...
...
 
 

Turistička naselja Trogir

 

Turističko naselje je naselje u kojemu se gostima pružaju usluge smještaja sa prehranom, a mogu se pružati i druge ugostiteljske usluge. U turističkom naselju gost ima mogućnost bavljenja športom i drugim oblicima rekreacije na otvorenim prostorima, koji su prilagođeni specifičnim uvjetima destinacije Trogir. Turističko naselje je sadržajna cjelina koja se sastoji od: recepcije, ugostiteljskih, športskih i drugih sadržaja za rekreaciju, različitih tipova smještajnih jedinica. Smještajne jedinice u turističkom naselju mogu biti, sobe, obiteljske sobe, suite, apartmani, studio apartmani... U turističkim naseljima destinacije Trogir se uz brojne ugostiteljske sadržaje, restorane, nalaze i specijalizirane trgovine, suvenirnice, frizerski i kozmetički saloni te sportski sadržaji (tenis, nogomet, rukomet, odbojka na pijesku, sportovi na vodi, stolni tenis, minigolf, košarka itd.). Turistička naselja su idealna za sportske aktivnosti, ronjenje, biciklizam ili pak jedrenje, uživanje u aqua parkovima ili sudjelovanje u nekoj od zabavnih aktivnosti iz programa animacije. Turistička naselja najveću pozornost posvećuju obitelji i djeci. Pa tako turistička naselja u destinaciji Trogir imaju mini klub, dječje igralište, a djeca mogu uživati u maštovitim programima animacije. Ukoliko želite provesti idealan odmor, odabir smještaja u turističkom naselju je savršen odabir. Nudimo vam velik izbor turističkih naselja. Izaberite svoj smještaj, rezervirajte turističko naselje i provedite bezbrižan odmor u prekrasnoj destinaciji Trogir.

Trogir su sa pravom nazvali gradom muzejem zbog svoje stoljetne povijesti, a koja je vidljiva na svakom koraku. Trogir je gradić i luka u dnu Kaštelanskog zaljeva, 27 km od Splita. Leži na otočiću između otoka Čiova i kopna sa kojima je povezan mostom. Trogir je ne samo jedna od najstarijih urbanih sredina na Jadranu nego se ubraja među najstarije gradove na Sredozemlju.
Stara gradska jezgra Trogira dobila je status Zaštičene svjetske baštine pod patronatom UNESCO-a, a formirala se od XIII. do XV.st. unutar zidina koje je Venecija obnovila u XV. st. izgradivši još dvije utvrde, sačuvane i danas: kaštel Kamerlengo i kula Sv. Marka. Stariji, istočni dio grada, razvio se oko glavnog trga s katedralom Sv. Lovre. Katedrala sv. Lovre je jedna od najznačajnijih građevina u Hrvatskoj. Najznačajniji dio katedrale Sv. Lovre je djelo romaničke plastike u Dalmaciji, Radovanov portal, izrađen 1240. god. Trogir je u prošlosti bio jedan od kulturnih središta Dalmacije, a u XIII. st. tu djeluje majstor Radovan, a u XV.st. poznati kipari i graditelji, povijesničari i humanisti. Zaštitnik grada Trogira je bl. Ivan Ursini čiji se kip nalazi na gradskim vratima. Na trgu je gradska loža, toranj sa satom, te nekoć renesansna crkvica Sv. Sebastijana, a trg zatvara palača Ćipiko. Dalje uz obalu dio je sačuvanih zidina s kulom i renesansnim gradskim vratima. Trogir je riznica kulturno-povijesnih spomenika, ljepota mediteranskog krajolika s bogatstvom sadržaja za odmor.
Prostor od Marine i Segeta do otoka Čiova, je oduvijek bilo mjesto za odabrane vile i ljetnikovce, danas pretvorene u iznimnu ponudu privatnog smještaja u Trogiru. Trogirska rivijera nudi smještaj svih vrsta: od udobnih hotela, kampova do smještaja u privatnim kućama i vilama, apartmanima, sobama i pansionima. Turistički razvoj nije ugrozio prirodnu sredinu, ona je ostala očuvana za goste koji Trogir pohode danas i za one koji će to činiti ubuduće. Bogata gastronomska ponuda u konobama i restoranima u Trogiru otkrit će Vam sve užitke dalmatinske kuhinje. U okolici Trogira su pješčane plaže, osobito oko Segeta i u zaljevu Saldun.

 
 

Apartmanska naselja Trogir