...
...
 
 

Turistička naselja Mali Lošinj

 

Turističko naselje je naselje u kojemu se gostima pružaju usluge smještaja sa prehranom, a mogu se pružati i druge ugostiteljske usluge. U turističkom naselju gost ima mogućnost bavljenja športom i drugim oblicima rekreacije na otvorenim prostorima, koji su prilagođeni specifičnim uvjetima destinacije Mali Lošinj. Turističko naselje je sadržajna cjelina koja se sastoji od: recepcije, ugostiteljskih, športskih i drugih sadržaja za rekreaciju, različitih tipova smještajnih jedinica. Smještajne jedinice u turističkom naselju mogu biti, sobe, obiteljske sobe, suite, apartmani, studio apartmani... U turističkim naseljima destinacije Mali Lošinj se uz brojne ugostiteljske sadržaje, restorane, nalaze i specijalizirane trgovine, suvenirnice, frizerski i kozmetički saloni te sportski sadržaji (tenis, nogomet, rukomet, odbojka na pijesku, sportovi na vodi, stolni tenis, minigolf, košarka itd.). Turistička naselja su idealna za sportske aktivnosti, ronjenje, biciklizam ili pak jedrenje, uživanje u aqua parkovima ili sudjelovanje u nekoj od zabavnih aktivnosti iz programa animacije. Turistička naselja najveću pozornost posvećuju obitelji i djeci. Pa tako turistička naselja u destinaciji Mali Lošinj imaju mini klub, dječje igralište, a djeca mogu uživati u maštovitim programima animacije. Ukoliko želite provesti idealan odmor, odabir smještaja u turističkom naselju je savršen odabir. Nudimo vam velik izbor turističkih naselja. Izaberite svoj smještaj, rezervirajte turističko naselje i provedite bezbrižan odmor u prekrasnoj destinaciji Mali Lošinj.

Na zapadnojnoj obali, sedmog po veličini otoka na Jadranu, u uvali Augusta smjestio se Mali Lošinj. Najveće, a ujedno i amdinistrativno, kulturno i financijsko središte, te najveća luka  otoka. Mali Lošinj je najveći grad amfiteatralne  konstrukcije na jadranskim otocima.

Povijest Malog Lošinja datira još iz XII. st.  dok se prvi put spominje davne 1398. g. pod imenom Malo selo. Iako se mjesto počelo razvijati oko crkve Sv. Martina iz XV. st u istoimenoj uvalici, glavna crkva je ona Rođenja Marijina iz XVI/XVII. st.

Na otok je moguće doći trajektnim linijama iz Brestove preko Cresa, Rijeke, Zadra i  Valbiske na Krku.

Mještani ovog živopisnog gradića bave se poljodjeljstvom, ribarstvom, brodogradnjom i pomorstvom te naravno turizmom.  Turizam se ovdje razvio još 80-ih godina XIX. st.  Šljunčane plaže, brojne zelene staze i šetnice te bujna crnogorična šuma su doprinjeli brzom razvoju turističke djelatnosti.  Mirne plaže udaljene samo 15 min. od centra grada čine ovu destinaciju posebnom.

Ljubitelji životinja imaju razlog više da dođu posjetiti Mali Lošinj. Naime more malološinjskog arhipelaga poznato je stanište dobrih dupina koji često prate ribarske brodove na odlasku ili dolasku.

Mali Lošinj je zbog svoje blage klime i njezinih povoljnih učinaka na ljudski organizam, razvio i lječilišni turizam.

Raznolika ponuda smještaja u hotelima, pansionima, apartmanima, kampovima, ljetnikovcima i vilama rezultat su upravo dugogodišnje turističke tradicije.  Analogno i sportska ponuda je raznolika: tenis, minigolf, kuglanje, jedrenje na dasci, ronjenje, sportski ribolov. Za izletnike se organiziraju  jednodnevni izleti brodom na obližnje otoke, cjelodnevne plovidbe oko samog otoka i pješačko-planinarske rute. Nautičari mogu svoje jahte i brodove privezati u marini koja djeluje u sklopu luke.

Kulturno-zabavna ponuda Lošinja također je vrlo bogata. Najpoznatije fešte su Dani glazbe u lipnju, Večeri folkora u srpnji i kolovozu, Dan dupina 05.08., ribarska noć na blagdan Velike Gospe, te dan grada 24.08. Od sportskih manifestacija valja spomenuti Međunarodno tenisko natjecanje-Lošinjska rivijera, Lošinjska regata i Međunarodno natjecanje u podvodnom ribolovu.

Loišinjska riva je glavno mjesto svih događanja, a upravo se u tom području nalaze brojni kafići i restorani koji nude domaće i međunarodne specijalitete.

Predivna priroda, bogata smještajna i rekreativna ponuda, ljubazni ljudi i mogućnost promatranja plemenitih nam morskih prijatelja dupina samo su neki od razloga za posjet Malom Lošinju.

 
 

Apartmanska naselja Mali Lošinj