...
...
 
 

Hoteli Južna Dalmacija

 

Hoteli, ovisno o željama i potrebama gostiju, gostima uz uslugu noćenja i prehrane, pružaju usluge zabave i dodatnih sadržaja. Hoteli nude kvalitetan i raznovrstan izbor smještaja. Veliki hoteli, obiteljski hoteli, all inclusive hoteli, luksuzni hoteli, hoteli baština, romantični hoteli, wellness hoteli, last minute hoteli. Ponuda hotela Južna Dalmacija svakom gostu omogućava smještaj za ugodan i bezbrižan odmor. Razmišljate o opuštajućem odmoru sa svojom obitelji, partnerom ili aktivnom odmoru sa prijateljima? Bez obzira gdje ste odlučili provesti svoj odmor, razmišljate li o ljetovanju, zimovanju ili o kratkom vikend odmoru. Tražite hotel direktno na plaži sa prekrasnim pogledom na more, hotel uz skijalište ili tražite hotelski smještaj za relaksirajući odmor na nekoj osami u netaknutoj prirodi.. Odaberite destinaciju Južna Dalmacija i hotel samo po vašem ukusu. Ukoliko tražite luksuzni hotel, naša ponuda hotelskog smještaja učiniti će vaš boravak nezaboravnim. Luksuzni hotel spaja komfor hotelskog smještaja sa individualnim pristupom svakom gostu. Sobe i apartmani su moderno opremljeni i skladno namješteni. Smještaj u luksuznom hotelu vam omogućuje da uživate u luksuzu, wellnessu, sadržajima za pravi užitak. Tražite li povoljni hotel ili neku last minute ponudu za destinaciju Južna Dalmacija hoteli u našoj ponudi ispuniti će vaša očekivanja i učiniti vaš odmor ugodnim i zanimljivim

Južna Dalmacija je najmanji i najjužniji dio hrvatskog primorja. Pravog zaleđa nema, te je njeno prirodno zaleđe granica sa susjednom državom Bosnom i Hercegovinom, koja na obalnom dijelu ima izlaz na more kod Neuma dug 9 km. Južna Dalmacija obuhvaća područje južno od rijeke Neretve, poluotok Pelješac, do Dubrovačkog područja na jugu hrvatskog primorja gdje graniči sa Crnom gorom u zaljevu Boka kotorska.
Turistička središta u Južnoj Dalmaciji su Dubrovnik, Cavtat, Klek, te poluotok Pelješac. Dubrovnik je sjedište Dubrovačko-neretvatske županije i turističko središte Južne Dalmacije, ali i Hrvatske. Dubrovnik je grad bogate povijesti i kulturne baštine, pa je zato pod zaštitom UNESCO-a. Izniman prirodni okoliš, očuvana kulturna i povijesna arhitektura, ekološki standardi, turistička ponuda Dubrovnika, napravili su da je danas jedan od najposjećenijih gradova na Jadranu. Stari grad je okružen monumentalnim zidinama, dugim 1940 m i visokim 25 m, a najstarija i najpoznatija ulica u Dubrovniku je Stradun. Cavtat se nalazi od Dubrovnika 20-tak km, a poznata je turistička destinacija zbog bogate ponude privatnog smještaja, vila, apartmana, pansiona, kampova i hotela. Klek je mjesto na sjeverozapadnom dijelu zaljeva u blizini Neuma. U blizini Kleka se nalaze naselja Duboka i Komarna sa slikovitim plažama. Zaljev je bogat raznolikom ribom te su mještani poznati po ribolovu. Poluotok Pelješac je uz Istru, najveći na jadranskoj obali. Stanovnici poluotoka se najviše bave vinogradarstvom (proizvodnja Dingača), uzgojom školjaka i ribarstvom, te turizmom. Nudi se smještaj u privatnim kućama - sobe, apartmani, pansion - bed and breakfast, hoteli...Veća mjesta na Pelješcu su Orebić, Trpanj, Ston, Kućište.
Dubrovačko primorje obuhvaća uzak obalni pojas od Stonske prevlake pa do Rijeke dubrovačke. Planinski masiv dinarskih planina, koji se razvija u tri usporedna niza rastući prema unutrašnjosti, predstavlja prirodnu granicu između primorja i Hercegovine. Široj dubrovačkoj okolici poseban čar daju brojni nasadi limuna, naranča te raznovrsnih palma i agava. Mnoge tropske i suptropske biljke i drveće u dubrovački su kraj stoljećima donosili brojni pomorci sa svojim dalekih putovanja. Pred samim ulazom u dubrovačku sjeverozapadnu luku Gruž nalazi se 5 km dubok i između 200-400m širok zaljev, koji zapravo predstavlja potopljeno ušće rijeke Omble - Rijeka dubrovačka.
Otoci u Južnoj Dalmaciji su otok Korčula, otok Mljet, otok Lastovo, Elafitski otoci. Turizam na otoku Korčuli ima dugu tradiciju, a mještani se bave uglavnom vinogradarstvom, ribarstvom i turizmom. Duž obale Korčule nižu se naselja: grad Korčula, Lumbarda (poznata po svojim pješčanim plažama), Brna, Prižba, Vela luka, razne skrivene i netaknute uvale - najpoznatija je Punpnatska Luka, dok su u unutrašnjosti Žrnovo, Pupnat, Smokvica i Blato. Prema predaji sa Korčule je poznati moreplovac Marco Polo. Otok Mljet je najzeleniji jadranski otok, a trećina otoka spada pod Nacionalni park Mljet. Otok Mljet je proglašen nacionalnim parkom zbog izuzetne prirodne ljepote, bogatstva flore i faune, a brojne plaže, lovišta riba i jastoga i brojni kulturno-povijesni spomenici čine ga vrlo privlačnim turističkim odredištem. Otok Lastovo je od otoka Korčule odijeljen Lastovskim kanalom. Među brojnim vapnenačkim brežuljcima prostiru se kraška polja, a ima nekoliko špilja od kojih je najveća Rača. Uz sjevroistočnu obalu Lastova je niz od 40-tak nenaseljenih otočića i hridi koji se naziva Lastovski arhipelag. Elafitski otoci nalaze se u neposrednoj blizini Dubrovnika sa zapadne strane i zapravo su dubrovački arhipelag, nazvan Elafiti (grčki: jelenji otoci), usko povezani sa Dubrovnikom i njegovom prošlošću. Zbog prirodnih ljepota i klime, Elafitski otoci, su mjesto odmora i uživanja kapetana, pomoraca, vlastele Dubrovačke Republike, a danas turistički vrlo atraktivno područje. U Elefitsku skupinu otoka spadaju otok Šipan, otok Lopud, otok Koločep.

 
 

Hotel Južna Dalmacija