...
...
 
 

Hoteli Vela Luka

 

Hoteli, ovisno o željama i potrebama gostiju, gostima uz uslugu noćenja i prehrane, pružaju usluge zabave i dodatnih sadržaja. Hoteli nude kvalitetan i raznovrstan izbor smještaja. Veliki hoteli, obiteljski hoteli, all inclusive hoteli, luksuzni hoteli, hoteli baština, romantični hoteli, wellness hoteli, last minute hoteli. Ponuda hotela Vela Luka svakom gostu omogućava smještaj za ugodan i bezbrižan odmor. Razmišljate o opuštajućem odmoru sa svojom obitelji, partnerom ili aktivnom odmoru sa prijateljima? Bez obzira gdje ste odlučili provesti svoj odmor, razmišljate li o ljetovanju, zimovanju ili o kratkom vikend odmoru. Tražite hotel direktno na plaži sa prekrasnim pogledom na more, hotel uz skijalište ili tražite hotelski smještaj za relaksirajući odmor na nekoj osami u netaknutoj prirodi.. Odaberite destinaciju Vela Luka i hotel samo po vašem ukusu. Ukoliko tražite luksuzni hotel, naša ponuda hotelskog smještaja učiniti će vaš boravak nezaboravnim. Luksuzni hotel spaja komfor hotelskog smještaja sa individualnim pristupom svakom gostu. Sobe i apartmani su moderno opremljeni i skladno namješteni. Smještaj u luksuznom hotelu vam omogućuje da uživate u luksuzu, wellnessu, sadržajima za pravi užitak. Tražite li povoljni hotel ili neku last minute ponudu za destinaciju Vela Luka hoteli u našoj ponudi ispuniti će vaša očekivanja i učiniti vaš odmor ugodnim i zanimljivim

Vela Luka se smjestila na zapadnoj obali otoka Korčule, u duboko uvučenom prostranom ili slikovitom zaljevu. Vela Luka je najveće mjesto na otoku i broji oko 5000 stanovnika. Upravo Vela Luka slovi kao jedna od najzaštićenijih luka na Jadranu. Njezina se ljepota očituje u razvedenoj obali s mnoštvom otočića i uvala te okolnim brežuljcima koji se blago uzdižu iznad mjesta obraslih borovima, vinogradima, maslinicima i smokvama.

Povijest Vele Luke seže sve do mlađeg kamenog doba. Iz tog su razdoblja naime pronađeni  u Velikoj Spili, pećini iznad Vele Luke, dokazi koji potvrđuju daje mjesto bilo nastanjeno već tada. Pretpostavlja se daje upravo ovdje bila smještena grčka kolonija u V.st. prije Krista te Rimljani. U srednjem vijeku Vela Luka je bilo mjesto na kojem su plemići i knezovi gradili svoje kaštele, a kao grad se spominje u XV.st. Krajem XVIII. st. Vela Luka se počela formirati i razvijati kao gradić, da bi do danas stekao ugled jednog od najpoznatijih gradića na Jadranu.

Kulturna ponuda Vele Luke jednako je raznolika kao njezina povijest. U kulturnom centru smještenom u starom ljetnikovcu, Kaštelu, nalaze se arheološke zbirke iz pretpovijesti nađene na području Velike Spile, one iz razdoblja Rimljana te zbirka suvremene umjetnosti domaćih i svjetskih umjetnika. Značajnu ulogu u kulturnoj ponudi Vele Luke imaju i mjesne klape koje svojim pjesmama zabavljaju goste i unose dašak romantike u ljetnim korčulanski večerima.

Uz brodogradnju, poljoprivredu i ribarstvo, stanovnici se naravno bave turizmom. Vela Luka je danas poznato odredište koje sa svojim mediteranskim šarmom privlači mnogobrojne goste. Hoteli, vile, apartmani i sobe stoje na raspolaganju gostima koji odluče ovdje provesti svoj godišnji odmor. U uvali Kale nalaze se naslage ljekovitog morskog mulja te izvor ljekovite mineralne vode koje su pogodovale razvoju zdravstvenog turizma i izgradnji modernog lječilišta "Kalos". Duboko utisnuta u kopnu, uvala Vele Luke pruža pregršt mogućnosti za sportske sadržaje pa tako gosti mogu uživati u raznim sportovima na vodi i kopnu.

Za ljubitelje izleta preporuča se posjet otocima Ošjak i Proizd.

Blaga sredozemna klima, čisto more, predivne plaže, bogata kulturna baština, sportsko-rekreativni i zabavni sadržaji, odlična ugostiteljska ponuda te ljubazni domaćini ono je što Vas očekuje u Veloj Luci, na vama je da dođete i uživate.

 
 

Hotel Vela Luka