...
...
 
 

Apartmani, sobe Kraljevica

 

Apartmani i sobe za iznajmljivanje, smještaj kod privatnih iznajmljivača Kraljevica pružaju gostima mogućnost smještaja po mjeri svakog gosta. Ljubaznost domaćina za vaš nezaboravni odmor u apartmanu ili sobi u privatnom smještaju. Bilo da ste u potrazi za modernim apartmanom, privatnim smještajem uz more, apartmanom na skijalištu… Nudimo vam velik izbor apartmana, soba u privatnom smještaju Kraljevica. Pretraga i rezervacija apartmana je vrlo jednostavna. Pretražite našu ponudu apartmana i soba za Kraljevica i pronađite smještaj koji najbolje odgovara vašim zahtjevima i željama. Izaberite svoj apartman, sobu, rezervirajte smještaj i provedite opuštajući odmor na destinaciji Kraljevica.

Kraljevica, stari primorski gradić, smješten je dvadesetak kilometara južno od Rijeke, na ulazu u Bakarski zaljev, u srcu Kvarnera, tako da putnici iz unutrašnjosti dolaze u prvi kontakt s morem upravo na tom podrucuju.

 

Naselje Kraljevica je nastalo krajem 15. stoljeća. Hrvatski naziv Kraljevica po prvi puta nalazimo 1605. godine u zapisniku riječkog gradskog vijeća.

Grad Kraljevica razvija se uz stari Frankopanski kaštel sa župnom crkvom sv. Nikole od kraja XVIII. st. kada je i osnovana župa.

 

Najveći zamah gradnja doživljava krajem XIX. i početkom XX. st. kada nastaje nekoliko reprezentativnih gradskih kuća, te rezidencije kraljevičkih kapetana.

Krajem 19. stoljeća započinje takodjer i značajan razvoj turizma u Kraljevici. Godine 1896. na poluotoku Oštro izgrađeno je jedno od prvih javnih kupališta na Primorju. Razvoj turizma pomogla je i izgradnja hotela "Liburnija", velebne građevine austrijskog grofa Ollschbaura, kasnije pretvorena u bolnicu.

 

Kraljevica je danas izrasla u gradić vrlo privlačan za život te broji gotovo 5000 stanovnika. Gradska jezgra pruža sve potrebne sadržaje na dohvat ruke; osnovnu školu, dječji vrtić, ambulantu, ljekarnu, banku, poštu, gradsku knjižnicu i čitaonicu te mnoštvo uslužnih i ugostiteljskih objekata.
Poznato brodogradilište „Kraljevica" danas je specijalizirano za izradu trajekata, tankera i ratnih brodova za potrebe RH.
Neposredna blizina grada Rijeke s jedne, i turistički atraktivne Crikvenice sa druge strane, te ujedno vrlo dobra prometna povezanost i stalne autobusne linije, čine grad vrlo poželjnim za življenje.

 

U vizuri dominiraju dva srednjevjekovna kaštela s crkvom, ostavština hrvatskih plemićkih obitelji Zrinski i Frankopan. Za ljetnih mjeseci povijesni kašteli žive kao središta kulturnih i zabavnih priredbi.

 

Tijekom godine, razne kulturne i sportske manifestacije koje se održavaju pod okriljem Grada, primjerice Kraljevačko kulturno leto i Kraljevačka jedriličarska regata u ljetnim, te Dani Grada i mesopusne zabave u zimskim danima, postale su nadaleko poznatim i prepoznatljivim obilježjem Kraljevice te udišu živost lokalnom stanovništvu ali i mnogobrojnim posjetiocima kroz čitavu godinu.

 
 

Apartman, Privatni smještaj, Sobe Kraljevica