...
...
 
 

Baška

 

Na jugoistočnoj obali otoka Krka, u blagoj uvali smješteno je najpoznatije turističko središte na otoku Krku sa stogodišnjom turističkom tradicijom - Baška.

U uvali okruženoj vinogradima, maslinicima, brnistrom, s pogledom na Velenitski kanal  i otočić Prvić , Baška  je jedna od najpoželjnijih destinacija  hrvatskog Jadrana. Njezina skoro 2 km duga šljunčana plaža, kristalno more, blaga klima, pješčane plaže i pješačke staze prirodne su ljepote koje mame turiste u Bašku.

Duga šljunčana plaža zasigurno ima najznačajniju ulogu u turističkoj ponudi. Izrazito je pogodna za djecu i za ne baš vješte plivače.  Za one koji traže mirnije plaže mogućnost izbora među 30-tak manjih plaža je više nego dovoljna. Privlačna je i 4 km duga šetnjica uz more koja je poogodna ne samo za duge šetnje već i za rolanje, vožnju biciklom  te trčanje.

Sama po sebi plaža i more nude pregršt mogućnosti za sportske aktivnosti , a posebno naglašavamo ronjenje.

Baška je i kulturno središte. Smatra se da je Baška bila naseljena još za vrijeme Rimljana. O dugoj povijesti Baške govori i 900 godina stara Bašćanska ploča, koja je pronađena u crkvi Sv.Lucije i najstariji je pisani spomenik hrvatske kulture. Osim Bašćanske ploče tu su i srednjovjekovni kaštel sa crkvicom Sv.Ivana koji je stradao u požaru 1380. g., Župna crkva Sv. Trojice iz XVIII.st, kapela sv. Marka, rimskim mozaicima, nekropola i utvrda Korinthia između Velike i Male Luke.

Zabavni život, tradicionalne otočke fešte, folklorne priredbe, koncerti zabavne i tradicionalne glazbe te ljetne manifestacije su samo neka događanja koje domaćini priređuju svojim gostima.

Svojim gostima Baška  nudi smještaj u privatnim kućama, hotelimai kampovima, a u restoranima i konobama možete uživati u domaćim specijalitetima.

Baška je idealna destinacija za obitelji s djecom, ljubiteljima sporta i mladima željnima zabave.

 

Baška - Hoteli, apartmani, turistička naselja, vile sa bazenom