...
...
 
 

Turistička naselja Nacionalni park Krka

 

Turističko naselje je naselje u kojemu se gostima pružaju usluge smještaja sa prehranom, a mogu se pružati i druge ugostiteljske usluge. U turističkom naselju gost ima mogućnost bavljenja športom i drugim oblicima rekreacije na otvorenim prostorima, koji su prilagođeni specifičnim uvjetima destinacije Nacionalni park Krka. Turističko naselje je sadržajna cjelina koja se sastoji od: recepcije, ugostiteljskih, športskih i drugih sadržaja za rekreaciju, različitih tipova smještajnih jedinica. Smještajne jedinice u turističkom naselju mogu biti, sobe, obiteljske sobe, suite, apartmani, studio apartmani... U turističkim naseljima destinacije Nacionalni park Krka se uz brojne ugostiteljske sadržaje, restorane, nalaze i specijalizirane trgovine, suvenirnice, frizerski i kozmetički saloni te sportski sadržaji (tenis, nogomet, rukomet, odbojka na pijesku, sportovi na vodi, stolni tenis, minigolf, košarka itd.). Turistička naselja su idealna za sportske aktivnosti, ronjenje, biciklizam ili pak jedrenje, uživanje u aqua parkovima ili sudjelovanje u nekoj od zabavnih aktivnosti iz programa animacije. Turistička naselja najveću pozornost posvećuju obitelji i djeci. Pa tako turistička naselja u destinaciji Nacionalni park Krka imaju mini klub, dječje igralište, a djeca mogu uživati u maštovitim programima animacije. Ukoliko želite provesti idealan odmor, odabir smještaja u turističkom naselju je savršen odabir. Nudimo vam velik izbor turističkih naselja. Izaberite svoj smještaj, rezervirajte turističko naselje i provedite bezbrižan odmor u prekrasnoj destinaciji Nacionalni park Krka.

Krka teče dužinom od 75 km, od živopisnog izvora kraj Knina, pa sve do Jadranskog mora, u koje se ulijeva kod Šibenika. Kao prirodna granica između Sjeverne Dalmacije i Srednje Dalmacije, Krka je na ograncima Dinarida izdubila vapnenačku zaravan stvarajući prirodne slapove i pregrade.
Nacionalni park Krka proglašen je 1985. god. Rijeka Krka je krški fenomen, koja, probijajući se prema moru, oblikuje brojna jezera, slapove i brzace. Nacionalni park Krka prostire se na površini od 142,2 km2. a od toga vodene površine pokrivaju 25,6 km2. Rijeka Krka nastala je od većih potoka, koji su se kod Knina spojili u jedan riječni tok. Krka je bogata manjim i večim slapovima. Devet kilometara nizvodno od Knina je 20m visoki slap Bilušić, slijedi Brljan 15m, Manojlovac 52m i Roški slap 25m. Na otoku Visovcu na istoimenom jezeru koji se nalazi između dva najljepša slapa - Roški slap i Skradinski buk - nalazi se franjevački samostan s vrijednom knjižnicom. Skradinski buk su živopisni slapovi na rijeci Krki, a voda se prelijeva u kaskadama preko 17 sedrenih barijera - najveći pad je 45 m. U Nacionalnom parku Krka su i manastir Krka, srednjevjekovne utvrde Trošenj i Nečven te slikoviti antički gradić Skradin.
U rijeci Krki obitava oko 18 vrsta riba, među kojima je 10 endema. Brojnost ptica uvrštava Nacionalni park Krka u ornitološki najvrijednija područja Europe.
Na rijeci Krki se može kupati, unajmiti motorni čamac za vožnju uzvodno sve do Roškog slapa, kanjonskim koritom rijeke, a kanjoni su negdje visoki i do 200m, do jezera Visovca s otočićem te dalje do Roškog slapa.
U okolinom mjestima Skradinu, Kninu ili Primoštenu možete pronaći smještaj u apartmanima, sobama ili pansionima. Manja mjesta koja se nalaze u samoj blizini Nacionalnog parka rijeke Krke su Kistanje, Vrbnik, Puljane, Čitluk, Mratovo, a u svakom od njih ćete pronaći smještaj ili pokoji restoran. Šibenik i Vodice nalaze se 30-tak kilometara udaljeni od Nacionalnog parka Krka. Hoteli u Nacionalnom parku Krka smješteni su u okolici i nude potpunu uslugu od tenis terena, restorana, konoba, caffe barova.. U Nacionalnom parku Krka zabrenjen je lov i ribolov, ali je zato okolina pogodna za lovni turizam i ribolov. Seoski turizam nudi smještaj u apartmanima ili pansionima, ali i mogućnost prehrane.

 
 

Apartmanska naselja Nacionalni park Krka