...
...
 
 

Hvar

 

Grad Hvar se smjestio na zapadnoj obali istoimenog otoka, u slikovitoj uvali.  Pozicija grada na južnoj, sunčanoj strani svijeta sa preko 2700 sunčanih sati godišnje priskrbila mu je titulu nasjunčanijeg grada Hrvatske.

Svoje ime grad je dobio od grčkog naziva za otok Hvar - Pharos. Nalazi se na mjestu nekadašnjeg Starog Grada od kojega je u 13. st. preuzeo titulu otočkog središta. U srednjem vijeku grad Hvar je bio važna luka koja je pružala zaštitu mnogim brodovima i brodicama za olujna vremena. 

Grad Hvar je skriveni vremenski dragulj koji očarava svojom rivom, sedam stoljeća starim zidinama i tvrđavom te  najvećim trgom u Dalmaciji. Tu se nalazi i najstarije kazalište u Europi otvoreno 1612. g.

Mediteranska priroda, kulturno-povijesna baština i ljubazni domaćini  su ono što gradu Hvaru daju poseban šarm.

Grad je turističko središte otoka te jedno od najomiljenijih turističkih odredišta na području dalmatinske rivijere. Turistička djelatnost bilježi 130 godišnju tradiciju. Mještani su okrenuti turizmu pa je u skladu s time i turistička ponuda na visokoj razini. Smještaj u apartmanima, sobama, hotelima te gastronomska ponuda u raznim ugostiteljskim objektima zasigurno će zadovoljiti potrebe turista.

S jedne strane okružen morem i predivnim šljunčanim plažama a s druge mediteranskim biljem i vinogradima pruža bezbroj mogućnosti za rekreaciju i izlete od kojih je najprimamljiviji onaj na Paklene otoke.

Hvar je idealno mjesto za odmor kako u post i pred sezoni kao i u glavnoj, ljetnoj sezoni, i šarmirat će vas bez obzira  na to u kojem ga periodu godine odlučite posjetiti.

 

Hvar - Hoteli, apartmani, turistička naselja, vile sa bazenom