...
...
 
 

Kuće za odmor Otok Mljet

 

Luksuzne vile, kuće za odmor sa bazenom pružit će vam nezaboravan odmor. Ovisno o vašim željama, možete pronaći ponudu luksuznih vila, kuća za odmor sa bazenom Otok Mljet na samoj obali mora ili u unutrašnjosti, za odmor u tišini i spokoju netaknute prirode. Luksuzne vile mogu smjestiti veće obitelji ili grupe prijatelja, te omogućuju odmor i vrhunski smještaj na prekrasnoj destinaciji Otok Mljet. Bilo koju luksuznu vilu ili kuću za odmor sa bazenom odaberete pružit će vam nezaboravne trenutke u zagrljaju luksuza i komfora. Svaka pojedina vila ima svoju fascinantnu priču koju svaka osoba doživljava na poseban način. Karakter pojedine vile i posebnost koja se očituje u kvaliteti te sa svim dodatnim uslugama čine luksuzne vile neodoljivim i šarmantnim za svakog gosta. Prepustite se traženju vašeg idealnog smještaja, pretražite našu ponudu luksuznih vila, kuća sa bazenom Otok Mljet. Kuća za odmor uz more ili luksuzna vila sa bazenom u unutrašnjosti pružit će vam ljepote i užitke jednostavnog života. Prekrasna priroda, ugodno okruženje, luksuzni smještaj neka budu vaš izbor za nezaboravan odmor na destinaciji Otok Mljet.

U južnodalmatinskoj otočnoj skupini, paralelno s istočnom polovicom poluotoka Pelješca pruža se najjužniji i najistočniji od naših većih otoka - otok Mljet.

Mljet je dug 37 km dok njegova prosječna širina iznosi 3km. Najstariji povijesni izvori u kojima se spominje otok Mljet, i to pod nazivom Melita (Melite), vezani su uz grčku povijest. Kod raznih se autora naime, s početka IV.st. prije Krista spominje ime Mljeta. Čak je se i Homerova priča o Odiseju, mitskom kralju Itake veže za Mljet. Priča kaže da je nakon brodoloma Odisej doplivao do otoka na kojem se sklonio u spilju gdje ga je potom zarobila nimfa Kalipso. Mnogi smatraju da je taj otok bio upravo otok Mljet. Nakon Grka, Mljet dobiva i svoje prve stalne stanovnike Ilire, koji dolaze s Pelješca i iz doline Neretve. Iz tog razdoblje sačuvano je mnoštvo kulturno-povijesnih spomenika (grbovi, utvrde, tvrđave) dok su iz rimskog doba sačuvane amfore koje su pronađene na mnogim potopljenim brodovima u Mljetskom arhipelagu.

Mljet je bogat šumama pa i ne čudi stoga naziv zeleni otok. Njegove šume, bogata fauna, bistro i čisto more te pješčane i šljunčane plaže čine ga vrlo privlačnom turističkom destinacijom, posebno kao destinaciju za jednodnevne izlete. Upravo je izrazita prirodna ljepota Mljeta doprinijela činjenici da se njegov sjeverozapadni dio, 1960. g. proglasi Nacionalnim parkom. Na području Nacionalnog Parka protežu se dva duboka zaljeva, koja se zbog uskih veza s otvorenim morem nazivaju jezerima. Uz obalu jezera pruža se 12 km duga šetnjica, a okolni brežuljci pružaju mnoštvo mogućnosti za ljubitelje planinarenja. Na otočiću usred velikog jezera nalazi se kulturno-povijesni biser cijelog otoka - samostan s Crkvom sv. Marije, Gospe od jezera iz 12 st.

Svojim gostima domaćini će ponuditi poznati koziji sir, med, razne morske specijalitete i vino. Smještaj možete pronaći u Hotelu Odisej ili u nekom od privatnih smještaja na otoku.

Dodite na Mljet, uživajte u netaknutoj prirodi, putujte u prošlost, opustite se i odmorite od svakodnavnog stresa uz miris borova i šum valova.

 
 

Kuće za odmor Otok Mljet - Luksuzne vile sa bazenom