...
...
 
 

Kuće za odmor Otok Murter

 

Luksuzne vile, kuće za odmor sa bazenom pružit će vam nezaboravan odmor. Ovisno o vašim željama, možete pronaći ponudu luksuznih vila, kuća za odmor sa bazenom Otok Murter na samoj obali mora ili u unutrašnjosti, za odmor u tišini i spokoju netaknute prirode. Luksuzne vile mogu smjestiti veće obitelji ili grupe prijatelja, te omogućuju odmor i vrhunski smještaj na prekrasnoj destinaciji Otok Murter. Bilo koju luksuznu vilu ili kuću za odmor sa bazenom odaberete pružit će vam nezaboravne trenutke u zagrljaju luksuza i komfora. Svaka pojedina vila ima svoju fascinantnu priču koju svaka osoba doživljava na poseban način. Karakter pojedine vile i posebnost koja se očituje u kvaliteti te sa svim dodatnim uslugama čine luksuzne vile neodoljivim i šarmantnim za svakog gosta. Prepustite se traženju vašeg idealnog smještaja, pretražite našu ponudu luksuznih vila, kuća sa bazenom Otok Murter. Kuća za odmor uz more ili luksuzna vila sa bazenom u unutrašnjosti pružit će vam ljepote i užitke jednostavnog života. Prekrasna priroda, ugodno okruženje, luksuzni smještaj neka budu vaš izbor za nezaboravan odmor na destinaciji Otok Murter.

Otok Murter je smješten u sjeverozapadnoj šibenskoj otočnoj skupini i najveći je u šibenskom arhipelagu. Od kopna otok Murter dijeli uski Murterski kanal, premošćen 37 m dugim mostom. Otok je zanimljiv po svojoj bilizini kopnu, zbog svog prirodnog položaja mjesto nije izloženo udarima jačih vjetrova, pa je njegova uvala prirodno pristanište i stanište plovila. Vapnenački dio otoka Murtera pokriven je oskudnom vegetacijom, a brojne sunčane uvale pogodne su za kupanje (Slanica, Jezera). Stanovnici otoka Murtera su poznati po uzgoju maslina i maslinovom ulju, ribarstvu, stočarstvu (ispaša na otoku i Kornatima), te sve više se okreću turizmu. Brojni apartmani i sobe u obiteljskim kućama, pansioni, kampovi nalaze se blizu mora. Restorani nude domaće specijalitete, a ponajviše ribu.
Veća mjesta na otoku Murteru su Murter, Tisno, Betina i Jezera.
Mjesto Murter je nalazi se uz obalu i leži podno Raduča (125 m), na rubu plodnog polja. U samom mjestu je srednjovjekovna crkva Sv. Mihovila obnovljena 1770. god. Zapadno od naselja Murter je uvala Slanica sa prekrasnim plažama i kampom.
Tisno je jednim djelom na otoku Murteru, a drugim na susjednom kopnu.
Mjesto Betina su osnovali u XVI. St. stanovnici Vrane, povlačeći se pred Turcima. U blizini, na brdu Gradina bio je ilirsko-rimski grad Collentum o čemu svjedoče arheološki nalazi. U mjestu Betina je malo brodogradilište za male i športske brodove, te su majstori poznati širom Jadrana. Betina pruža uvjete za ugodan i miran odmor, naposve onima koji vole ploviti. Poznato je ribarsko mjesto pa u restoranima i konobama na jelovniku je uvijek svježa riba.
Jezera su smještena n a jugoistočnoj strani otoka Murtera. Selo Jezera dobilo je ime po lokvama koje se za jačih kiša stvaraju u kraškim udolinama. Na obližnjem brežuljku Mortar je stara kula koja je služila za signaliziranje pomorcima vatrom.
U Jezerima je 1722. godine na temeljima stare srednjovjekovne crkve, sagrađena župna crkva Gospe od Zdravlja u stili mediteranskog baroka. Uz crkvu je zvonik visok 32 metra s kojeg se pruža prekrasan pogled na mjesto i okolicu. Unutrašnjost crkve urešena je sa sedam lijepih oltara od koih je oltar od Gospe Žalosne jedan od najljepših primjera rebarenih, drevnih oltara u Dalmaciji. U luci je crkvica sv. Ivana Trogirskog iz 17.st, crkvica sv. Roka u polju je iz 16. st., a crkvica sv. Nikole u uvali Murtar je iz 15 st. Na brdu Kružak 1780 g. sagrađena je crkvica sv. Konstancija. Obnovljena je 1994.
U jezerskoj luci Aci je marina sa 220 vezova . Uz marinu je benzinska crpka i dizalica kapaciteta 10 t, ANA – nautička akademija – škola jedrenja incijator i suorganizator otvorenog hrvatskog prvenstva u jedrenju. Osim uobičajenih izleta na Krku i Kornatu, u Jezerima se nude ribarski izleti brodovima oko otoka Murtera, na obližnje otoke i Kornate. Gosti uživaju u ribarskim specijaltetima čim se izvade iz ribarskih mreža.
U Jezerima postoji Športsko-ribolovno društvo „Punta rata“ preko kojeg se možete uključiti u ribolov i dobiti ribarske športske dozvole. Incijatori su i suorganizatori Big Game fishinga, međunarodnog športskog natjecanja koji okuplja športske ribolovce sa svih kontinenata a održava se krajem rujna.
Danas je mjesto Jezera poznata kao jedna od najvećih ribljih burza u Hrvatskoj.

 
 

Kuće za odmor Otok Murter - Luksuzne vile sa bazenom