...
...
 
 

Kuće za odmor Nacionalni park Paklenica

 

Luksuzne vile, kuće za odmor sa bazenom pružit će vam nezaboravan odmor. Ovisno o vašim željama, možete pronaći ponudu luksuznih vila, kuća za odmor sa bazenom Nacionalni park Paklenica na samoj obali mora ili u unutrašnjosti, za odmor u tišini i spokoju netaknute prirode. Luksuzne vile mogu smjestiti veće obitelji ili grupe prijatelja, te omogućuju odmor i vrhunski smještaj na prekrasnoj destinaciji Nacionalni park Paklenica. Bilo koju luksuznu vilu ili kuću za odmor sa bazenom odaberete pružit će vam nezaboravne trenutke u zagrljaju luksuza i komfora. Svaka pojedina vila ima svoju fascinantnu priču koju svaka osoba doživljava na poseban način. Karakter pojedine vile i posebnost koja se očituje u kvaliteti te sa svim dodatnim uslugama čine luksuzne vile neodoljivim i šarmantnim za svakog gosta. Prepustite se traženju vašeg idealnog smještaja, pretražite našu ponudu luksuznih vila, kuća sa bazenom Nacionalni park Paklenica. Kuća za odmor uz more ili luksuzna vila sa bazenom u unutrašnjosti pružit će vam ljepote i užitke jednostavnog života. Prekrasna priroda, ugodno okruženje, luksuzni smještaj neka budu vaš izbor za nezaboravan odmor na destinaciji Nacionalni park Paklenica.

Nacionalni park Paklenica nalazi se zaleđu Starigrada i obuhvaća dva kanjona: Veliku Paklenicu i Malu Paklenicu. Nacionalni park Paklenica obuhvaća površinu od 3617 ha i veličanstven je krški fenomen. Paklenica je samo jedan mali dio najzanimljivije hrvatske planine Velebita, ali jedan od najvažnijih i prirodnim obilježjima najbogatijih. Velika Paklenica odvojena je 500m visokom zaravni od Male Paklenica koja je duga 7 km. Kroz Veliku Paklenicu teče potok i dug je oko 10 km. Strme strane kanjona visoke su i do 400m. U klancu Velike Paklenice najveća je stijena Anica-kuk (400m), poznata alpinistička točka u Hrvatskoj. Ima nekoliko špilja, od kojih je napoznatija Manita Peć koja je duga 175 m. Špilja Manita peć uređena je za posjet, a odlikuje je bogatstvo siga (visoke do 20m) i velikih podzemnih prostora (dvorana dugačka 65m, široka 40m, visoka 32m). Uz potok Veliku Paklenicu vodi put do sela Parići i preko velebitskog sedla Buljma izbija na Medak.
Kao što visinski raspon uvjetuje floru i vegaticiju, tako taj isti raspon, uvjetuje i bogatsvo pakleničke faune. Bjeloglavi sup (raspon krila do 2,60m) obitava u ovom području, a među kukcima pažnju plijene planinski leptiri. Od sisavaca tu su medvjed, divlja svinja, divlja mačka, ris..
Nacionalni park Paklenica je najznačajniji hrvatski penjački centar, zbog spoja mora i planina. Danas na pakleničkim penjalištima postoji oko 400 opremljenih i uređenih penjališta različitih težina i dužina, pa svaki penjač može pronaći ponešto za svoj užitak.
Najbliže mjesto Nacionalnom parku Paklenica je Straigrad-Paklenica u kojem ćete pronaći sve što Vam treba za ugodan odmor. Starigrad-Paklenica je naselje i luka na obali Velebitskog kanala, a u zaleđu Starigrada je Nacionalni park Paklenica. Turistička ponuda u Starigradu je raznolika, od apartmana, soba, pansiona do kampova. Starigrad-Paklenica je pozanta početna točka za izlete u Nacionalni park.

 
 

Kuće za odmor Nacionalni park Paklenica - Luksuzne vile sa bazenom