...
...
 
 

Hoteli Rovinjsko Selo

 

Hoteli, ovisno o željama i potrebama gostiju, gostima uz uslugu noćenja i prehrane, pružaju usluge zabave i dodatnih sadržaja. Hoteli nude kvalitetan i raznovrstan izbor smještaja. Veliki hoteli, obiteljski hoteli, all inclusive hoteli, luksuzni hoteli, hoteli baština, romantični hoteli, wellness hoteli, last minute hoteli. Ponuda hotela Rovinjsko Selo svakom gostu omogućava smještaj za ugodan i bezbrižan odmor. Razmišljate o opuštajućem odmoru sa svojom obitelji, partnerom ili aktivnom odmoru sa prijateljima? Bez obzira gdje ste odlučili provesti svoj odmor, razmišljate li o ljetovanju, zimovanju ili o kratkom vikend odmoru. Tražite hotel direktno na plaži sa prekrasnim pogledom na more, hotel uz skijalište ili tražite hotelski smještaj za relaksirajući odmor na nekoj osami u netaknutoj prirodi.. Odaberite destinaciju Rovinjsko Selo i hotel samo po vašem ukusu. Ukoliko tražite luksuzni hotel, naša ponuda hotelskog smještaja učiniti će vaš boravak nezaboravnim. Luksuzni hotel spaja komfor hotelskog smještaja sa individualnim pristupom svakom gostu. Sobe i apartmani su moderno opremljeni i skladno namješteni. Smještaj u luksuznom hotelu vam omogućuje da uživate u luksuzu, wellnessu, sadržajima za pravi užitak. Tražite li povoljni hotel ili neku last minute ponudu za destinaciju Rovinjsko Selo hoteli u našoj ponudi ispuniti će vaša očekivanja i učiniti vaš odmor ugodnim i zanimljivim

Svega 5 - 6 km udaljeno od Rovinja, nalazi se naselje Rovinjsko Selo sa čijih se brežuljaka pruža predivan pogled na grad Rovinj i rovinjski arhipelag.

Danas, Rovinjsko Selo, Selo samo po nazivu jer se stalno razvija i pomalo postaje predgrađe Rovinja. Starije kuce, grupirane su na nekoliko lokacija (Rudelići, Čupići, Morovi, Vičani - noseći nazive obitelji koje su u njima prije više desetljeća obitavale) a koje predstavljaju lijep primjer seoske arhitekture iz 19. i početka 20. stoljeća.
Stare su kuće predivna prizemna ili jednokatna kamena zdanja, sa baladurom i šternom, te dvorištem ograđenim zidanom ogradom unutar koje se može pronaći još poneka krušna peć stara stotinjak godina.

Novoizgrađene kuće inkorporirane su unutar starih jezgri ili na rubovima naselja.

Rovinjsko Selo, rasuto po uzvisinama i u kanalu koji ide od brda Kanaštrak prema Rovinju, opkoljeno zelenilom ima svu suvremenu infrastrukturu potrebnu za miran i ugodan život van grada, a opet tako blizu i gradu i moru.

Tragove pretpovijesnih naseobina - kašteljera na uzvisinama u okolici Rovinja nalazimo na više mjesta, (ukupno 24 arheološko obrađenih), a među kojima Gumila, Gradina, Kanaštrak. I u doba Rimljana život je u okolici nastavljen međutim, samo Rovinjsko Selo nastalo je u srednjem vijeku

Rovinjsko Selo, osnova je godine 1525. skupina doseljenika, nazvanih Morlaci ali sasvim sigurno, prema nazivima u ispravama (Branković, Zorzić, Vratović, Starić) - Slaveni, organizirani u seosku instituciju na čelu koje je bio župan. Proučavanjem pisanih dokumenata to su bili hrvatski doseljenici iz zadarskog područja, koji su, bježeći pred navalama Turaka, a uz dozvolu Venecije, nastanili područje današnjeg Rovinjskog Sela.

1876. u Rovinjsko Selo dolazi mladi učitelj Stjepan Žiža, velikan istarskog narodnog preporoda, sakupljač narodnog blaga, običaja i narodnih pjesama, uveo je u školu poduku na hrvatskom jeziku (1844. otvorena hrvatska osnovna škola), te uveliko doprinio općem prosvjećivanju Sela i osnivanju kulturnih društava.

Njegovom je zaslugom, 1898. otvorena u Rovinjskom Selu Narodna čitaonica a uskoro i knjižnica.
Po svršetku I svjetskog rata, 1918.g. Rovinjsko Selo je pod upravom fašističke Italije sve do njene kapitulacije - 1943.g. Do svršetka II svjetskog rata a za vrijeme njemačke okupacije u Rovinjskom Selu je bio vrlo razvijen narodnooslobodilački pokret i mnogi su mještani aktivno sudjelovali u borbi za oslobođenje

Danas je Rovinjsko Selo dio grada Rovinja, kao jedinice lokalne samouprave, sa svojim Mjesnim odborom putem kojeg mještani neposredno sudjeluju u kreiranju i rješavanju određenih pitanja za razvoj svog naselja.

Zahvaljujici svojim prirodnim pogodnostima Rovinjsko Selo malo pomalo preoblikuje se u jedno od sredista agroturizma - u vinogradarskom i maslinarskom  podrucju nece Vam uzmanjakti dobre kapljice, kao ni specjaliteta  tradicjonalne istarske kuhinje a ljubitelji sporta ponajvise hodanja i biciklizma mogu istrazivati preljepe krajolike Rovinjskog Sela i okolice.

 
 

Hotel Rovinjsko Selo