...
...
 
 

Turistička naselja Bjelolasica

 

Turističko naselje je naselje u kojemu se gostima pružaju usluge smještaja sa prehranom, a mogu se pružati i druge ugostiteljske usluge. U turističkom naselju gost ima mogućnost bavljenja športom i drugim oblicima rekreacije na otvorenim prostorima, koji su prilagođeni specifičnim uvjetima destinacije Bjelolasica. Turističko naselje je sadržajna cjelina koja se sastoji od: recepcije, ugostiteljskih, športskih i drugih sadržaja za rekreaciju, različitih tipova smještajnih jedinica. Smještajne jedinice u turističkom naselju mogu biti, sobe, obiteljske sobe, suite, apartmani, studio apartmani... U turističkim naseljima destinacije Bjelolasica se uz brojne ugostiteljske sadržaje, restorane, nalaze i specijalizirane trgovine, suvenirnice, frizerski i kozmetički saloni te sportski sadržaji (tenis, nogomet, rukomet, odbojka na pijesku, sportovi na vodi, stolni tenis, minigolf, košarka itd.). Turistička naselja su idealna za sportske aktivnosti, ronjenje, biciklizam ili pak jedrenje, uživanje u aqua parkovima ili sudjelovanje u nekoj od zabavnih aktivnosti iz programa animacije. Turistička naselja najveću pozornost posvećuju obitelji i djeci. Pa tako turistička naselja u destinaciji Bjelolasica imaju mini klub, dječje igralište, a djeca mogu uživati u maštovitim programima animacije. Ukoliko želite provesti idealan odmor, odabir smještaja u turističkom naselju je savršen odabir. Nudimo vam velik izbor turističkih naselja. Izaberite svoj smještaj, rezervirajte turističko naselje i provedite bezbrižan odmor u prekrasnoj destinaciji Bjelolasica.

Bjelolasica je svojim prirodnim položajem i ljepotom prirode pravi raj za ljubitelje planinarenja i alpinizma. Bjelolasica je najviša planina cijelog Gorskog kotara, a smjestila se u okruženju strogih prirodnih rezervata Samarske i Bijele stijene, planine Klek, kanjona Kamačnik, Nacionalnog parka Risnjak, jezera Sabljaci, te rijeke Dobre, Kupe i Mrežnice. Uzdiže se iznad Mrkopaljskog i Jasenačkog polja u obliku 5-6 km dugačkog hrpta. Bjelolasica unatoč visina i strmim stijenama, nije oštra i nepristupačna, već naprotiv, vrh planine je visoravan bogat vegetacijom do koje vode pješačke staze i putovi. Bjelolasica i okolna mjesta u svojoj turističkoj ponudi nude smještaj u obiteljskim kućama, apartmanima i pansionima, te planinarskim kućicama, kampovima i hotelima. Gastronomska ponuda Bjelolasice oduševit će svakog posjetiteljima, a sve specijalitete možete isprobati u konobama i restoranima.
Okolna naselja su Mrkopalj, Begovo Razdolje, Vrelo, Ogulin, Jasenak, Sabljaci, Vrbovsko te Ravna gora. Mrkopalj je malo planinarsko naselje u blizini Bjelolasice usred prostranog Mrkopaljskog polja. Iako je samo 20 km zračne linije od mora, njegov utjecaj se ne osjeća, već Mrkopalj odiše planinskim ugođajem. Često se organiziraju tradicionalne berbe plodova borovnica i drugih šumskih plodova. Mrkopalj je tradicionalno okrenut skijanju, a poznati skijaški centar Begovo Razdolje udaljen je samo nekoliko kilometara. Begovo razdolje je smješteno na zapadnim obrancima Bjelolasice na 1078 metara nadmorske visine i kao takvo je najviše u Hrvatskoj. Okrenuto je najviše šumarstvu, a zbog sveg većeg interesa okreće se turizmu. Specifičnost Begovog Razdolja je govor tj. dijalekt koji se još uvijek govori. U okolici Begovog razdolja sve se više mještana okreće razvoju turizma, te nudi gostima domaće specijalitete. Vrbovsko je jedno od najvećih gorskih mjesta zahvaljujući bogatoj povijesti i kulturnoj baštini. Turistička ponuda u Vrbovskom sastoji se od smještaja u privatnim kućama, apartmanima, a ostala ponuda je raznolika gastro ponuda i sportski sadržaji. Ravna gora se smjestila u središnjem djelu Gorskog kotara na visoravni nadmorske visine 700 - 900 m. Okružena je Bjelolasicom, Višnjevicom i Suhim Vrhom. U samom centru nalazi se crkva Sv. Terezije Avilske. Sam naziv Ravna gora govori o povezanosti ravnice i planine, a zbog tih karakteristika je idealna za odmor, te za one koji vole šetnje prirodom, biciklizam ili planinarenje. Ogulin se nalazi u podnožju planine Klek, a u njegovom podzemlju nalazi se ponor rijeke Dobre, kojeg mještani zovu Đulin ponor. Grad Ogulin ima bogatu kulturnu i povijesnu tradiciju, te se od spomenika ističu Frankopanski kaštel, župna crkva sv Križa, samostan sv. Franje Asiškoga.

 
 

Apartmanska naselja Bjelolasica