...
...
 
 

Hoteli Bjelolasica

 

Hoteli, ovisno o željama i potrebama gostiju, gostima uz uslugu noćenja i prehrane, pružaju usluge zabave i dodatnih sadržaja. Hoteli nude kvalitetan i raznovrstan izbor smještaja. Veliki hoteli, obiteljski hoteli, all inclusive hoteli, luksuzni hoteli, hoteli baština, romantični hoteli, wellness hoteli, last minute hoteli. Ponuda hotela Bjelolasica svakom gostu omogućava smještaj za ugodan i bezbrižan odmor. Razmišljate o opuštajućem odmoru sa svojom obitelji, partnerom ili aktivnom odmoru sa prijateljima? Bez obzira gdje ste odlučili provesti svoj odmor, razmišljate li o ljetovanju, zimovanju ili o kratkom vikend odmoru. Tražite hotel direktno na plaži sa prekrasnim pogledom na more, hotel uz skijalište ili tražite hotelski smještaj za relaksirajući odmor na nekoj osami u netaknutoj prirodi.. Odaberite destinaciju Bjelolasica i hotel samo po vašem ukusu. Ukoliko tražite luksuzni hotel, naša ponuda hotelskog smještaja učiniti će vaš boravak nezaboravnim. Luksuzni hotel spaja komfor hotelskog smještaja sa individualnim pristupom svakom gostu. Sobe i apartmani su moderno opremljeni i skladno namješteni. Smještaj u luksuznom hotelu vam omogućuje da uživate u luksuzu, wellnessu, sadržajima za pravi užitak. Tražite li povoljni hotel ili neku last minute ponudu za destinaciju Bjelolasica hoteli u našoj ponudi ispuniti će vaša očekivanja i učiniti vaš odmor ugodnim i zanimljivim

Bjelolasica je svojim prirodnim položajem i ljepotom prirode pravi raj za ljubitelje planinarenja i alpinizma. Bjelolasica je najviša planina cijelog Gorskog kotara, a smjestila se u okruženju strogih prirodnih rezervata Samarske i Bijele stijene, planine Klek, kanjona Kamačnik, Nacionalnog parka Risnjak, jezera Sabljaci, te rijeke Dobre, Kupe i Mrežnice. Uzdiže se iznad Mrkopaljskog i Jasenačkog polja u obliku 5-6 km dugačkog hrpta. Bjelolasica unatoč visina i strmim stijenama, nije oštra i nepristupačna, već naprotiv, vrh planine je visoravan bogat vegetacijom do koje vode pješačke staze i putovi. Bjelolasica i okolna mjesta u svojoj turističkoj ponudi nude smještaj u obiteljskim kućama, apartmanima i pansionima, te planinarskim kućicama, kampovima i hotelima. Gastronomska ponuda Bjelolasice oduševit će svakog posjetiteljima, a sve specijalitete možete isprobati u konobama i restoranima.
Okolna naselja su Mrkopalj, Begovo Razdolje, Vrelo, Ogulin, Jasenak, Sabljaci, Vrbovsko te Ravna gora. Mrkopalj je malo planinarsko naselje u blizini Bjelolasice usred prostranog Mrkopaljskog polja. Iako je samo 20 km zračne linije od mora, njegov utjecaj se ne osjeća, već Mrkopalj odiše planinskim ugođajem. Često se organiziraju tradicionalne berbe plodova borovnica i drugih šumskih plodova. Mrkopalj je tradicionalno okrenut skijanju, a poznati skijaški centar Begovo Razdolje udaljen je samo nekoliko kilometara. Begovo razdolje je smješteno na zapadnim obrancima Bjelolasice na 1078 metara nadmorske visine i kao takvo je najviše u Hrvatskoj. Okrenuto je najviše šumarstvu, a zbog sveg većeg interesa okreće se turizmu. Specifičnost Begovog Razdolja je govor tj. dijalekt koji se još uvijek govori. U okolici Begovog razdolja sve se više mještana okreće razvoju turizma, te nudi gostima domaće specijalitete. Vrbovsko je jedno od najvećih gorskih mjesta zahvaljujući bogatoj povijesti i kulturnoj baštini. Turistička ponuda u Vrbovskom sastoji se od smještaja u privatnim kućama, apartmanima, a ostala ponuda je raznolika gastro ponuda i sportski sadržaji. Ravna gora se smjestila u središnjem djelu Gorskog kotara na visoravni nadmorske visine 700 - 900 m. Okružena je Bjelolasicom, Višnjevicom i Suhim Vrhom. U samom centru nalazi se crkva Sv. Terezije Avilske. Sam naziv Ravna gora govori o povezanosti ravnice i planine, a zbog tih karakteristika je idealna za odmor, te za one koji vole šetnje prirodom, biciklizam ili planinarenje. Ogulin se nalazi u podnožju planine Klek, a u njegovom podzemlju nalazi se ponor rijeke Dobre, kojeg mještani zovu Đulin ponor. Grad Ogulin ima bogatu kulturnu i povijesnu tradiciju, te se od spomenika ističu Frankopanski kaštel, župna crkva sv Križa, samostan sv. Franje Asiškoga.

 
 

Hotel Bjelolasica