...
...
 
 

Hoteli Otok Mljet

 

Hoteli, ovisno o željama i potrebama gostiju, gostima uz uslugu noćenja i prehrane, pružaju usluge zabave i dodatnih sadržaja. Hoteli nude kvalitetan i raznovrstan izbor smještaja. Veliki hoteli, obiteljski hoteli, all inclusive hoteli, luksuzni hoteli, hoteli baština, romantični hoteli, wellness hoteli, last minute hoteli. Ponuda hotela Otok Mljet svakom gostu omogućava smještaj za ugodan i bezbrižan odmor. Razmišljate o opuštajućem odmoru sa svojom obitelji, partnerom ili aktivnom odmoru sa prijateljima? Bez obzira gdje ste odlučili provesti svoj odmor, razmišljate li o ljetovanju, zimovanju ili o kratkom vikend odmoru. Tražite hotel direktno na plaži sa prekrasnim pogledom na more, hotel uz skijalište ili tražite hotelski smještaj za relaksirajući odmor na nekoj osami u netaknutoj prirodi.. Odaberite destinaciju Otok Mljet i hotel samo po vašem ukusu. Ukoliko tražite luksuzni hotel, naša ponuda hotelskog smještaja učiniti će vaš boravak nezaboravnim. Luksuzni hotel spaja komfor hotelskog smještaja sa individualnim pristupom svakom gostu. Sobe i apartmani su moderno opremljeni i skladno namješteni. Smještaj u luksuznom hotelu vam omogućuje da uživate u luksuzu, wellnessu, sadržajima za pravi užitak. Tražite li povoljni hotel ili neku last minute ponudu za destinaciju Otok Mljet hoteli u našoj ponudi ispuniti će vaša očekivanja i učiniti vaš odmor ugodnim i zanimljivim

U južnodalmatinskoj otočnoj skupini, paralelno s istočnom polovicom poluotoka Pelješca pruža se najjužniji i najistočniji od naših većih otoka - otok Mljet.

Mljet je dug 37 km dok njegova prosječna širina iznosi 3km. Najstariji povijesni izvori u kojima se spominje otok Mljet, i to pod nazivom Melita (Melite), vezani su uz grčku povijest. Kod raznih se autora naime, s početka IV.st. prije Krista spominje ime Mljeta. Čak je se i Homerova priča o Odiseju, mitskom kralju Itake veže za Mljet. Priča kaže da je nakon brodoloma Odisej doplivao do otoka na kojem se sklonio u spilju gdje ga je potom zarobila nimfa Kalipso. Mnogi smatraju da je taj otok bio upravo otok Mljet. Nakon Grka, Mljet dobiva i svoje prve stalne stanovnike Ilire, koji dolaze s Pelješca i iz doline Neretve. Iz tog razdoblje sačuvano je mnoštvo kulturno-povijesnih spomenika (grbovi, utvrde, tvrđave) dok su iz rimskog doba sačuvane amfore koje su pronađene na mnogim potopljenim brodovima u Mljetskom arhipelagu.

Mljet je bogat šumama pa i ne čudi stoga naziv zeleni otok. Njegove šume, bogata fauna, bistro i čisto more te pješčane i šljunčane plaže čine ga vrlo privlačnom turističkom destinacijom, posebno kao destinaciju za jednodnevne izlete. Upravo je izrazita prirodna ljepota Mljeta doprinijela činjenici da se njegov sjeverozapadni dio, 1960. g. proglasi Nacionalnim parkom. Na području Nacionalnog Parka protežu se dva duboka zaljeva, koja se zbog uskih veza s otvorenim morem nazivaju jezerima. Uz obalu jezera pruža se 12 km duga šetnjica, a okolni brežuljci pružaju mnoštvo mogućnosti za ljubitelje planinarenja. Na otočiću usred velikog jezera nalazi se kulturno-povijesni biser cijelog otoka - samostan s Crkvom sv. Marije, Gospe od jezera iz 12 st.

Svojim gostima domaćini će ponuditi poznati koziji sir, med, razne morske specijalitete i vino. Smještaj možete pronaći u Hotelu Odisej ili u nekom od privatnih smještaja na otoku.

Dodite na Mljet, uživajte u netaknutoj prirodi, putujte u prošlost, opustite se i odmorite od svakodnavnog stresa uz miris borova i šum valova.

 
 

Hotel Otok Mljet