...
...
 
 

Kuće za odmor Bjelolasica

 

Luksuzne vile, kuće za odmor sa bazenom pružit će vam nezaboravan odmor. Ovisno o vašim željama, možete pronaći ponudu luksuznih vila, kuća za odmor sa bazenom Bjelolasica na samoj obali mora ili u unutrašnjosti, za odmor u tišini i spokoju netaknute prirode. Luksuzne vile mogu smjestiti veće obitelji ili grupe prijatelja, te omogućuju odmor i vrhunski smještaj na prekrasnoj destinaciji Bjelolasica. Bilo koju luksuznu vilu ili kuću za odmor sa bazenom odaberete pružit će vam nezaboravne trenutke u zagrljaju luksuza i komfora. Svaka pojedina vila ima svoju fascinantnu priču koju svaka osoba doživljava na poseban način. Karakter pojedine vile i posebnost koja se očituje u kvaliteti te sa svim dodatnim uslugama čine luksuzne vile neodoljivim i šarmantnim za svakog gosta. Prepustite se traženju vašeg idealnog smještaja, pretražite našu ponudu luksuznih vila, kuća sa bazenom Bjelolasica. Kuća za odmor uz more ili luksuzna vila sa bazenom u unutrašnjosti pružit će vam ljepote i užitke jednostavnog života. Prekrasna priroda, ugodno okruženje, luksuzni smještaj neka budu vaš izbor za nezaboravan odmor na destinaciji Bjelolasica.

Bjelolasica je svojim prirodnim položajem i ljepotom prirode pravi raj za ljubitelje planinarenja i alpinizma. Bjelolasica je najviša planina cijelog Gorskog kotara, a smjestila se u okruženju strogih prirodnih rezervata Samarske i Bijele stijene, planine Klek, kanjona Kamačnik, Nacionalnog parka Risnjak, jezera Sabljaci, te rijeke Dobre, Kupe i Mrežnice. Uzdiže se iznad Mrkopaljskog i Jasenačkog polja u obliku 5-6 km dugačkog hrpta. Bjelolasica unatoč visina i strmim stijenama, nije oštra i nepristupačna, već naprotiv, vrh planine je visoravan bogat vegetacijom do koje vode pješačke staze i putovi. Bjelolasica i okolna mjesta u svojoj turističkoj ponudi nude smještaj u obiteljskim kućama, apartmanima i pansionima, te planinarskim kućicama, kampovima i hotelima. Gastronomska ponuda Bjelolasice oduševit će svakog posjetiteljima, a sve specijalitete možete isprobati u konobama i restoranima.
Okolna naselja su Mrkopalj, Begovo Razdolje, Vrelo, Ogulin, Jasenak, Sabljaci, Vrbovsko te Ravna gora. Mrkopalj je malo planinarsko naselje u blizini Bjelolasice usred prostranog Mrkopaljskog polja. Iako je samo 20 km zračne linije od mora, njegov utjecaj se ne osjeća, već Mrkopalj odiše planinskim ugođajem. Često se organiziraju tradicionalne berbe plodova borovnica i drugih šumskih plodova. Mrkopalj je tradicionalno okrenut skijanju, a poznati skijaški centar Begovo Razdolje udaljen je samo nekoliko kilometara. Begovo razdolje je smješteno na zapadnim obrancima Bjelolasice na 1078 metara nadmorske visine i kao takvo je najviše u Hrvatskoj. Okrenuto je najviše šumarstvu, a zbog sveg većeg interesa okreće se turizmu. Specifičnost Begovog Razdolja je govor tj. dijalekt koji se još uvijek govori. U okolici Begovog razdolja sve se više mještana okreće razvoju turizma, te nudi gostima domaće specijalitete. Vrbovsko je jedno od najvećih gorskih mjesta zahvaljujući bogatoj povijesti i kulturnoj baštini. Turistička ponuda u Vrbovskom sastoji se od smještaja u privatnim kućama, apartmanima, a ostala ponuda je raznolika gastro ponuda i sportski sadržaji. Ravna gora se smjestila u središnjem djelu Gorskog kotara na visoravni nadmorske visine 700 - 900 m. Okružena je Bjelolasicom, Višnjevicom i Suhim Vrhom. U samom centru nalazi se crkva Sv. Terezije Avilske. Sam naziv Ravna gora govori o povezanosti ravnice i planine, a zbog tih karakteristika je idealna za odmor, te za one koji vole šetnje prirodom, biciklizam ili planinarenje. Ogulin se nalazi u podnožju planine Klek, a u njegovom podzemlju nalazi se ponor rijeke Dobre, kojeg mještani zovu Đulin ponor. Grad Ogulin ima bogatu kulturnu i povijesnu tradiciju, te se od spomenika ističu Frankopanski kaštel, župna crkva sv Križa, samostan sv. Franje Asiškoga.

 
 

Kuće za odmor Bjelolasica - Luksuzne vile sa bazenom