored skijališta te isto tako u hotelima s manjom ili vrhunskom kvalitetom.
Cortina d'Ampezzo nalazi se na 1220 metra nadmorske visine, odakle kreću žičare koje vas vode na skijalište, dok se najviši vrh nalazi na 2932 metra nadmorske visine.

Na stotinjak skijaških staza od kojih izdvajamo 45 km plavih, 85 km crvenih i 10 km crnih (za svih ponešto) te 70 km staza za skijaško trčanje dovest će vas 51 žičara sa 6 kabina, 30 sjedežnica te 15 vučnica.


Svako jutro dočekati ce Vas vrhunski uređene staze s obzirom da se na više od 90% staza nalazi oprema za umjetno zasniježenje, te odmah po završetku rada žičara na stazu izlaze ratraci i po potrebi se pale topovi.

Cortina d'Ampezzo uključena je u Dolomiti Superski sustav te ukoliko doplatite skipass imate mogućnost skijanja na 12 skijališta i više od 1200 km staza.


Osim zimskih i ljetnih sportova nude se i druge mogućnosti zabave - bogat noćni život, dućani, barovi i restorani te za ovo područje tipični Rifugi, planinske kućice u kojima se poslužuju lokalni specijaliteti i održavaju aprés ski zabave.

Ljeti osim pješačenja, planinarenja, brdskog biciklizma i jahanja možete isprobati neke od ekstremnih sportova poput raftinga, vožnje kanuom, kajakom i taxi bobom na kotačima.

Zimi, uz sve postojeće vrste skijanja, nakon skijaškog dana moći ćete se opustiti u nekoliko sportskih dvorana i bazena baveći se raznim sportovima gdje se nudi i velik izbor ekstremnih sportova: taxi-bob - spuštanju niz olimpijsku bob-stazu brzinom većom od 100 km/h, snowrafting, ekstremno skijanje - napredni skijaši moći će krenuti u obilazak uz stručnog vodiča dok početnici mogu unajmiti privatnog učitelja skijanja.

Ukoliko se nađete krajem prvog mjeseca u Cortini, moći ćete pratiti i utrke Svjetskog kupa u alpskom skijanju.


Cortina D`Ampezzo će Vas privući vrhunskim i luksuznim smještajem gdje ćete zasigurno provesti nezaboravan godišnji odmor.

 

 
 

Apartmanska naselja Skijalište Cortina dAmpezzo