...
...
 
 

Apartmani, sobe Čakovec

 

Apartmani i sobe za iznajmljivanje, smještaj kod privatnih iznajmljivača Čakovec pružaju gostima mogućnost smještaja po mjeri svakog gosta. Ljubaznost domaćina za vaš nezaboravni odmor u apartmanu ili sobi u privatnom smještaju. Bilo da ste u potrazi za modernim apartmanom, privatnim smještajem uz more, apartmanom na skijalištu… Nudimo vam velik izbor apartmana, soba u privatnom smještaju Čakovec. Pretraga i rezervacija apartmana je vrlo jednostavna. Pretražite našu ponudu apartmana i soba za Čakovec i pronađite smještaj koji najbolje odgovara vašim zahtjevima i željama. Izaberite svoj apartman, sobu, rezervirajte smještaj i provedite opuštajući odmor na destinaciji Čakovec.

Čakovec, je grad europskog duha i srdačnih ljudi, smješten u središtu Međimurja. Međimurje je obdareno mnogim prirodnim ljepotama, bogatim kulturnim nasljeđem i brojnim suvremenim sadržajima.
Taj lijepi krajobraz na krajnjem sjeveru Hrvatske nalazi se u kutku omeđenom rijekama Dravom i Murom, koja je u ovom dijelu Hrvatske i prirodna međudržavna granica sa susjednim državama Slovenijom i Mađarskom. Nema kućanstva bez brižno uređene okućnice. Cvjetnjaci su čak i ispred kuća i ograda uz cestu. Svjesni što znači živjeti u suglasju s prirodom, Međimurci betonske ili željezne ograde zamjenjuju zelenim živicama, berberisom ili čempresima, pa se nerijetko može čuti kako Međimurje, zbog ljepote i uređenosti, zovu malom hrvatskom Švicarskom. Grad Čakovec županijsko je središte sa 17.000 stanovnika, čija se povijest isprepliće s poviješću Međimurja. Županija je podijeljena na 21 općinu, a osim Čakovca status grada imaju Prelog i Mursko Središće.
Najstariji dio Čakovca ujedno je i središnja turistička atrakcija, Stari grad, obnavljan do današnjih dana. To je grad tvrđava, okružen hortikulturnim spomenikom odnosno lijepim parkom u kojemu je kip sv. Jeronima.
Bogatu povijest Čakovca i Međimurja od zaborava čuva Muzej smješten u Starom gradu Zrinskih. U neposrednoj blizini su i druge ustanove značajne za kulturni život grada: Knjižnica i Centar za kulturu Čakovec u kojem se održavaju filmske, glazbene i kazališne predstave, te likovne izložbe. Ljepotom privlači barokni kompleks franjevačkog samostana sa župnom crkvom sv. Nikole.
Turistička ponuda u Međimurju raznolika je, rafting na Muri, izleti u vinske podrume, ribolov, agroturizmi, toplice jahanje i različita ugostiteljska ponuda. Restorani u Međimurju ističu se sa bogatom ponudom tradicionalnih domaćih jela. Posebno se nude visokokvalitetna vina iz blagorodnih međimurskih gorica od poznatih međimurskih vinara i podrumara.

 
 

Apartman, Privatni smještaj, Sobe Čakovec