...
...
 
 

Turistička naselja Otok Mljet

 

Turističko naselje je naselje u kojemu se gostima pružaju usluge smještaja sa prehranom, a mogu se pružati i druge ugostiteljske usluge. U turističkom naselju gost ima mogućnost bavljenja športom i drugim oblicima rekreacije na otvorenim prostorima, koji su prilagođeni specifičnim uvjetima destinacije Otok Mljet. Turističko naselje je sadržajna cjelina koja se sastoji od: recepcije, ugostiteljskih, športskih i drugih sadržaja za rekreaciju, različitih tipova smještajnih jedinica. Smještajne jedinice u turističkom naselju mogu biti, sobe, obiteljske sobe, suite, apartmani, studio apartmani... U turističkim naseljima destinacije Otok Mljet se uz brojne ugostiteljske sadržaje, restorane, nalaze i specijalizirane trgovine, suvenirnice, frizerski i kozmetički saloni te sportski sadržaji (tenis, nogomet, rukomet, odbojka na pijesku, sportovi na vodi, stolni tenis, minigolf, košarka itd.). Turistička naselja su idealna za sportske aktivnosti, ronjenje, biciklizam ili pak jedrenje, uživanje u aqua parkovima ili sudjelovanje u nekoj od zabavnih aktivnosti iz programa animacije. Turistička naselja najveću pozornost posvećuju obitelji i djeci. Pa tako turistička naselja u destinaciji Otok Mljet imaju mini klub, dječje igralište, a djeca mogu uživati u maštovitim programima animacije. Ukoliko želite provesti idealan odmor, odabir smještaja u turističkom naselju je savršen odabir. Nudimo vam velik izbor turističkih naselja. Izaberite svoj smještaj, rezervirajte turističko naselje i provedite bezbrižan odmor u prekrasnoj destinaciji Otok Mljet.

U južnodalmatinskoj otočnoj skupini, paralelno s istočnom polovicom poluotoka Pelješca pruža se najjužniji i najistočniji od naših većih otoka - otok Mljet.

Mljet je dug 37 km dok njegova prosječna širina iznosi 3km. Najstariji povijesni izvori u kojima se spominje otok Mljet, i to pod nazivom Melita (Melite), vezani su uz grčku povijest. Kod raznih se autora naime, s početka IV.st. prije Krista spominje ime Mljeta. Čak je se i Homerova priča o Odiseju, mitskom kralju Itake veže za Mljet. Priča kaže da je nakon brodoloma Odisej doplivao do otoka na kojem se sklonio u spilju gdje ga je potom zarobila nimfa Kalipso. Mnogi smatraju da je taj otok bio upravo otok Mljet. Nakon Grka, Mljet dobiva i svoje prve stalne stanovnike Ilire, koji dolaze s Pelješca i iz doline Neretve. Iz tog razdoblje sačuvano je mnoštvo kulturno-povijesnih spomenika (grbovi, utvrde, tvrđave) dok su iz rimskog doba sačuvane amfore koje su pronađene na mnogim potopljenim brodovima u Mljetskom arhipelagu.

Mljet je bogat šumama pa i ne čudi stoga naziv zeleni otok. Njegove šume, bogata fauna, bistro i čisto more te pješčane i šljunčane plaže čine ga vrlo privlačnom turističkom destinacijom, posebno kao destinaciju za jednodnevne izlete. Upravo je izrazita prirodna ljepota Mljeta doprinijela činjenici da se njegov sjeverozapadni dio, 1960. g. proglasi Nacionalnim parkom. Na području Nacionalnog Parka protežu se dva duboka zaljeva, koja se zbog uskih veza s otvorenim morem nazivaju jezerima. Uz obalu jezera pruža se 12 km duga šetnjica, a okolni brežuljci pružaju mnoštvo mogućnosti za ljubitelje planinarenja. Na otočiću usred velikog jezera nalazi se kulturno-povijesni biser cijelog otoka - samostan s Crkvom sv. Marije, Gospe od jezera iz 12 st.

Svojim gostima domaćini će ponuditi poznati koziji sir, med, razne morske specijalitete i vino. Smještaj možete pronaći u Hotelu Odisej ili u nekom od privatnih smještaja na otoku.

Dodite na Mljet, uživajte u netaknutoj prirodi, putujte u prošlost, opustite se i odmorite od svakodnavnog stresa uz miris borova i šum valova.

 
 

Apartmanska naselja Otok Mljet