...
...
 
 

Hoteli Kotor

 

Hoteli, ovisno o željama i potrebama gostiju, gostima uz uslugu noćenja i prehrane, pružaju usluge zabave i dodatnih sadržaja. Hoteli nude kvalitetan i raznovrstan izbor smještaja. Veliki hoteli, obiteljski hoteli, all inclusive hoteli, luksuzni hoteli, hoteli baština, romantični hoteli, wellness hoteli, last minute hoteli. Ponuda hotela Kotor svakom gostu omogućava smještaj za ugodan i bezbrižan odmor. Razmišljate o opuštajućem odmoru sa svojom obitelji, partnerom ili aktivnom odmoru sa prijateljima? Bez obzira gdje ste odlučili provesti svoj odmor, razmišljate li o ljetovanju, zimovanju ili o kratkom vikend odmoru. Tražite hotel direktno na plaži sa prekrasnim pogledom na more, hotel uz skijalište ili tražite hotelski smještaj za relaksirajući odmor na nekoj osami u netaknutoj prirodi.. Odaberite destinaciju Kotor i hotel samo po vašem ukusu. Ukoliko tražite luksuzni hotel, naša ponuda hotelskog smještaja učiniti će vaš boravak nezaboravnim. Luksuzni hotel spaja komfor hotelskog smještaja sa individualnim pristupom svakom gostu. Sobe i apartmani su moderno opremljeni i skladno namješteni. Smještaj u luksuznom hotelu vam omogućuje da uživate u luksuzu, wellnessu, sadržajima za pravi užitak. Tražite li povoljni hotel ili neku last minute ponudu za destinaciju Kotor hoteli u našoj ponudi ispuniti će vaša očekivanja i učiniti vaš odmor ugodnim i zanimljivim

U krajnjoj točki zaljeva Boke Kotorske podno strmih stijena Lovčena, nalazi se grad Kotor.
Grad Kotor je cijeli dobio status Zaštičene svjetske baštine pod patronatom UNESCO-a, a leži u istoimenom zaljevu i ima izvanrednu kulturnu i povijesnu baštinu.
Do potresa 1979. godine, Kotor je bio, uz Dubrovnik, najbolje očuvano utvrđeno mjesto na Jadranu sa brojnim spomenicima od 9. stoljeća pa sve do danas.
Stara jezgra Kotora spada među najbolje očuvane srednjovjekovne urbane utvrde u tom djelu Sredozemlja. Kotor je očuvao strukturu mjesta iz 12. do 14. st. U asimetričnom sklopu uskih ulica i trgova u podnožju strmih stijena smjestili su se brojni spomenici srednjovjekovne arhitekture. U ranom srednjom vijeku su postavili utvrdu koja je u idućih par stoljeća okružena sa snažnim, sigurnosnim kompleksom. Zidine, koje zbog odlične statike nisu mogli srušiti ni najjači potresi, dugački su oko 4,5 km. Zidovi su debeli od 2 do 15 m, a negdje su visoki i do 20 m. U staro mjesto, koje u cjelosti okružuju zidine, moguće je ući kroz troje vrata. Najstarija su južna, koja su nastala u 9. st., a sjeverna i glavna vrata su izgrađena u renesansnom stilu u 16. stoljeću.
Reprezentativni spomenik romanske arhitekture je kotorska katedrala sv. Tripuna, izgrađena godine 1166. na temeljima svetišta iz 9. st. U Kotoru su očuvane većine palača, a među mjima su Drago, Bizanti, Pima i Grgurina u kojoj je Pomorski muzej u kojem ćete saznati sve o Kotoru i njegovoj pomorskoj tradiciji i njegovim slavnim moreplovacima.
Kotor je grad karnevala, te je najpoznatija Bokeljska noć.

 
 

Hotel Kotor