...
...
 
 

Turistička naselja Otok Vir

 

Turističko naselje je naselje u kojemu se gostima pružaju usluge smještaja sa prehranom, a mogu se pružati i druge ugostiteljske usluge. U turističkom naselju gost ima mogućnost bavljenja športom i drugim oblicima rekreacije na otvorenim prostorima, koji su prilagođeni specifičnim uvjetima destinacije Otok Vir. Turističko naselje je sadržajna cjelina koja se sastoji od: recepcije, ugostiteljskih, športskih i drugih sadržaja za rekreaciju, različitih tipova smještajnih jedinica. Smještajne jedinice u turističkom naselju mogu biti, sobe, obiteljske sobe, suite, apartmani, studio apartmani... U turističkim naseljima destinacije Otok Vir se uz brojne ugostiteljske sadržaje, restorane, nalaze i specijalizirane trgovine, suvenirnice, frizerski i kozmetički saloni te sportski sadržaji (tenis, nogomet, rukomet, odbojka na pijesku, sportovi na vodi, stolni tenis, minigolf, košarka itd.). Turistička naselja su idealna za sportske aktivnosti, ronjenje, biciklizam ili pak jedrenje, uživanje u aqua parkovima ili sudjelovanje u nekoj od zabavnih aktivnosti iz programa animacije. Turistička naselja najveću pozornost posvećuju obitelji i djeci. Pa tako turistička naselja u destinaciji Otok Vir imaju mini klub, dječje igralište, a djeca mogu uživati u maštovitim programima animacije. Ukoliko želite provesti idealan odmor, odabir smještaja u turističkom naselju je savršen odabir. Nudimo vam velik izbor turističkih naselja. Izaberite svoj smještaj, rezervirajte turističko naselje i provedite bezbrižan odmor u prekrasnoj destinaciji Otok Vir.

Otok Vir je površine 22,3 km2 i nalazi se u sjeverozapadnom dijelu zadarske otočne skupine. Od kopna ga dijeli 3m dubok i 300m širok Privlački kanal, a sa kopnom je spojen mostom. Na otoku Viru prevladava kamenjar, osim manjeg dijela na sjeverozapadu. Razvijeno je ovčarstvo, a stanovnici se bave i vađenjem pijeska. Otok Vir je poznat po vikendaškome turizmu, te pruža sve uvjete za miran obiteljski odmor. Restorani i konobe uklopili su se u staru jezgru grada Vira i zasigurno nude domaće specijalitete i dalmatinsko vino. Apartmani i sobe čine najveću ponudu smještaja na otoku Viru, te kampovi.
Najveće naselje na otoku je Vir, a smješten je nad uvalom Sapavac. U mjestu postoje ostaci ilirske gardine (Vrh Sveti Juraj) i temelji dve predromaničke crkvice. Nedaleko od groblja, uz obalu, stoji tzv. Kaštelina, ruševine venecijanskog utvrđenja iz 17. st. Sačuvani su zidovi sa dvije kule, a nad ulaznim vratima uzidana su tri grba.

 
 

Apartmanska naselja Otok Vir