...
...
 
 

Kuće za odmor Kraljevica

 

Luksuzne vile, kuće za odmor sa bazenom pružit će vam nezaboravan odmor. Ovisno o vašim željama, možete pronaći ponudu luksuznih vila, kuća za odmor sa bazenom Kraljevica na samoj obali mora ili u unutrašnjosti, za odmor u tišini i spokoju netaknute prirode. Luksuzne vile mogu smjestiti veće obitelji ili grupe prijatelja, te omogućuju odmor i vrhunski smještaj na prekrasnoj destinaciji Kraljevica. Bilo koju luksuznu vilu ili kuću za odmor sa bazenom odaberete pružit će vam nezaboravne trenutke u zagrljaju luksuza i komfora. Svaka pojedina vila ima svoju fascinantnu priču koju svaka osoba doživljava na poseban način. Karakter pojedine vile i posebnost koja se očituje u kvaliteti te sa svim dodatnim uslugama čine luksuzne vile neodoljivim i šarmantnim za svakog gosta. Prepustite se traženju vašeg idealnog smještaja, pretražite našu ponudu luksuznih vila, kuća sa bazenom Kraljevica. Kuća za odmor uz more ili luksuzna vila sa bazenom u unutrašnjosti pružit će vam ljepote i užitke jednostavnog života. Prekrasna priroda, ugodno okruženje, luksuzni smještaj neka budu vaš izbor za nezaboravan odmor na destinaciji Kraljevica.

Kraljevica, stari primorski gradić, smješten je dvadesetak kilometara južno od Rijeke, na ulazu u Bakarski zaljev, u srcu Kvarnera, tako da putnici iz unutrašnjosti dolaze u prvi kontakt s morem upravo na tom podrucuju.

 

Naselje Kraljevica je nastalo krajem 15. stoljeća. Hrvatski naziv Kraljevica po prvi puta nalazimo 1605. godine u zapisniku riječkog gradskog vijeća.

Grad Kraljevica razvija se uz stari Frankopanski kaštel sa župnom crkvom sv. Nikole od kraja XVIII. st. kada je i osnovana župa.

 

Najveći zamah gradnja doživljava krajem XIX. i početkom XX. st. kada nastaje nekoliko reprezentativnih gradskih kuća, te rezidencije kraljevičkih kapetana.

Krajem 19. stoljeća započinje takodjer i značajan razvoj turizma u Kraljevici. Godine 1896. na poluotoku Oštro izgrađeno je jedno od prvih javnih kupališta na Primorju. Razvoj turizma pomogla je i izgradnja hotela "Liburnija", velebne građevine austrijskog grofa Ollschbaura, kasnije pretvorena u bolnicu.

 

Kraljevica je danas izrasla u gradić vrlo privlačan za život te broji gotovo 5000 stanovnika. Gradska jezgra pruža sve potrebne sadržaje na dohvat ruke; osnovnu školu, dječji vrtić, ambulantu, ljekarnu, banku, poštu, gradsku knjižnicu i čitaonicu te mnoštvo uslužnih i ugostiteljskih objekata.
Poznato brodogradilište „Kraljevica" danas je specijalizirano za izradu trajekata, tankera i ratnih brodova za potrebe RH.
Neposredna blizina grada Rijeke s jedne, i turistički atraktivne Crikvenice sa druge strane, te ujedno vrlo dobra prometna povezanost i stalne autobusne linije, čine grad vrlo poželjnim za življenje.

 

U vizuri dominiraju dva srednjevjekovna kaštela s crkvom, ostavština hrvatskih plemićkih obitelji Zrinski i Frankopan. Za ljetnih mjeseci povijesni kašteli žive kao središta kulturnih i zabavnih priredbi.

 

Tijekom godine, razne kulturne i sportske manifestacije koje se održavaju pod okriljem Grada, primjerice Kraljevačko kulturno leto i Kraljevačka jedriličarska regata u ljetnim, te Dani Grada i mesopusne zabave u zimskim danima, postale su nadaleko poznatim i prepoznatljivim obilježjem Kraljevice te udišu živost lokalnom stanovništvu ali i mnogobrojnim posjetiocima kroz čitavu godinu.

 
 

Kuće za odmor Kraljevica - Luksuzne vile sa bazenom