...
...
 
 

Terme Dolenjske

 

Već nekoliko stoljeća posjetioce Termalnog Centra Dolenjska očekuju tri izvora termalne vode. Prvi pisani dokument o ovim termama datiran je iz XIII stoljeća.
Moderna medicina potvrdila je zdravstveni učinak termalnih voda. Kombinacija zdravstvenih metoda današnjice i prirodnih resursa omogućuje liječenje raznih smetnji kao što su reumatizam i postoperativa stanja na lokomotornom sistemu. Ali termalni centar Dolenjske pozivaju i one koji se žele relaksirati, pobjeći od svakodnevnog stresa i uživati u zdravom odmoru za osvježenje duha i tijela.
Zdravstveni i termalni centar Dolenjske toplice se od drugih razlikuju po svojoj dugoj tradiciji i zbog osobnog pristupa koji nude svakom posjetiocu.
Godine 1997 Termalni Centar Dolenjska osvojio je ISO 9001 certifikat za kvalitetu ponuđenih usluga.
Za relaksaciju i rekreaciju, termalni i zdravstveni centar Dolenjska nudi: 3 unutarnja bazena (36oC), tenis terene sa instruktorima i instruktore na bazenima, poligone za gađanje lukom i strijelom, fitness centre i razne saune, ručne i podvodne masaže, pedikiru, manikiru, bicikle za iznajmljivanje za one koji žele istražiti okolnu prirodu i provesti cijeli dan na otvorenome, mogućnost pecanja u rijeci Krki, organizirane izlete do obližnjih vinograda, za one koji vole riskirati, rafting ili panoramske letove u laganim avionima, a za one koji žele provesti mirno poslijepodne, izlete sa kočijom, kulturalne događaje, pauze za čaj i šetnje uz pratioca.
Wellness centar Balnea nudi tri različite ponude:
1. Lagoon gdje se nalaze otvoreni i zatvoreni bazeni te bazeni za djecu
2. Oasis koja nudi Finske i Turske saune, biosaune, aromatske saune, kabina saune na naturističkoji terasi, slatku Japansku kupku, tropski vrt i whirpool kupke
3. Aura gdje se mogu isprobati razni tretmani kao što su klasične individualne masaže, shiatsu masaže, refleksivne masaže stopala, termalne terapije, aromaterapije, anticelulitne masaže, drenažu limfe, ultrazvučne terapije ljepote, vitasalin, green vacum i Energy Island.
Prirodni zdravstveni resursi termalnog centra Dolenjske Toplice su isoacratotermalne vode sa tempraturom od 36oC, lagano mineralizirane koje sadržavaju uglavnom kalciji, magneziji i hidrokarbonate.
Uz blagodat prirode nude se razni specijalizirani tretmani kao što su: tretmani za reumatske probleme i njega nakon opreacije ili nakon ozljeda na lokomotornom sistemu, lječenje osteoporoze, ginekoloških smetnji, bolova u leđima i korekcija dječje krive kralježnice, preventivni zdravstveni programi i zdravstveno navikavanje na prirodnu i dijetetsku prehranu. Termalni centar nudi i specijalizirane klinike koje se bave: psihijatrijom, ortopedijom, reumatologijom, balneologijom, klinike za osteoporozu i EMG.
Posjetioci termalnog centra Dolenjske imaju mogućnost sudjelovati u raznim ekskurzijama na rijeci Krki, u Novo Mesto, do dvorca u Otočcu, na Kočevski Rog, u Pleterje, u Kostanjevicu i u Belu Krajnu.

 

Terme Dolenjske - Hoteli, apartmani, turistička naselja, vile sa bazenom