...
...
 
 

Kuće za odmor Nacionalni park Krka

 

Luksuzne vile, kuće za odmor sa bazenom pružit će vam nezaboravan odmor. Ovisno o vašim željama, možete pronaći ponudu luksuznih vila, kuća za odmor sa bazenom Nacionalni park Krka na samoj obali mora ili u unutrašnjosti, za odmor u tišini i spokoju netaknute prirode. Luksuzne vile mogu smjestiti veće obitelji ili grupe prijatelja, te omogućuju odmor i vrhunski smještaj na prekrasnoj destinaciji Nacionalni park Krka. Bilo koju luksuznu vilu ili kuću za odmor sa bazenom odaberete pružit će vam nezaboravne trenutke u zagrljaju luksuza i komfora. Svaka pojedina vila ima svoju fascinantnu priču koju svaka osoba doživljava na poseban način. Karakter pojedine vile i posebnost koja se očituje u kvaliteti te sa svim dodatnim uslugama čine luksuzne vile neodoljivim i šarmantnim za svakog gosta. Prepustite se traženju vašeg idealnog smještaja, pretražite našu ponudu luksuznih vila, kuća sa bazenom Nacionalni park Krka. Kuća za odmor uz more ili luksuzna vila sa bazenom u unutrašnjosti pružit će vam ljepote i užitke jednostavnog života. Prekrasna priroda, ugodno okruženje, luksuzni smještaj neka budu vaš izbor za nezaboravan odmor na destinaciji Nacionalni park Krka.

Krka teče dužinom od 75 km, od živopisnog izvora kraj Knina, pa sve do Jadranskog mora, u koje se ulijeva kod Šibenika. Kao prirodna granica između Sjeverne Dalmacije i Srednje Dalmacije, Krka je na ograncima Dinarida izdubila vapnenačku zaravan stvarajući prirodne slapove i pregrade.
Nacionalni park Krka proglašen je 1985. god. Rijeka Krka je krški fenomen, koja, probijajući se prema moru, oblikuje brojna jezera, slapove i brzace. Nacionalni park Krka prostire se na površini od 142,2 km2. a od toga vodene površine pokrivaju 25,6 km2. Rijeka Krka nastala je od većih potoka, koji su se kod Knina spojili u jedan riječni tok. Krka je bogata manjim i večim slapovima. Devet kilometara nizvodno od Knina je 20m visoki slap Bilušić, slijedi Brljan 15m, Manojlovac 52m i Roški slap 25m. Na otoku Visovcu na istoimenom jezeru koji se nalazi između dva najljepša slapa - Roški slap i Skradinski buk - nalazi se franjevački samostan s vrijednom knjižnicom. Skradinski buk su živopisni slapovi na rijeci Krki, a voda se prelijeva u kaskadama preko 17 sedrenih barijera - najveći pad je 45 m. U Nacionalnom parku Krka su i manastir Krka, srednjevjekovne utvrde Trošenj i Nečven te slikoviti antički gradić Skradin.
U rijeci Krki obitava oko 18 vrsta riba, među kojima je 10 endema. Brojnost ptica uvrštava Nacionalni park Krka u ornitološki najvrijednija područja Europe.
Na rijeci Krki se može kupati, unajmiti motorni čamac za vožnju uzvodno sve do Roškog slapa, kanjonskim koritom rijeke, a kanjoni su negdje visoki i do 200m, do jezera Visovca s otočićem te dalje do Roškog slapa.
U okolinom mjestima Skradinu, Kninu ili Primoštenu možete pronaći smještaj u apartmanima, sobama ili pansionima. Manja mjesta koja se nalaze u samoj blizini Nacionalnog parka rijeke Krke su Kistanje, Vrbnik, Puljane, Čitluk, Mratovo, a u svakom od njih ćete pronaći smještaj ili pokoji restoran. Šibenik i Vodice nalaze se 30-tak kilometara udaljeni od Nacionalnog parka Krka. Hoteli u Nacionalnom parku Krka smješteni su u okolici i nude potpunu uslugu od tenis terena, restorana, konoba, caffe barova.. U Nacionalnom parku Krka zabrenjen je lov i ribolov, ali je zato okolina pogodna za lovni turizam i ribolov. Seoski turizam nudi smještaj u apartmanima ili pansionima, ali i mogućnost prehrane.

 
 

Kuće za odmor Nacionalni park Krka - Luksuzne vile sa bazenom