...
...
 
 

Turistička naselja Pula

 

Turističko naselje je naselje u kojemu se gostima pružaju usluge smještaja sa prehranom, a mogu se pružati i druge ugostiteljske usluge. U turističkom naselju gost ima mogućnost bavljenja športom i drugim oblicima rekreacije na otvorenim prostorima, koji su prilagođeni specifičnim uvjetima destinacije Pula. Turističko naselje je sadržajna cjelina koja se sastoji od: recepcije, ugostiteljskih, športskih i drugih sadržaja za rekreaciju, različitih tipova smještajnih jedinica. Smještajne jedinice u turističkom naselju mogu biti, sobe, obiteljske sobe, suite, apartmani, studio apartmani... U turističkim naseljima destinacije Pula se uz brojne ugostiteljske sadržaje, restorane, nalaze i specijalizirane trgovine, suvenirnice, frizerski i kozmetički saloni te sportski sadržaji (tenis, nogomet, rukomet, odbojka na pijesku, sportovi na vodi, stolni tenis, minigolf, košarka itd.). Turistička naselja su idealna za sportske aktivnosti, ronjenje, biciklizam ili pak jedrenje, uživanje u aqua parkovima ili sudjelovanje u nekoj od zabavnih aktivnosti iz programa animacije. Turistička naselja najveću pozornost posvećuju obitelji i djeci. Pa tako turistička naselja u destinaciji Pula imaju mini klub, dječje igralište, a djeca mogu uživati u maštovitim programima animacije. Ukoliko želite provesti idealan odmor, odabir smještaja u turističkom naselju je savršen odabir. Nudimo vam velik izbor turističkih naselja. Izaberite svoj smještaj, rezervirajte turističko naselje i provedite bezbrižan odmor u prekrasnoj destinaciji Pula.

Pula je jedan od najstarijih gradova istočne jadranske obale, grad koji postoji 3 milenija. Smjestila se na osam brežuljaka i šetnja zamršenim ulicama i gledanje pročelja kuća živopisnih boja, pravi je užitak. Pula, grad i luka na najjužnijem dijelu Istre smještena je u unutrašnjem dijelu zaljeva koji je otocima Sveta Katarina, Sveti Andrija i Uljanik podijeljen na tri lučka bazena.
Po veličini izgrađenih obala i po opremljenosti Pula je najznačajnija i najveća luka u Istri, a dobro zaštićeni Pulski zaljev ubraja je među najbolje prirodne luke na Jadranu. U gradu Puli postoje dvije marine te se sve više razvija i nautički turizam. Pula se naziva gradom kulture, koncerata i filma. Velika događanja u Pulskoj Areni obilježavaju svako ljeto i garantiraju dobar odmor pun zanimljivih događanja. Razni koncerti, opere i nezobilazni filmski festival ožive pulsku Arenu svake godine iznova.
Rimske starine Pule impresionirale su mnoge putopisce i umjetnike, što potvrđuje i spominjanje u Danteovoj Božanstvenoj komediji. Pulski amfiteatar pripada nizu os šest najbolje sačuvanih rimskih amfiteatara. Arena je sagrađena za cara Oktavijana Augusta i današnji oblik duguje razdoblju vladavine imperatora Vespazijana. Od amfiteatra (Arena) Istarska ulica vodi prema središtu grada pored antičkih i srednjevjekovnih bedema. Na tom se potezu nalazi Arheološki muzej Istre, s Dvojnim i Herkulovim vratima. Na kraju ulice nalazi se Slavoluk Sergijevaca (Portarata) koji je obilježavao ulaz na glavnu ulicu, koja je među trijemovima ulazila u forum. Na forumu je sačuvan Augustov hram sagrađen početkom nove ere. Dijelovi susjednog hrama, koji je vjerojatno bio posvećen Dijani, ukomponirani su u Gradsku palaču. Katedrala Svetog Tome sagrađena je krajem IV. i u V. st. Kaštel je histarska gradina na vrhu brežuljka u starom dijelu Pule s koje se pruža prekrasan pogled na grad.
Pula pruža velike mogućnosti za turistički odmor, jer su brojni dobro opremljeni hoteli, apartmani, sobe i ostala turistička ponuda obogaćena mnogobrojnim terenima za sport, rekreaciju i zabavu, plesne terase, diskoklubovi, casina, gostionice i restorani, te organizacijom raznovrsnih izleta. Pula je poznata po brojnim restoranima koji su uvršteni među najbolje u Hrvatskoj. U Puli je također razvijeno ribarstvo, pa možete biti sigurni da ćete po pulskim restoranima isprobati prave riblje specijalitete. Od poznatijih kupališta Pule treba izdvojiti Stoju, Verudelu, te šetalište Lungo Mare.

 
 

Apartmanska naselja Pula