...
...
 
 

Hoteli Dubrovnik

 

Hoteli, ovisno o željama i potrebama gostiju, gostima uz uslugu noćenja i prehrane, pružaju usluge zabave i dodatnih sadržaja. Hoteli nude kvalitetan i raznovrstan izbor smještaja. Veliki hoteli, obiteljski hoteli, all inclusive hoteli, luksuzni hoteli, hoteli baština, romantični hoteli, wellness hoteli, last minute hoteli. Ponuda hotela Dubrovnik svakom gostu omogućava smještaj za ugodan i bezbrižan odmor. Razmišljate o opuštajućem odmoru sa svojom obitelji, partnerom ili aktivnom odmoru sa prijateljima? Bez obzira gdje ste odlučili provesti svoj odmor, razmišljate li o ljetovanju, zimovanju ili o kratkom vikend odmoru. Tražite hotel direktno na plaži sa prekrasnim pogledom na more, hotel uz skijalište ili tražite hotelski smještaj za relaksirajući odmor na nekoj osami u netaknutoj prirodi.. Odaberite destinaciju Dubrovnik i hotel samo po vašem ukusu. Ukoliko tražite luksuzni hotel, naša ponuda hotelskog smještaja učiniti će vaš boravak nezaboravnim. Luksuzni hotel spaja komfor hotelskog smještaja sa individualnim pristupom svakom gostu. Sobe i apartmani su moderno opremljeni i skladno namješteni. Smještaj u luksuznom hotelu vam omogućuje da uživate u luksuzu, wellnessu, sadržajima za pravi užitak. Tražite li povoljni hotel ili neku last minute ponudu za destinaciju Dubrovnik hoteli u našoj ponudi ispuniti će vaša očekivanja i učiniti vaš odmor ugodnim i zanimljivim

Dubrovnik je grad koji se može pohvaliti svojom ljepotom, načinom života i bogatom poviješću. Dubrovnik je smješten na jugu Hrvatske u podnožju planine Srđ. Sa 2554 sunčana sata u godini Dubrovnik je prema trajanju insolacije među prvim gradovima u Europi. Dubrovnik je poznata turistička destinacija na Jadranu, koja u svojoj ponudi nudi smještaj (apartmani, sobe, pansioni, hoteli), bogata gastronomska ponuda (restorani, caffe barovi, konobe), sportske aktivnosti (ronjenje, jahanje, tenis tereni..) te zabavu i ostale popratne sadržaje.
"Non bene pro toto libertas venditur auro" - "Sloboda se ne prodaje ni za sve zlato" - ova rečenica je bila geslo Dubrovačke Republike, a nalazi se na ulazu u tvđavu Lovrejac. Libertas - sloboda je pojam koji se nameće posvuda u Dubrovniku. U palačama gdje je vlastela djelovala u slavu Republike. Na zidinama se branio grad od neprijatelja. U luci gdje su bile usidrene galije koje su brodile svijetom. Jamstvo te slobode je jedinstveni spoj diplomatske mudrosti i odvažnosti u kojoj se oduvijek krije snaga dubrovačkih stanovnika.
Svako ljeto u Dubrovniku već 50-tak godina održava se Dubrovački ljetni festival - smotra glazbe, drame, poezije i folkora. To je festival koji okuplja najveća imena iz kazališnog i glazbenog svijeta. Predstave se odvijaju na otvorenom, na trgovima staroga grada, a koncerti u crkvama te atrijima palača, kao što je atrij Kneževa dvora, iznimnih akustičnih svojstava. Svečano otvaranje Dubrovačkog ljetnog hestivala počinje na trgu Luža gdje se na vrh Orlandovog stupa podiže bijela festivalska zastava. Na taj način ova priredba predstavlja sastavni dio velike dubrovačke kulture i umjetničke tradicije.
Dubrovik je jedan od najljepših hrvatskih gradova na Jadranu. Poznato svjetsko turističko odredište postalo je zbog kvalitetne ponude brojnih restorana, night barova, kockarnica, caffe barova... Smještaj u Dubrovniku se sastoji od privatnog smještaja (vile i apartmani) ili u mnogim ekskluzivnim hotelima i kampovima.
Stari grad je okružen monumentalnim zidinama, dugim 1940m, debele su 2-6m, a visoke su 25m. Učvrščuju ih tri okrugle i 12 četverouglastih kula, 5 bastiona, dvije ugaone utvrde i velika tvrđava Sv. Ivana. Od kula je najmonumentalnija okrugla kula Minčeta, dok je kula Bokar najstarija sačuvana te vrste u Evropi. Dubrovnik brane i dvije samostalne tvrđave: Revelin, te Lovrijenac na 46m visokoj hridi nad morem, a danas je to jedna od najatraktivnijih ljetnih pozornica. Grad je imao četvora gradska vrata: dvoja prema luci, a dvoja prema kopnu. Zidine su sačuvane u orginalnom stanju i otvorene za posjet. Središte javnog života u Dubrovniku još od najstarijih vremena je trg Luža. Od njega se prema zapadu pruža glavna arterija unutar zidina, Placa - Stradun. Stradun je glavna gradska ulica i proteže se kroz cijeli stari dio Dubrovnika. Na trgu Luža nalazi se palača Sponza, Orlandov stup, barokna crkva Sv. Vlaha, Loža zvonara, zgrada Glavne straže, Onofrijeva fontana... Izniman prirodni okoliš, očuvana kultura i arhitektura, turistička ponuda, učinili su Dubrovnik privlačnim turističkim odredištem.
Godine 1991., nekoliko mjeseci nakon proglašenja hrvatske nezavisnosti, Dubrovnik, spomenik kulture pod zaštitom UNESCO-a, pretrpio je opsadu jugoslavenske armije te nebrojena bombardiranja čije tragove arhitekti i restauratori još uvijek nastoje izbrisati.

 
 

Hotel Dubrovnik