...
...
 
 

Apartmani, sobe Gorski kotar i Lika

 

Apartmani i sobe za iznajmljivanje, smještaj kod privatnih iznajmljivača Gorski kotar i Lika pružaju gostima mogućnost smještaja po mjeri svakog gosta. Ljubaznost domaćina za vaš nezaboravni odmor u apartmanu ili sobi u privatnom smještaju. Bilo da ste u potrazi za modernim apartmanom, privatnim smještajem uz more, apartmanom na skijalištu… Nudimo vam velik izbor apartmana, soba u privatnom smještaju Gorski kotar i Lika. Pretraga i rezervacija apartmana je vrlo jednostavna. Pretražite našu ponudu apartmana i soba za Gorski kotar i Lika i pronađite smještaj koji najbolje odgovara vašim zahtjevima i željama. Izaberite svoj apartman, sobu, rezervirajte smještaj i provedite opuštajući odmor na destinaciji Gorski kotar i Lika.

Gorski kotar je velika gorska, krška regija između Kvarnerskog primorja i doline rijeke Kupe koja teče granicom Slovenije i Hrvatske. Na tom području su rasprostranjena tri gorska niza: sjeverni niz sa planinama Obruč, Snježnik i Risnjak, te primorski niz sa planinama Tuhobić, Medviđak, Kobiljak, i južni gorski niz sa Velikom Kapelom i planinama Burni Bitoraj, Viševnica, Bjelolasica, Bijele i Samarske stijene i Klek. Među tim planinama smjestila su se polja i veča naselja: Ravna gora, Vrbovsko, Ogulin, Delnice, Brod na Kupi, Mrkopalj, Brod Moravice, Fužine, Čabar, Begovo razdolje, Lokve i dr. Klima u Gorskom kotru je kontinentalna sa kratkim, svježim ljetima i dugim, oštrim zimama sa obiljem snijega.
Velika Kapela je široko gorsko područje koji povezuje Gorski Kotar sa susjednim Velebitom. Park prirode Bijele i Samarske stijene smještene su u velikom prostranstvu Velike Kapele i zbog teške prohodnosti sva je priroda očuvana. Na Bjelolasici je najviši vrh u Gorskom kotru - Kula (1534 m). Bjelolasica je duga 5-6 km i ima strme strane, a sam vrh je uska visoka ravnina koja je pravi botanički vrt. Nacionalni park Risnjak dominira sjeverozapadnim dijelom Gorskog kotara i zauzima središnje, najviše i najzanimljivije područje tog masiva. Uređena je poučna staza - duga 3800 m, na nadmorskoj visini od 690 m.
Čabar je najzelenija površina u Hrvatskoj. U blizini Čabra je Hrib, brdo s "tisuću sela". Preko njega put vodi na izvor i u kanjon rijeke Kupe. U Čabru se velike mogućnosti za izletničko-rekreacijski, lovni turizam i športski turizam. Delnice su najveće i glavno mjesto Gorskog Kotara. U okolici Delnica brojne su špilje, šume i planine pa su Delnice pogodne je za lovni i ljetni turizam. Smještaj u Delnicama ćete pronaći ili u privatnim kućama, apartmanima, pansionima ili hotelima. Lokve su poznate po velikom umjetnom Omladinskom jezeru, vapnenačkoj špilji Lokvarki, te prirodnoj park-šumi Golubinjak. Mrkopalj je poznato zimsko rekreacijsko središte i planinsko ljetovalište. Okružen je visokim planinama, te je polazište za mnoge planinske izlete, a pogodan je za lovni turizam. Turizam u Gorskom Kotaru se naglo razvio zadnjih godina, a u ponudi se nude: apartmani, sobe, pansioni, hoteli. Brojni su seoski turizam, konobe i restorani u kojima su specijaliteti jela od divljači. Gorski Kotar je turistički zanimljiv: bogata lovna područja, planinski vrhovi privlače planinare i alpiniste, a zimi skijaški tereni ljubitelje skijanja. Brojne rijeke i brzaci, slikovite doline, jezera, špilje, neistraženi podzemni tokovi voda i živopisna naselja privlače sve ljubitelje prirode.
Lika obuhvaća prostor od Male Kapele na sjeveru pa sve do Gračaca na jugu. Unutar planinskih okvira nalaze se plodna polja koja opskrubljavaju potrebe turizma na Jadranu od kojih su najpoznatija Ličko polje, Gacko polje i Krbavsko polje. Imena su dobila po ličkim rijekama ponornicama. Veča mjesta u Lici su Otočac, Vratnik, Gospić, Ličko Lešče, Zavižan, Koprivnica.
Otočac je grad na rijeci Gacki u sjeverozapadnom dijelu Like. Blizina Velebita je pogodna za izlete i lovni turizam. Rijeka Gacka je jedna od najljepših i najzanimljivijih ponornica na području Hrvatske. Svojom ljepotom posebno se ističu vrila rijeke Gacke koja stvaraju manja jezera. Rijeka Gacka je poznata po pastrvama, pa je zato razvijen ribolov. Gospić je smješten usred Ličkog polja, jednog od najvećih kraških polja u Hrvatskoj, na raskrižju puteva i na obali triju rijeka Like, Novčice i Bogdanice. Turistička ponuda Gospića bazira se na ponudi lovnog turizama, ribolova, izletničkog turizama.
Sva mjesta u Lici zbog svog smještaja i okruženju prirode, planina i šuma, orijentirale su svoj turistički razvoj na ponudu ribolova, lovnog turizma, seoskog turizma i agroturizma. U Lici možete naći ponudu smještaja kao što su apartmani, sobe, pansioni, hoteli.
Na području Like nalazi se Nacionalni park Plitvička jezera, a smješten je između Male Kapele i Plješevice. Plitvička jezera su jedinstveni prirodni fenomen: 16 jezera, međusobno povezanih brojnim sedrenim slapištima. Najviši slap je visok 76 m gdje se izlijeva potok Plitvice. Između najvišeg Prošćanskog jezera i najnižeg jezera Novakovića Brod je 134 m visinske razlike. UNESCO je Plitvička jezera uvrstio u zaštičena prirodna područja 1979. godine. Kod najvećeg jezera Kozjak velika je ponuda restorana i konoba. U okolnim mjestima Plitvičkih jezera nude se apartmani, pansioni, sobe i hoteli.
Velebit je planinski lanac između Like i Jadranskoga mora, dug 165 km, pruža se od sjeverozapada prema jugistoku do rijeke Zrmanje. Najviši su vrhovi: Vaganski vrh, Babin vrh, Veliki Malovan. Moguć je boravak u planinskim domovima, a obnovljeno je i par hotela. Zbog gustih i velikih šuma razvijen je lovni turizam, te alpinizam.
Lika obuhvaća veliko područje i zbog toga je toliko raznolika i drugačija. Upravo oni koji dođu u Liku, posjetitelji koji će vidjeti ljepotu i specifičnosti Like, o gostoprimstvu koje su ovdje našli, naći će razloga da ponovo posjete ovaj nevjerojatan kraj.

 
 

Apartman, Privatni smještaj, Sobe Gorski kotar i Lika