...
...
 
 

Kuće za odmor Terme Topolšica

 

Luksuzne vile, kuće za odmor sa bazenom pružit će vam nezaboravan odmor. Ovisno o vašim željama, možete pronaći ponudu luksuznih vila, kuća za odmor sa bazenom Terme Topolšica na samoj obali mora ili u unutrašnjosti, za odmor u tišini i spokoju netaknute prirode. Luksuzne vile mogu smjestiti veće obitelji ili grupe prijatelja, te omogućuju odmor i vrhunski smještaj na prekrasnoj destinaciji Terme Topolšica. Bilo koju luksuznu vilu ili kuću za odmor sa bazenom odaberete pružit će vam nezaboravne trenutke u zagrljaju luksuza i komfora. Svaka pojedina vila ima svoju fascinantnu priču koju svaka osoba doživljava na poseban način. Karakter pojedine vile i posebnost koja se očituje u kvaliteti te sa svim dodatnim uslugama čine luksuzne vile neodoljivim i šarmantnim za svakog gosta. Prepustite se traženju vašeg idealnog smještaja, pretražite našu ponudu luksuznih vila, kuća sa bazenom Terme Topolšica. Kuća za odmor uz more ili luksuzna vila sa bazenom u unutrašnjosti pružit će vam ljepote i užitke jednostavnog života. Prekrasna priroda, ugodno okruženje, luksuzni smještaj neka budu vaš izbor za nezaboravan odmor na destinaciji Terme Topolšica.

Povoljan položaj i klimatski uvjeti (puno sunčanih dana i svjež planinski zrak) već su u prošlom stoljeću diktirali razvoj kozmopolitskog javnog lječilišta u okrilju neoskvrnute prirode. Danas su Terme Topolšica suvremen rekreacijski i lječilišni ugostiteljski kompleks.
Topolšica je prirodnim svojstvima i ovdašnjim razvojem lječilišnog turizma pisala priču o zelenom i plavom, priču koju je potrebno doći pročitati na mjestu njezina nastanka - u Topolšicu!

Dolina Toplice predstavlja jezgru istoimenog naselja ali  središte mjesta nije lječilišni kompleks kod hotela Vesna ili Bolnice, nego se nalazi nešto niže - kod vatrogasnog doma i područne četverogodišnje osnovne škole.

Zeleni prozor Topolšice čine prostori s niskim vinogradima i viših padina koje svoje obronke dostižu bez natjecateljskog rasta između igličaste i mješovite šume. Onog visokog drveća, s macastim cvjetovima i sjemenjem u buketima dugih dlačica - topola, koje su navodno nekada davno ovdje rasle i dale ime ovome naselju, danas gotovo da i nema. Od sjevernih vjetrova je ravnica u dolini zaštićena brdovitim Lomom, tek malo je otvorena prema pravcu jug-jugoistok. Mjesto stoga ima mnogo sunčanih dana, bez turobne magle; jasnoću na sunčanom Lomu i umjerenim hladom ispod njega. Kažu da je ovdje dom svježeg zraka s niskih planina - mirno srednje-gorsko podneblje. Po svoj se prilici donekle i radi smirenosti ovdašnje prirode ispod Loma iz zemlje prikazao i prirodni izvor tople vode, čiji je izvor u ugaslom smrekovškom vulkanu. Bez ovdje pronađene ljekovite vode mjesto Topolšica ne bi bilo toliko naseljeno i poznato. Na taj je način dakle blagotvorno djelovanje ljekovitog izvora (uz srednje-gorske karakteristike ugodnog podneblja) već od davnina nudilo dobre mogućnosti za razvoj lječilišnog turizma.

Termalni izvor "Toplice" u Topolšici bio je poznat već u 16. st.; tijekom godina 1617 i 1623 njime se oduševljavao čak i ljubljanski biskup Tomaž Hren. Toplice su za javnu uporabu otvorili 1838. godine, s time da je termalni izvor bio uređen za iskorištavanje u svrhu lječilišta tek šest desetljeća kasnije. Tada su izgradili prve zgrade za sezonske goste. Na prijelazu stoljeća u Topolšici je već počelo s radom stručno vođeno fizikalno-dijetno lječilište.

Povijest topolšičkog lječilišta i rezultati bolnice osamdesetih su godina prošlog stolječa kumovali oblikovanju današnjega - modernoga lječilišnoga, turističkoga, rekreacijskoga i ugostiteljskog centra s visokokvalitetnom hotelskom ponudom.Voda termalnoga izvor (32 stupnjeva Celzija) primjerena je za: bolesti kralježnice i zglobova, stanja poslije povreda, postoperativna stanja na udovima, bolesti dišnih organa, lakše oblike kroničnih oboljenja srca i krvnih žila.

Prirodni ljekoviti faktori su:

Termalna voda: oligomineralna hipoterma, "Ca - Mg - hiddrogenkarbonat"; kationi (mg / kg): natrij 3.44, kalij 1.00, kalcij 61.4, magnezij 14.4, stroncij 0.52, Fe 0.01; anioni (mg / kg): klorid 3.55, fluorid 0.01, jodid 0.01, nitrat 1.86, hidrigensulfid 0.39, sulfat 30.7, hidrogenkarbonat 223.00

Blaga srednje-gorska klima s dosta sunčanih dana.

Sve ukupno ima čak 1.760 kvadratnih metara vodenih površina i 10.000 kvadratnih metara površina namijenjenih za sunčanje i ugostiteljsku ponudu. Termalni park čini unutarnji - vanjskim kompleksu bazena s prekrasnim vodenim atrakcijama (topli izvori, bazen za djecu, tuševi za masažu, whirpoolovi, rimske kupke...) i potpuno novi Vodeni park Zora s atraktivnim termalnim vodenim površinama, bazenima u kojima se voda preljeva, vodenim atrakcijama, toboganom, opločenom sunčanom terasom, uređenim zatravljenim površinama, sa kompletnom ugostiteljskom ponudom. Temperatura vode unutarnjem bazenu je 31° C, a u vanjskom koji je povezan s unutarnjim bazenom je 34° C, a u whirlpoolovima 35° C. Temperatura vode u vodenom parku Zora, koji radi tijekom ljetne sezone je od 28°C do 30°C.

U sklopu hotelskih bazena koji rade tijekom cijele godine naći ćete i finske i infra saune te turske kupelji s dva odmorišta i odvojenim prostorom za sunčanje pod umjetnim suncem - solarijem.

 
 

Kuće za odmor Terme Topolšica - Luksuzne vile sa bazenom