...
...
 
 

Hoteli Nacionalni park Paklenica

 

Hoteli, ovisno o željama i potrebama gostiju, gostima uz uslugu noćenja i prehrane, pružaju usluge zabave i dodatnih sadržaja. Hoteli nude kvalitetan i raznovrstan izbor smještaja. Veliki hoteli, obiteljski hoteli, all inclusive hoteli, luksuzni hoteli, hoteli baština, romantični hoteli, wellness hoteli, last minute hoteli. Ponuda hotela Nacionalni park Paklenica svakom gostu omogućava smještaj za ugodan i bezbrižan odmor. Razmišljate o opuštajućem odmoru sa svojom obitelji, partnerom ili aktivnom odmoru sa prijateljima? Bez obzira gdje ste odlučili provesti svoj odmor, razmišljate li o ljetovanju, zimovanju ili o kratkom vikend odmoru. Tražite hotel direktno na plaži sa prekrasnim pogledom na more, hotel uz skijalište ili tražite hotelski smještaj za relaksirajući odmor na nekoj osami u netaknutoj prirodi.. Odaberite destinaciju Nacionalni park Paklenica i hotel samo po vašem ukusu. Ukoliko tražite luksuzni hotel, naša ponuda hotelskog smještaja učiniti će vaš boravak nezaboravnim. Luksuzni hotel spaja komfor hotelskog smještaja sa individualnim pristupom svakom gostu. Sobe i apartmani su moderno opremljeni i skladno namješteni. Smještaj u luksuznom hotelu vam omogućuje da uživate u luksuzu, wellnessu, sadržajima za pravi užitak. Tražite li povoljni hotel ili neku last minute ponudu za destinaciju Nacionalni park Paklenica hoteli u našoj ponudi ispuniti će vaša očekivanja i učiniti vaš odmor ugodnim i zanimljivim

Nacionalni park Paklenica nalazi se zaleđu Starigrada i obuhvaća dva kanjona: Veliku Paklenicu i Malu Paklenicu. Nacionalni park Paklenica obuhvaća površinu od 3617 ha i veličanstven je krški fenomen. Paklenica je samo jedan mali dio najzanimljivije hrvatske planine Velebita, ali jedan od najvažnijih i prirodnim obilježjima najbogatijih. Velika Paklenica odvojena je 500m visokom zaravni od Male Paklenica koja je duga 7 km. Kroz Veliku Paklenicu teče potok i dug je oko 10 km. Strme strane kanjona visoke su i do 400m. U klancu Velike Paklenice najveća je stijena Anica-kuk (400m), poznata alpinistička točka u Hrvatskoj. Ima nekoliko špilja, od kojih je napoznatija Manita Peć koja je duga 175 m. Špilja Manita peć uređena je za posjet, a odlikuje je bogatstvo siga (visoke do 20m) i velikih podzemnih prostora (dvorana dugačka 65m, široka 40m, visoka 32m). Uz potok Veliku Paklenicu vodi put do sela Parići i preko velebitskog sedla Buljma izbija na Medak.
Kao što visinski raspon uvjetuje floru i vegaticiju, tako taj isti raspon, uvjetuje i bogatsvo pakleničke faune. Bjeloglavi sup (raspon krila do 2,60m) obitava u ovom području, a među kukcima pažnju plijene planinski leptiri. Od sisavaca tu su medvjed, divlja svinja, divlja mačka, ris..
Nacionalni park Paklenica je najznačajniji hrvatski penjački centar, zbog spoja mora i planina. Danas na pakleničkim penjalištima postoji oko 400 opremljenih i uređenih penjališta različitih težina i dužina, pa svaki penjač može pronaći ponešto za svoj užitak.
Najbliže mjesto Nacionalnom parku Paklenica je Straigrad-Paklenica u kojem ćete pronaći sve što Vam treba za ugodan odmor. Starigrad-Paklenica je naselje i luka na obali Velebitskog kanala, a u zaleđu Starigrada je Nacionalni park Paklenica. Turistička ponuda u Starigradu je raznolika, od apartmana, soba, pansiona do kampova. Starigrad-Paklenica je pozanta početna točka za izlete u Nacionalni park.

 
 

Hotel Nacionalni park Paklenica