...
...
 
 

Vodice

 

Vodice su malo, ali poznato turističko mjesto na Šibenskoj rivijeri koje je sve podredilo turizmu. Vodice su dobile ime po obilju pitke vode u okolici. Nekada su se mještani bavili poljodjelostvom i ribarstvom, a sada su spojili te grane sa turizmom i nude posjetiocima izvrsnu turističku ponudu. Leže 13 km sjeverno od Šibenika uz plitki zaljev između rta Borovik i uvale Vrulja. Lijepe plaže, tihe uvale, mirisna vegetacija pogodovale su da se Vodice razviju u važnu turističku destinaciju. Od tvrđava i zidina sačuvana je samo jedna trokatna kula tzv. Čarićev toranj iz XVI st. i dvije crkve - Crkva sv. Križa na starom groblju je iz 1421.god, a istoimena župna crkva u središtu grada iz 1746. godine.

Ponuda smještaja u Vodicama je raznolika: od hotela, apartmana, kampova čini Vodice vrlo popularnim ljetnim odredištem. Vodice su jedan od najvećih turističkih centara hrvatskog Jadrana, koji ostavaruju noćenja u hotelima, u obiteljskim pansionima, apartmanima, sobama, odmaralištima, kampovima i moderno opremljenoj marini sa oko 400 vezova koja se nalazi u centru grada.

Vodice imaju brojne sportske terene, od tenis terena, nogometnog igrališta, odbojku na pijesku. Sport i rekreacija uključuju škole ronjenja, surfanja i mogućnost podvodnog fotografiranja.

 

Vodice - Hoteli, apartmani, turistička naselja, vile sa bazenom